Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Výstup na Rysy

Marcel.c

Prielom Hornadu ma male prevysenie a celkovo lezi o vyse 1800 m nizsie ako Rysy. Diery od hotela po rozcestnik Pod Tanecnicou maju prevysenie cca 600 m na 5 km a su tiez o 1400 m nizsie ako Rysy.
Mozno by som v Tatrach s takym malym synom zacal Bystrou lavkou - Mlynickou dolinou hore, Furkotskou dole. Su tam kratke retaze, je tam vodopad, viacero plies a start a ciel na Strbskom plese, teda v civilizacii, menej ludi ako trasy v Studenych dolinach a lahka moznost otocit sa a vratit sa, ak by sa chlapec vzpriecil. A este predtym by som mozno skusil Prosieckou dolinou hore, vo Velkom Borovom obed a Kvacianskou dolinou dolu (samozrejme, so zastavkou pri mlyne na Oblazoch) - takisto velmi atraktivna a podnetna trasa, obsahujuca aj retaze a nejaky ten rebrik. A ak by bolo malo, mozete si este pridat aj Prosecne. Moznosti je nepreberne mnozstvo. Skus postupne zvysovat narocnost a aj nadmorsku vysku, aby si chlapca neodradil tym, ze nebude vladat. Nemusis sa dostat az na Rysy a Lomnicak za jeden rok, rozloz to do dlhsieho obdobia.

Zea

prielom a aj janošikové diey sme prešli, ale to je asi maličkosť oproti Rysom .Rysy odžolíme :(

Maros00

zea ano da sa ist aj na Lomnicky a aj Gerlach ale pred tym musis mat nachodene a dost nachodene a zostup je ovela narocnejsi ako vystup na to pozor ak nebude vladat zavolas HZS alebo ho budes sam niest.Je to riskantne tahat 7 rocne dieta co ma malo nachodene.Dospely clovek ma co robit aby to presiel .Ja som na Rysoch bol asi 7x a z PL strany 3x.Je to narocny okruh.Ak sa predsa rozhodnes ist tak z PL strany a za slnecneho pocasia aby mal zazitok z vyhladov.Za hmly s toho nic nebude mat ak bude viditelnost par metrov a pod vrcholom je to tam strme v hmle smyklave a na retaziach nebezpecne.Ak si chce vyzkusat retaze doporucujem Prielom tam je asi 1/4 retazi z dlzky pod Rysmi z PL strany alebo skusit Slavovsky bez retazi ale narocnost je porovnatelna.Na Slavkovskom si vie kazdy otestovat kondiciu pred sezonou.Ak to zvladne potom sa da uvazovat o tejto ture.

Zea

Na teričku chce ísť aj môj syn, tak v lete tam dúfam pôjdeme. A velkým jeho cielom je ísť na lomničák, inšpiroval ho minuloročný výstup 6 r. chlapca z BA, ktorý dal behom týždna Lomničák aj Gerlach. Klobúk dolu .

Bazin

ak idete vt prvy krat, tak by som sa ho snazil ziskat pre tunajsiu prirodu, a take skaly - retaze tam budu aj o rok...dva.... , alebo leziete cez rok po umelych stenach??? Moji 5 a 7r.su namotivovany na tericku az az, len nam pocasie a zdravie nivyslo. Inak mal by vyst clanok o detoch a vt, ale tury su tam lahsieho rangu.

Zea

už mi bolo poradené aby som to odložil na neskôr, dáme najkôr pár lahších túr

Fangorn

čo ja viem.....ak idete tatry s malým prvý krát tak by som dal niečo iné ako Rysy

Zdenči

Riziko pri viacerých svišťoch je to, že keď sa sekne jeden, začínajú sa sekať aj ďalší :-) Lebo keď nemusí ísť ďalej on, nepôjdem ani ja.
Zatiaľ to mám len odpozorované na cudzích deťoch, ale o pár rokov to čaká už aj mňa.

Peter61

to o 12,19 a 12,25 bola sranda. so 7 rocnym synom je to mozne, ale ide o to, ci sa sekne a to bude jeho posledna tura, alebo naopak to bude jeho prva velka tura.
u deti ide o to, ci ich zabavis, motivacia etc. Pri jednotvarnom slapani do kopca ako je Slvkovsky musis mat sakra fantaziu, aby si okrem mapy,vyskomera a zastavok na krmenie a napajanie vymyslel pre svista dost programu. DObry tip je aj viac svistov pokope.
Jahnaci, Terynka, Zbojnicka maju dost vela zabavy po trase a zaroven prevysenie podobne tym 1100 m od Morskeho oka na Rysy.

Vrana

2 zea: mam dcery (10 a 8 rokov) a nieco mame spolu pochodene aj v Tatrach. Ak chces o rizikach tejto tury pokecat viac, napis mi email.

Zea

Tak z tejto diskusie teraz neviem či si robíte srandu alebo nie , ja som len potreboval názor či je to reálne zo 7 r. synom alenbo nie .

Vrana

Nebud trochar. Co tak Slavkac? Ten ich dokonale odradi od dalsich tur ;-)

Peter61

ja by som pridal do treningoveho planu pre zea juniora aj testovacie 1000 m tury na Terynku zo Smokovca, Jahnaci od cesty a pod.

Vrana

2 Peter: fajn clanok. Snad si ho zea precita, snad nepojdu zaciatkom juna a snad si to najprv pojde prejst sam aby vedel do coho idu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum