Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Jedinečný pohľad.

Diskusná téma K fotke: Jedinečný pohľad.

Tí, čo boli v Smoleniciach by povedali, že tento pohľad ničím výnimočný nie je. Práve tento, smerom na Záruby, je taký bežný, až tuctový. Ale niečím predsa len jedinečný je – nefotil som z veže na prehliadke, ale zo svojej izby. Vďaka jednej školskej súťaži som sa s ocenenými žiakmi dostal na tri dni do smolenického zámku. Nepredpokladám, že sa mne, alebo aj tým žiakom, ešte niekedy podarí pobehovať si len tak hore dole po zámockých chodbách, schodoch a salónikoch (samozrejme nie všetkých), či cez deň, alebo v noci. Aj keď, bohvie... Moji žiaci mali napríklad večer z vane výhľad na vysvietené Smolenice a šíre okolie. Iba pre ten môj zážitok som sem chcel dať túto fotografiu. Opticky najvyšší kopec je na sto percent Havranica – podľa Havranej skaly, ktorá je za vežičkou. Potom by ten špicatý kopec vľavo mal byť na deväťdesiat percent Čelo, takže na osemdesiat percent tipujem, že tá nevýrazná oblina medzi nimi sú Záruby a na sedemdesiat, že v diaľke spoza Čela vykúka Veterlín.

Tidoj

Ďakujem. Tohtoročnú sezónu plánujem zahájiť v pondelok, len ešte neviem kde. Snáď nejaká Panská Javorina. Keby som nebol lenivý skoro vstávať, stihol by som v pohodičke môj dlho odkladaný plán - premiérovo do Pohronského Inovca, z Novej Bane niekam na druhú stranu.

Vladimir Popluhar

Ahoj Tidoj - prajem Ti skore uzdravenie z turistickej PN a nech sa Ti lepšie darí v Novom roku. Ja som príspevok nečítal - preto reagujem neskôr.

Meky

Tibor,nápodobne aj Tebe.Ale hlavne to pevné zdravíčko!A na tých Zárubách si myslím,že bude tento rok aj cez tisícku-keď to nepokazí počasie.Ale ako hovorím-raz za rok sa to dá vydržať :)

Tidoj

Vďaka za opýtanie – teda za spomenutie si ;-) Síce som si to prečítal až teraz, o to dojímavejšie mi to ale príde takto cez sviatky.
Inak, ponevieram sa v práci. Teda v škole. V septembri (teda už v auguste) príde taký nával povinností, aktivít, „projektov“, papierov, porád, aj bežnej školskej práce, že vlastne celú jeseň sa snažím niečo stíhať a dobiehať zameškané (alebo skôr „ešte neurobené“). Bohužiaľ aj cez víkendy, teda ak nespím. Alebo som chorý, alebo sa mi proste nechce nikam chodiť, lebo mám pocit, že voľno ešte ani nezačalo a už končí. Pri prezeraní tej krásy na fotografiách v galérii, počas celej jesene, mi bolo do len plaču. Tešil som sa na nejaké vianočné alebo svätoštefanské prechádzky Karpatami, ale zase som sa musel liečiť. Tak uvažujem nad niečim nenáročným, napr. tie Záruby v utorok. Len pre ten dôvod, ako si písal v diskusii Potulky po M. K. – stretnúť, zoznámiť sa. Ale ak tých 1000 kusov turistov, o ktorých sa v tej diskusii píše, myslia vážne, tak neviem... Priznám sa, že som predpokladal číslo o jednu nulu menšie.
Dúfam, že budem môcť dať čoskoro aj ja nejaké čerstvé zábery. Zatiaľ vylovím niečo z archívu, aby som k tomu mohol pripojiť nejaké novoročné prianie. Tak zatiaľ tebe, Michal, ale aj ostatným, veľa zdaru v novom roku, na horách aj na doliach a v práci tiež.

Meky

Tibike a Ty sa kade ponevieraš?

Tidoj

Bol to príjemný zážitok. Škoda, že som musel byť stále pri deťoch - mal som nutkanie pobehať si zopár hodín po okolí sám. Krásna jeseň! Spolu sme stihli len Molpír a Hlboču, lebo inak mali "slovenský akademický vedecký" program. A najviac z celých Smoleníc ich nadchlo futbalové ihrisko. Holt, neboli to všetci šachoví veľmajstri... ;-)
Súťaž sa volala Petržalská Superškola, čo je taký banálny projekt petržalskej samosprávy a SAV, ale práve pre účasť SAV bol hlavnou cenou pobyt tu, na zámku. Ja som sa pri nich "zviezol" ako pedagogický dozor.

Vladvlad

Myslím, že popis je sto percentný :)
Muselo to byť veľmi zaujímavé, byť tu ubytovaný, príjemný zážitok.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Jarná Rumplovská Áno vystihol si to Maťo. Viem že vývoj nezastavím a že všetky chátrajúce samoty nebudú v takom stave navždy, ale niekedy dané miesto potom už stratí pre mňa svo …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok