Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Závrt na Veľkej Poľane

Diskusná téma K fotke: Závrt na Veľkej Poľane

Svitol nový deň a s ním aj krajšie počasie ako stvorené na spoznávanie iných než roklinovitých zákutí tejto krajiny. A tak som sa hneď zrána prechádzal po obrovskej šafránmi posiatej Veľkej Poľane Glac. No viac než kvietky ma upútalo niekoľko hlbokých závrtov typických pre krasovú krajinu. Atmosféru dotváral príjemný štebot vtáčikov v samom srdci Slovenského raja.

Jantaara

Ano, lúky sú už zelené, zelenie sa to už aj vo vyšších polohách. Každý deň pozorujem z okna Pleše a Vlačuhovo (lúky nad Podkonicami) a veru prichádza čas vyraziť tam.

Daulagiri

Jantaara pouvažujem nad tým. A možno by bolo najlepšie zájsť tam teraz keď je ešte taká pekná začínajúca jar. Uvidím.

Jantaara

Mal by tam byť aj jaskynný systém a tak sa mi marí, že nedávno objavili aj nejaký vstup. Však sa ohlás potom, ukážem ti náš závrt s dubom :-)

Daulagiri

Jantaara na Pôlči som ešte nebol ale chystám sa. Je to zaujímavý fenomén tieto závrty, také pekné osvieženie obyčajných lúk v krasových oblastiach.

Jantaara

Nad Ľupčou na Pôlči je tiež plno závrtov, sú také podobné, až som si pri prvom náhľade myslela, že si u nás bol :-)....Jeden je aj na našej lúke, bolo okolo neho aj zábradlie, ale už je spadnuté v jame.

Daulagiri

Niektoré lieviky boli zatrávnené a tu bola tuším diera až do skalného podkladu. Inak je ich tu asi tak 10 - 12 rôznych veľkostí a hĺbok.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Jarná Rumplovská Áno vystihol si to Maťo. Viem že vývoj nezastavím a že všetky chátrajúce samoty nebudú v takom stave navždy, ale niekedy dané miesto potom už stratí pre mňa svo …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok