Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Prestávka na Medveďom vrchu.

Diskusná téma K fotke: Prestávka na Medveďom vrchu.

Od Kovariec som kráčal bez prestávky, aby som na hrebeni našiel nejaké dobré miesto na obedňajšiu pauzu. Nenašiel som. Na Veľkom Tríbči sa mi nepáčilo, nebolo tam nič. Na Malom Tríbči bolo pekne, zaujímavé, vetrom vychované stromy na skalnatom kopčeku... ale nohám sa nechcelo zastaviť. Tak tu som sa už musel, lebo brucho chcelo piť aj jesť. Zelená TZT prechádza tieňom úplne vľavo. Ja som sa rozložil rovno na ceste (keby tadiaľ išlo auto, ani uskočiť nestihnem). Sranda, že práve tu, lebo medveďov som sa celou cestou bál a práve tu ma najprv vyplašil muflón a druhýkrát laň s jelenčekom.

Tidoj

Ja som zabudol vysvetliť tú narážku na zrazenie autom - keďže som tu bol prvýkrát, nikde som nikoho nestretol, navyše som chvíľu blúdil mimo chodnikov po lese, ostal som v úplnom šoku, keď sa zrazu na hrebeni pod Mišovým vrchom vyrútilo nákladné auto z topoľčianskej strany. Asi prišlo po ceste, ktorá, myslel som si, končí pod Medvedím vrchom a pokračovalo niekam smerom na cestu vedúcu zo Zlatna a Kľačian. Bohvie, koľko áut si takto denne skracuje lesom cestu aby nemuseli cez Nitru. A ja chodím s rešpektom a pokorou cez "ich diaľnice" a myslím si, že som v prírode, že naokolo je len divočina a duchovia lesa.

Vladvlad

Presne tak. Pri viacerých fotkách tu v poslednej dobe čítam o nejakých bodoch a hodnotení. Asi sa to berie nejako veľmi vážne :) Neviem čo z toho kto má, že má povedzme 30krát 5 bodov, alebo 10 krát 2 body :) Je to skôr úsmevné ako sa tu ľudia dokážu o tom hádať. Myslím, že väčšina tunajších fotiek (možno 95%) je pekných a zaujímavých. Či sú aj technicky dokonalé nie je až tak dôležité. Nad tým nech maturujú na vhodných fotostránkach, kde často sa len vycapí fotka, bez popisu, bez ničoho popísaného čo je na fotke vidieť, bez uvedenia lokality fotenia a ľudia tam už híkajú aké je to úžasné :) Osobne pre mňa taká fotka nemá žiadnu výpovednú hodnotu. Nič z nej nemám. Ten pohľad o chvíľu aj tak zabudnem.

Fotka by mala niečím zaujať, podať nejakú informáciu, dať tip na návštevu daného miesta. Tak to vnímam ja.
Len smelo pokračuj tidoj, ja si tiež pred návštevou mne neznámeho miesta pozriem, či má v tunajšej mape nejaké fotky a teda následne viem, ako to tam vypadá. Nemyslím len výhľady, ale aj také rázcestia, výhľady z lesných ciest a podobne. Keď sa k tomu pridá nejaký pútavý popis (trasa, zážitok), tak na fotke ani nezáleží :)

Paulovič pali76ZM

nie je dôležité hodnotenie , ale hlavne aby boli súradnice aby sa fotka zobrazila na mape a zaujímavý popis ale s tým u teba nikdy nie je problém :)

Tidoj

To som rád, ďakujem, potom sa nebudem rozpakovať dať aj iné lesné. Len som nevedel, či nie je lepšie hneď vypnúť hodnotenie. Túto nechám s hodnotením ako barometer spätnej väzby.

Paulovič pali76ZM

takýto druh fotiek je výborný k plánovaniu dosiaľ nepoznaných trás. Ja osobne som veľmi za ne povďačný.

Meky

Mne sa tiež páčia takéto jednoduché "lesné fotky".

Tidoj

Ja mám plno fotiek z lesa, spomedzi stromov, ale pre ostatných môžu vyzerať nudne, preto som ich do hiking galérie nepridával. Aj keď kedysi bolo mojim zámerom dopĺňať mapu o fotografie ciest (doslova ciest, teda tých turistických) a väčšina z tých mojich ciest vedie popod stromy cez les, lebo sa tam cítim najlepšie. Niektoré sú ale celkom popisné (ale zase možno len podľa mňa), preto si myslím, že aspoň informačne ich galéria zvládne a jej prezerači tiež.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Jarná Rumplovská Áno vystihol si to Maťo. Viem že vývoj nezastavím a že všetky chátrajúce samoty nebudú v takom stave navždy, ale niekedy dané miesto potom už stratí pre mňa svo …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok