Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma TIERRA SNOW FILM FEST 2013

Diskusná téma TIERRA SNOW FILM FEST 2013

Tak teraz vás kamaráti moji chcem trošku vyskúšať. V utorok som bol na tomto festivale a videl som film s názvom " Neviditelná hora", kedy nevidomý horolezac Juraj Práger vystúpil vďaka svojim kamarátom na Elbrus. Bola to asi náhoda, že práve na druhý deň som videl dokument( na ČT 2) o rovnako slepom horolezcovi, ktorému sa odliepala sietnica a nakoniec skončil takmer slepý. A predsa chodí do steny vďaka tomu, že mu nejaký výzkumný ústav zostrojil taký prístroj, že "takmer" vidí. Spočíva to vtom, že má na očiach okuliare s kamerou a tá mu prenáša vizuálne podnety na taký asi 3x5 cm silno perforovaný plášť, ktorý si položí na jazyk a jeho jazyk prenáša do mozgu signály tak, že sa mu nakoniec premietajú do hlavy celkom slušné obrazy v čierno-bielom podaní. To, čo som videl, ma vcelku šokovalo, lebo ten chlapec zvládal i dosť ťažkú horolezeckú túru a u konca zvládol i úlohu prvolezca. Tak čo poviete priatelia, keby sme vypátrali výrobcu tohto zariadenia a nakoniec sa zložili naň pre Juraja? A zbytočne nekecali o medveďoch, polovníkoch, ochranároch a iných prospechároch a debiloch čo nám to tu len kazia?

FunTTomas

Boro: zaujímavý nápad, ale asi nie každý si klikne na "komerčný názov" diskusie, ktorý nie úplne vhodne vystihuje podstatu tvojho nápadu. Hodil by sa lepší názov...

Bikemartin

Boro, ak to nie je sci-fi, tak je to hi-tech. Ak je to hi-tech, tak sa obávam, že tu dáme dokopy pár percent celkovej hodnoty... Hoď link na ten zázrak.

Andretn

Pisem sem zriedka, ale v tomto pripade - ano, som za.

Alexander

Na tom festivale som bol včera, čiže "čerstvo" videné tiež.
Dokument na ČT2 som nevidel, aj keď tú stanicu pozerám často, ale ak taký prístroj existuje, prečo sa neposkladať, výborný nápad. Zistiť treba cenu a potom hlavne spôsob zbierky (kto, kedy, ako...).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Pavel Forgáč k článku: Prekliate pivo Jasné cocktu poznám a mám aj nejakú doma momentálne :). Podobná našej kofole, akurát má viac bylinkovú chuť. Mám rád aj Solu a Schwepper, ktoré predávajú v Slov …

+ 27 ďalších príspevkov