Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Topánky Hanwag Tatra GTX

Joe Digital

Ďakujem za tip.Meindlovky boli doteraz moja značka, ale nejak (po troch topánkach od nich) som zanevrel. Treba však uznať, že topánky po jedeapol roku ( bývalý Gigasport ich poslal výrobcovi)mi Meindl reklamáciu uznal ( prasknuté obidve podrážky -nebol to wibram..) a peniaze vrátil.

Jjano

Aj Meindl robí Islandy vo verzii wide.

Joe Digital

Som štastným majiteľom týchto topánok v modifikácii WIDE . Na to chcem vlastne upozorniť, je to jediná topánka podľa môjho prieskumu, ktorá je v predu rozšírená a do ktorej preto dám nohu bez zatíňania zubov.Pre mladšiu generáciu vysvetlenie : jedna z možností artrózy je deformovaný kĺb na palci na nohe, ktorý sa niekoľkonásobne zväčší, je permanentne zapálený a v tesnej ( normálnej) topánke po pár km ide z toho človek zošalieť.Pokiaľ má niekto tieto problémy Hanwag Tatra Wide GTX vrelo doporučujem, bohužiaľ modifikáciu Wide na Slovensku nejako nepredávajú, musel som to kupovať v Nemecku...

Phalike

Taktiez som majitelom Forestov, a mozem sa kludne stotoznit s Merhornovymi skusenostami. Model Tatra je vdaka chybajucej gumenej ochrane po bokoch topanky este nachylnejsi na skorsi zanik, resp. narusenie celistvosti topanky. Osobne by som tento model neodporucal na tatranske ci ine skalnate chodniky ale skor ako pevnu obuv do lesa a na prechadzky. A ta svetla koza v komine topanky je od prveho obutia odsudena na skore zostarnutie a naslenu destrukciu, ale sikovny obuvnik to dokaze nahradit akymkolvek inym materialom.

Merhorn

Ja mam Hanwag Forest(byvale topanky, odkaz).l Kupoval som ich v ruka pana 2007 +-1r ak si dobre pamatam. Sprvu som s nimi chodil vela hrebenoviek na tazko, plus nosicstvo typu 4nity na hreben VF s batohmi pravidelne nad 22kg a k tomu samozrejme dalsia turistika, hlavne VF, MF, cely S stredneho slovenska a neskor aj male karpaty a ku koncu uz aj hubacky a pod. Dnes su tie topanky v stave, ze nebyt uslia na ich lepenie boli by na framforce. Vystelka komina sa samozrejme roztrhla, popraskala koza na spici v ohybe, pozdlzne popraskala koza nad gumenym lemom a rozlepila sa mi podrazka a to fakt , ze poriadne. Dnes sice Foresty este ziju, no setrim si ich vyslovene na hubacky, sluzobky do terenu ked idem a pod. Svoj ucel plnili cca 4 roky, to by som videl asi ako hranicu zivotnosti tohto typu topanok ak im clovek dava naozaj do tela, no zaroven sa aj one stara ako som sa ja. Voskoval a cistil som ich vzdy po kazdom vylete ak bolo mokro, blato sneh a pod. Momentalne mam Lova Tibet Pro GTX. Uvidime ako vydrzia tie.

Lubo

@Peter61
Ak je zvrsok topanky v poriadku, vedia specializovani obuvnici vymenit nie len podosvu ale podrazku ako celok. To sa zvacsa tak aj robi. Vid Borov clanok.

Peter61

treba vziat do uvahy aj moznost "samovolnej " hydrolyzy medzipodrazky z urcitych materialov. Ta zavisi od veku, nie od pouzicvania

Lubo

@Sani
To zalezi od sposobu pouzitia a od toho ako sa budes o topanky starat. Celokozene topanky klasickej konstrukcie zvyknu vydrzat dlhsie. Vyhodou je aj mozno vymeny podosvy, ked ju schodis - to za predpokladu, ze zvysok topanok je v poriadku.
Skusenosti s inymi modelmi tohto vyrobcu najdes tu:
hiking.sk/…/turisticke_topank…
hiking.sk/…/topanky_hanwag_fo…
A clanok o tom, ako si daval Boro opravit model Alaska najdes tu:
hiking.sk/…/oprava_topanok.ht…

Ked to zhrniem, Hanwag ma velmi dobru reputaciu. Podobnu kvalitu a pristup ziskas aj pri znackach Meindl alebo Lowa. Vsetko nemecke...

Šaňi

Koľko rokov vydrží takáto obuv? V horách som v priemere dva krát za mesiac.

Adamus

Veľmi dobrá "recenzia". Pobavila - poinformovala. Inak --- ja nosim ku svokrovi Foresty :D tiez v stave ze oko by zaplakalo ... ale maximalne stacia :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum