Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Čaje Grower's Cup

Peto z BB

Sona, nemam nic proti znacke Adidas, mam dost ich handier, aj jednu na "outdoor". Ale PR clanky by nemali byt nazyvane ako recenzie, je to mozno aj porusenie zakona o reklame. Vyhodit par eur za nejaky Growers Cup pre mna za mna OK, hoc blbost, ale na webe typu hiking.sk by som cakal ze k tomu PR dopisete aspon par riadkov pre menej vytrenovanych nech do V. Tatier zvazia normalne pohorky a nie "tenisky". Plus nejaky ten miligram sebareflexie, a nie lzi typu "nasli sme na stole", ale posledna veta len na okraj.

Rado, islo mi nie o teorie, ale o praktickejsie riesenia, t.j. aky presne bylinkovy caj, kde kupit a pod. Apropo kofein aj tein je de facto to iste, v tom zmysle ze ucinna povzbudiva latka je taka ista, ale rozdiel je len v tom na co je naviazana, co ovplyvnuje rychlost a postupnost toho ako sa dostane do trav. obehu, potobne ako napr. je rozdiel ci si das THC v cigarete, hasisi, masle, kolaciku (..aby bol dovod ma opat zmazat :))

Peter61

Luky, no čo narobíš, káva v rukách lekára je liek, nebudeš brať kofeín pacošom ...

Peter61

Kto si chce kúpiť, tak Ululu v PP na námestí.
Ja si u Robina kupujem kávu, bh, mailonky a iné oceľové a duralové cingrlátka.

Radoslav

Peto z BB: môže byť už i vypestovaná závislosť na kofeíne či i teíne atd, čo mnohí ani si neuvedomujú, že majú abstinenčné príznaky. A nie je to pravé ako spomína Peter61 & co, osobitne pre teplejšie dni na horách, pre sviatočných turistov to môže byť i fatálnejšie.
BTW na hiking sa to v rôznych článkoch hýri ódami na bylinkové čaje. Nakoniec prenesene treba dať na pudy zvery, tá si z bylín vie vybrať to zdravé, našinec sa skôr ovplyvní jalovým či škodlivým zo society.
S účinkami ako kofeín či miernejší teín je theobromín z kakaových bôbov, tj. čoko s vys. obsahom kakaa.

MatusM

Hehe, tiež sa necítim byť cieľovým zákazníkom takýchto produktov a úplne mi stačí, keď si na túre zalejem vriacou vodou pár čerstvo odtrhnutých byliniek ...

.. ale z článku mám jeden dobrý pocit. Kým ľudia venujú investície, čas a energiu do vymýšľania takýchto srandičiek, tak je nám vlastne dobre na tomto svete.

Peace.

Peto z BB

Suhlasim s Vami vsetkymi, aj Peter61 vs. Lukylez kedze si podla mna neprotirecite, ale doplnate sa. Ale musime uznat, ze v tejto de iure recenzii uz admini nesklzli k PR a la topanky Adidas na skaly do V. Tatier. Tu sa uz da medzi riadkami si v zavere precitat to podstatne. Hoc som zavislak na kvalitnom fair trade bio ciernom aj zelenom caji, gurman aj kavickar, z clanku som cital len zaver, lebo mi nedochadza na co je dobre vlacit tento prebytocny plastovy odpad v ruksaku - aj plnolistove caje sa dnes uz aj v SR daju kupit v tych vrecuskach ktore su lahucke, eko, a vzdy menej objemne ako toto. Viac by ma potesil clanok kt. by rozviedol nazor Petra61 (zo skusenosti mozem potvrdit relevantnost upozornenia) do konkretnosti a aj s praktickym navrhom nejakej overenej nahrady, a nielen pre tych co potrebuju kofein kvoli pitiu alkoholu, ale aj pre nas hypochondrov takmer abstinentov kt. mame problem vstat pred 8mou.

Lukylez

Peter61: Ked bez kavy ma boli hlava horsie ako po opici. Cize minimalne rano jednu, pripadne zabalit sebou alebo na chatach...

Peter61

K tým "variáciám čierneho" čaju a káve .
Močopudný účinok kofeínu a teínu nie je to pravé orechové na hory, takže na hory sa viac hodia ovocné a bylinkové čaje, roiboos a pod.

M160

Kávu nepijem a mám rád čaje ale asi to nevyskúšam. Ochutené čaje nepijem a vonku používam sáčky (napr. z DMky) ktoré si naplním podľa seba alebo H2JO od GSI.

MichaelS

Pravdou je, že u toho kafe mi to tak nějak dávalo smysl, byť já jsem čuně:-), kterému nevadí káva instantní, takže mám vyřešeno. Ale u toho čaje už to považuji fakt za zbytečnost, když člověk není až tak lakomý, tak i v sáčcích lze sehnat čaj slušné kvality, a ani příprava sypané klasiky není na vandru nějaký problém. O klasice z listí a jehličí ani nemluvě.

Lenon

Osobně si myslím, že je to další zbytečný produkt, který má lidem vytahat peníze z kapsy s pocitem, že si koupili něco skvělého. Stačí si koupit čajové sáčky, vzít si z domu trochu svého oblíbeného čaje a je to. Hrnek s sebou nosí snad skoko každý.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum