Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Koliba na Ohništi

Jjano

No, keby niekto tú šatku zniesol dole, tak by som bol vďačný... mám k nej akýsi citový vzťah a rád ju vykúpim napríklad jedným pivom :-)

Ursus

Tvoju
šatku používa lebka kravy pribita nad vchodom :-) Koliba ma prekvapila.Je tam vsetko co treba. A dokonca hromada dreva. Velmi pekna miesto. skutocna romantika.

Jjano

Koliba dnes v poriadku, je uprataná, v pohode. Zabudol som si tam červenú šatku, ak ju niekto nájdete, tak to je moja. Vyperte si ju a používajte :-)

Kks

cavko, UPOZORNENIE ! spal som v nej 15.10,vnutri nefuka, strbava vo firestene kde sa vchadza ale moc to nevadi. vnutorne ohnisko pre spartansky zalozenych :D, vnutri zapalky, dostatok miesta, list od pily,stary kabat a hajzlovy papier, dost dreva na podpal, vnutorny komin si vsak treba poskladat. POZOR! najt tuto kolibu neni az take lahke. hladali sme ju prvykrat v hmle a slabej viditelnosti asi o 6 vecer. su dve moznosti : ist malo vychodenim chodnikom okolo posedu zlava, po asi 200 metroch na rozsiahlu planinu,v ktorej je mensie sedielko. oproti nemu asi styridsat mertov dlhym nevyraznym priesekom v lese dolu, strecha je videt uz z lesa. druha moznost je ist od razcestia pod ohnidtom dolu smerom na svidovske sedlo, asi po troch minutach sa otvori nalavo velka planina. vtedy sa otocit chrbtom k chodniku a co najviac rovno za nosom, asi 300 metrov to vyzera beznadejne, az prekonate travnaty prah a potom ju uz je videt. pozor, teren k nej veduci je plny vymolov a uplne idealny na zranenie kotnika, naponahlat sa, navyse v zime sa hodne smyka. este jedna alternativa, keby ste nenasli kolibu, je motnost nocovat v pomerne novom polovnickom posede, ktory je videt od razcestia, je kvalitny, su v nom molitany a komfortne sa tu vyspia traja ludia. ak vsak chvilu pobludite po krasovych planinach, urcite ju najdete, najprv to ozaj vyzera beznadejnde. skvela zasita koliba kde nikoho nestretnete :)) vela stastia pri hladani :))

Tombo

Info o stavu boudy z 28. října 2010: Koliba má novou střechu, ale stěny nejsou moc utěsněné. Vnitřní ohniště je obnovené.

Pawel

Velmi se omlouvam, ale chyba nebyla v uvedenych souradnicich, ale evidentne v kalibraci meho pristroje, takze pokud to jde, smazte prosim muj prispevek.

Adushka

Pawel, ak si tam bol a mas to presne zamerane, tak to prosim uved sem a v clanku sa to upravi. Clanok je trochu starsi, takze je mozne, ze poloha bola vtedy odhadovana len podla mapy.

Pawel

GPS souradnice uvedene v popisu HRUBE NESOUHLASI!!!

Obsidian

Co sa tyka hladania koliby tak azimut od razcestnika "Ohniste - polana" je cca 85 stupnov. Po asi 600m sa dojde k uzkemu (asi 20-30m) prieseku a za nim sa na mensej polane nachadza tato koliba. Pekne to vidiet tu: maps.google.com/maps?f=q&…

Stav k zaciatku oktobra je rovnaky ako popisuje daulagiri. Vo vnutri su vsak na pricniach naskladane nove dosky (do vysky asi 1m nad podlahou). Zrejme dojde k rekonstrukcii. Vnutorne ohnisko tam uz nebolo, ostal len komin.

Daulagiri

Tak môžem potvrdiť že táto koliba stojí (spal som v nej tento týždeň), ale fakt je trošku problém ju nájsť. Inak strecha ako ementál a v stenách tiež diery takže v daždi a zime zrejme nič extra.

Acer16

Neviete niekdo v akom je stave?dá sa prespat?

Mário

No tak už i tato se dostala na web...

... v mlze, za tmy a při snaze o první nalezení této opravdu zapadlé koliby celkem problém najít. Je vidět až za takovým menším hřbetem na konci louky.
V zimě určitě dosti kosa. Trámi profukuje a ve vnitř je navátý sníh.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum