Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Májová kalamita v Nízkych Tatrách

FunTTomas

ďakujeme za príspevky a podnety. Zoznam bol aktualizovaný (vrátane spriechodneného úseku).

Radoslav

Peto z BB: Len vo všeobecnosti, vo všetkých Tatrách sú severné svahy výrazne menej dotknuté ako južné či hrebeň. partie.

Peto z BB

Vdaka za toto info! Neviete niekto, ako su na tom vystupove trasy z Magurky na Hreben (Durkovu)? Vopred vdaka!

Matiseq

Ahojte,

vacsina tu uz asi odznela ale pridam aj nas vcerajsi postreh.

Telgart-Kralova je dost zapadana lepsie ist po zvazniciach, pod vedenim hned za odbockou pri skale je velmi tazko obiditelnych par padnutych stromov. Dalej to nieje uz take dramaticke celkove zdrzanie na Kralovu asi 15-20 minut.

Po zbehu z Orlovej bol dost masivny polom, ale borci to uz poprepilovali.

Srdecna vdaka chlapi!

Dalej su uz len za Velkou Vapenicou padnute nejake dalsie suchare, nie vela, cize opat nic take dramaticke mozno 5 minut to zdrzi.

Od Priehyby sme uz nepokracovali lebo sme nevedli ako budu vyzerat tie rubane v useku po Certovicu (vie niekto presnejsie popisat? dikes) a tiez v tom ostrom stupani bolo niekolko stromov padnutych ktore bolo treba kus zo siroka obist.

Matus

Andrejcová

úsek ANDREJCOVÁ-KRAĽOVA HOĽA BEZ PROBLÉMOV-POLOMY POD BARTKOVOU PREREZANÉ !!!

Lubo

Vdaka za report,
ten zeleny chodnik sa o necele dva tyzdne chystame aj my skusit.

Andrejcová

Z Telgártu na Kraľovu Hoľu po zelenej - parádny chodník...asi 10 padnutých stromov, myslím že strmší a náročnejší ako po červenej ale bez polomov, značenie výborne, len od konca lesa sa predierate kosodrevinou(úzke, ale dá sa) po daždi ste celí mokrí, ale Kraľova skala je veľmi pekná.

Andrejcová

Z Telgartu na Kraľovu Holu po červenej- čakal som horšie, od vstupu do lesa asi 5 min, veľké popadanisko, najlepšie obísť a nestratiť sa, ja som šiel smer chodník, ale potom to už bolo strom na strome, tak len obísť cez mladší les, a potom sa vrátiť na chodník, robí to cca 15 min, ďalej pekne po chodníku, padnute stromy sa daju obisť,minimálne zdržanie, hned ako sa dá, napojiť sa pod elektrické vedenie, ďalšie ale menšie popadanisko, už je aj vychodene, kadiaľ sa dá obísť...zdržanie cca 5-10 min, ďalej neškodne obchádzanie stromov, zdržanie minimálne, chodník príjemný, s lahkým batohom je to skoro v pohode, s ťažkým batohom náročnejšie (alebo iba ten začiatok,a jeden usek pod vedenim).

Víťa

Ahoj, chceme jít hřebenovku NT v rámci dovolený na začátku července je naka naděje, že už to bude průchozí, byť třeba obtížně :) díky

Lubo

@Wbk
Zatial nevieme aky je presny stav a preto zbierame vsetky info. O dva tyzdne ideme na prieskumny prechod vychodnej casti NT a podla toho sa uvidi aky bude dalsi postup. Verime vsak, ze vsetko bude nakoniec OK a bude sa bezat NTS tak ako vzdy.

Jnezky

Išiel som na KH 24.5. z Pustého Poľa cez Zadnú dolinu, hlavná cesta už prečistená, žltá TZ smerom na Martalúzku miestami nepriechodná ale dalo sa obísť so zdrtžaním cez Bičiarky. Smerom na Smrečianské sedlo to vyzeralo zle, tak som sa vracal z Martalúzky po vyzkúšanej trase.

Wbk

@Luboš,
bez problémov, skúsime ;-)
Mimochodom, môže mať kalamita nejaký vplyv na NTS?

Lrtc

Nemáte někdo informaci v jakém stavu je turistický chodník z Lúčky přes Před Bystrou a Svidovské sedlo do Malužiné? Díky moc.

Zivan

A čo úsek Kráľova hoľa - Smrečinské sedlo - Vernár? Nevie niekto aktuálny stav?

Pcrf

S kamosom sme boli v tejto casti NT 22. a 23. maja. Z Telgartu az po elektricke vedenie bolo vcelku dost vyvratov, ale nic co by sa nedalo prejst. Pod elektrikou sme to ale rovno zvrtli a isli po ceste az na zelenu (cez Kralovu skalu). Stromy boli opat az pred Andrejcovou (zostup do Zdiarskeho sedla) - pomerne siroky a dlhy pas, isli sme cez, obchadzat by bolo rovnako zdlhave... Dalsie stromy boli popadane az v stupani z Priehyby (nic co by stalo za rec). Zvysok cesty az po Certovicu bol v rovnakom stave ako po minule roky (stare vyvraty plus nejake nove spadnute suchare).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum