Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Výstup na Rysy

Vrana

samozrejme podmienka je spat na Morskom oku

Vrana

S deckami by som isiel z Polskej. Je to trochu do kopca, ale lepsie ist po retaziach hore ako dole. Ked vyrazite z Morskeho oka skoro rano, tak ani ludi nemusi byt vela.

Zea

Par don za skomolenie mena Vrana .

Zea

Vrna ďakujem za radu a máme ísť zo Slovenskej alebo z Poľskej strany ???

Vrana

2 zea: z Polskej strany to nie je uplne jednoduche, zostup po retaziach o to tazsi. Prebehni si to najprv sam za jeden den a uvidis o com to je. Ale myslim, ze s tymi noclahmi by to 7 rocne dieta malo zvladnut.

Zea

ďakujem za rady, dúfam to zvládneme.

Bazin

no ale ako pisal maros00 , retazmi a tazkym terenom je lepsie vystupovat ako zostupovat. Inak dole klobuk pred tvojim synom

Zea

ďakujem za info, zabudol som napísať že chceme ísť zo štrbského plesa na chatu pod rysmi, tam prespať, ráno výstup na rysy a dole k morskému oku, kde tiež chceme prespať. Tiež som nenapísal že syn prešiel Jánošikové Diery, prielom Hornádu, v zime na poludnový Grúň,z Tatranskej Lomnice na skalnaté pleso....
Z ktorej strany je ťažší výstup na Rysy ?

Maros00

pekna tura ale narocna na cas a dobru kondiciu.Doporucujem ist opacne a to z Polskej strany .Je to tam strme na 1000 m prevysenie 1000 m cize 45 stupnovy sklon.Pod vrcholom je to istene retazmi z PL strany asi 300 metrov.Zostup pri takom sklone je narocny.Syn by si to mal vyzkusat niekde mimo aby tam nemal problem ,zalezi kolko ma nachodene.Moj syn mal 15 ak som s nim tam siel a presiel to v pohode ale mal dost nachodene v podobnom terene.Doporucujem ist autobusom od Smokovca na PL stranu o 6,00 rano a mat co najviac casu na prechod v mesiaci jul ak je dlho svetlo a pocitat aj s pripadnym zdrazanim a nemusim pripominat za dobreho a slnecnceho pocasia.Vela tekutin je to tura na cely den.Poliakov tam chodi dost vela a preto je dobre ist z ich strany lebo na retaziach sa caka a je tam vela ludi.Minuleho roku tam bola kamenna lavina a aky je tam prechod a istiace pomocky to neviem .
Prajem vela stastia a prijemny zazitok :-))

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum