Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Jelenec.

Diskusná téma K fotke: Jelenec.

Asi každého, kto príde na Javorinu, zaujme tento sympatický kopček. Mňa osobne vyslovene lákal na návštevu. A asi každý, kto ten kopček navštívi, by mu doprial zbaviť sa tých polorozpadnutých barabizní na jeho vrchole a výmeny tej obhrdzavelej veže za skutočnú rozhľadňu, ak boh dá, aj peknú a originálnu. (Ale je to ešte stále lepšie ako ten vrch v pozadí vpravo – Inovec. Tam je na vrchole iba plno pletiva, vysoké napätie a jeden veľký nudný prd.)

Tidoj

Tríbeč je jasný - to je len nudný kopec so zaburineným vrcholom a nejakým trápnym krížom. Na Inovci by mohla byť tiež rozhľadňa aj keď je na Javorine (teda Panskej javorine), ibaže tam by asi výhľadu vadili všetky tie vysielače. Devinska a Jelenec si ju vyslovene žiadajú a naši vládnuci tu až trestuhodne zanedbávajú turistickým ruchom veľmi potentné oblasti. Veď len tých Moravákov stretávam na Javorine a Jelenci plno, aj keď tam nič nemajú. Aj na tom Ostrom vrchu nad Moravským Lieskovým si viem nejakú rozhľadničku predstaviť. A trochu zbytočná sa mi zdá tá úplne nová na Hájnici, lebo Hájnica bol pekný kopček aj bez rozhľadne a predpokladám, že výhľady sú tam z veže rovnaké ako zo zeme. Ale neviem, pôjdem sa pozrieť.

Vladvlad

Sice som tu este nebol, ale z fotiek a popisu je jasne o co sa jedna. Tu by sa pekna rozhladna uzivila.
Osobne ale nepochopim vystavbu rozhladni na nezalesnenych miestach-kopcoch, prikladov je vela, napr. nedaleka Zalostina, pripadne Rozbehy. A zase na miestach, kde by sa vyslovene hodili, nic. Povedzme aj tebou Tibor spominany Inovec. Pristup asfaltkou, lahko by sa to tam stavalo, vyhlad by bol urcite zaujimavy. Dalo by sa namietat, ze nedaleko je Panska Javorina pripadne Marhat, ale to nevadi.
Pripadne by sa na rozhladna hodila na Velkom Tribeci, tusim bola okolo toho aj nejaka kauza. Tam je to oproti Inovcu, doslova o nicom :)

Zoberme si taku Velku Homolu, keby tam nebola rozhladna, myslim, ze ani pes by po tom kopci nestekol :) Ale takto tam prudia davy ludi, kruhovy daleky vyhlad je zaujimavy, aj ked mne osobne sa nikdy prilis nepacil.
O D.Kobyle a jej moznostiach sme tu uz raz pisali, tam by to bolo najviac vhodne.

Tidoj

Chce to nejakú akciu. Michal, veď keď pôjdeš okolo, hoď mi tam pár hranolov. Ja by som, keď prejdú tieto teploty, dal dole tú vežu (prídem s tými z Malaciek...) a potom by som z toho nejakú rozhľadňu postavil. No ale skôr ako koncom augusta to asi nestihnem. Z tých rozpadnutých domkov a latríny urobím múzeum - že ako naši vojaci kedysi slúžili a čo jedli.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Jarná Rumplovská Áno vystihol si to Maťo. Viem že vývoj nezastavím a že všetky chátrajúce samoty nebudú v takom stave navždy, ale niekedy dané miesto potom už stratí pre mňa svo …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok