Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: X-trekking West Tatras Special 2014

Marcel.c

Väčšina z nás nie je profesionálnymi diskutérmi, takže nejaký profesionálny prístup v tomto smere asi nie je radno očakávať.
Hrebeň Západných Tatier (West Tatras) je väčšine tu diskutujúcich amatérov notoricky známy, a to z východu, západu, severu, juhu, na jar, v lete, na jeseň, poniektorým aj zime, na ťažko, na ľahko, v sandáloch, v bagandžiach, na triezvo, po opici, atď.
Ťažko preto očakávať, že by sa o tom dalo napísať ešte niečo prevratne nové.
Ty si svoju túru popísal dosť bombasticky, viac ako jej prináležalo, čo pravdepodobne vyvolalo tie reakcie. A tiež to, že sa snažíš dávať do popredia hodnotu výkonu, ktorý si podal, to pôsobí dosť rušivo.
Čo sa týka kritiky, jej opodstatnenosť nikdy nehodnotí kritizovaný, to je taká zlatá zásada.
Skús si pre budúcnosť zobrať príklad z niektorých aj tu uverejnených článkov, pri ktorých sú tie reakcie diametrálne odlišné a pouvažuj, prečo tomu tak je.
V každom prípade, väčšina ľudí hľadá v tých článkoch informácie a inšpiráciu na túry, ktoré by chceli absolvovať a nezaujíma ich, aký pri tom autor podal výkon.
Čo sa týka tých krížov, dvojkrížov a ďalších tabuliek, v tejto lokalite by boli celkom zbytočné, všetko je tam prehľadné a podľa mapy ľahko identifikovateľné. Úprimne povedané, predstava tabuľky a kríža na každej z troch kôp sa mi javí dosť bizarná.
Určite ťa tu nechce nikto zhadzovať a ani jedna reakcia nebola nepriateľská alebo osobne urážlivá. Treba si zobrať kritiku k srdcu a poučiť sa z toho.

Tak-marik

Dátum túry bol 28.6.2014.:-)(Ladislav má meniny v SK kalendári 27.6.)

Milí turistickí borci:-), možno by to chcelo trochu skromného profesionálneho prístupu v diskusii. Niektorá kritika ohľadom názvu či obsahu túry je neopodstatnená. Každý ide na to,na čo momentálne má. Dávam si postupné ciele a nepotrebujem machrovať časmi alebo dĺžkami túr.
Ak ste všetci takí machri,tak môžete nasledovať Petra Hámora,ktorý ako jediný a prvý Slovák zdolal Seven Summits, ale nikto zo Slovákov nedal všetkých 14 8000-viek ako to predviedol Jaroš z ČR.
Takže milí Slováci, do práce!:-)

Peter61

No dobre, Marcel, qeci :
Chýba dátum túry. Spomínaný Laco bol podľa slovenského kalendára ?

Marcel.c

Peter, tuším si si poplietol pohlavný akt s pietnym aktom :-)
Meno môže mať slovenskú transkripciu, slovenská jurisdikcia je to, čím nám vládnu slovenskí úradní šimli všetkého druhu.

Peter61

Čo sa týka dátumu:
Bolo to na Ladislava podľa slovenskej jurisdikcie ?

Merhorn

Ked uz sme taki slovenski. Love and peace ;)

Ján Hrach

Nedá mi nezareagovať ani nie tak na obsah článku, ale skôr na správanie sa niektorých účastníkov diskusie. Je prinajmenšom úsmevné ako obyčajný názov článku dokáže vytočiť toľkých ľudí. Vidím, že slovenská hrdosť sa prejavuje v každom z nás inak. Nechcem všetkých hádzať do jedného vreca ale pokora, rešpekt a uznanie pri splnení si svojich pre niekoho veľkých pre niekoho malých cieľov (snov) nás častokrát obchádza.
Autorovi by som chcel poďakovať za príspevok a užitočné informácie. Nedá mi to ukončiť inak ako „anglikanizmom“, ale tento krát v slovenčine :-) dobrá práca.

Peter61

Preceda bdel :
S totim "za mladi" ši me fajňe pobavel.
šedzim na rici na Teodulo , bo sňeži, a akurat fčera som ce spominal .

To all: kuknite si na stránke Erraticu : Dom na otočku. Volá sa to Wallis by Ostblock, či dajak tak, asi spred 5 rokov. Je v tom aj ženská , za deň 3000 m horedole, ak sa nemýlim, cca r.2009.

Peto z BB

Aj podla mna je slusne povedane zvlastne povazovat za "slovanske" osadzovanie dvojkrizov na kazdy kopec ak ho sucasne sprevadza prvoplanove pouzivanie anglikanizmov tam kde je mozne pouzit slovencinu. Poznamka o zamere organizovat nejaky X-trekking special ci co mohla kludne aj s tym dost zvlastnym anglikanizmom byt uvedena (iba) v zavere clanku, to by verim bohate postacilo. Ale toto je vecou autora, a je podla mna dobre ze do toho redakcia nezasiahla.

Inac fajn clanok. A plne chapem, ze ked niekto ide tuto trasu so snahou o co najkratsi cas, tak si nebude do batohu pridavat sandale navyse, ale pojde co najviac nalahko. Sucasne je clanok cenny prave aj v tom, ze upozorni tych co do hor chodia nie pre sportovy vykon, ale pre snahu vdaka krase a tichu hor prist domov oddychnuti a plni sil, ze je vhodne nezabudnut si pribalit sandale prave na ten nastup a zostup asfaltkou. Pokial viem, tak je zamer zacat na Tatliakovej chate aj poskytovat ubytovanie, snad sa to podari, a tuto "klasiku" bude mozne robit bez vystupu a zostupu tou asfaltkou.

Bdel

jjano - keep calm. Myslim si, ze vykon nie je nic vynimocne, preto nemusel byt nadpis taky bombasticky. To nie je o hladani negativ, len sa mi to zda usmevne.

Tak-marik

Zdravím všetkých prispievateľov:-)

  1. Názov je v anglickom jazyku,kedze chcem propagovat tuto akciu aj smerom do zahranicia(vid video na youtube) a prilakat aj zahraničných turistov v buducnosti.
  2. Tura bola zvolena takto aj s ohladom na ženu v skupine(kolko žien poznáte osobne,ktoré dali takúto turu?)
  3. Podla mojich rozhovorov s ludmi,ktorí často navstevuju Roháče,je asfaltka na Tatliakovu chatu prístupná len pre "vyvolených" a pre zásobovačov či HZS, ale dlhodobo lezie mnohým na nervy,tak som si dovolil zdielať tento názor.(áno, v sandálkach je to určite pohodlnejsie)
    4.Kto si chce nájst v článku pozitíva ,ten si ich nájde,kto len negatíva,ten si nájde v čomkolvek a kdekolvek.
    5.Môj názor je ten,že kríž(resp.dvojkríž) je symbolom bud slovanstva alebo krestanstva a naše Slovensko splna jedno aj druhe a ja sa pri krížoch na vrcholoch cítim hrdo v tomto duchu a nemusím si hrdost umelo budovat inak.

Ďakujem za každý názor,každú radu a cielom tejto akcie je prežiť, nie umrieť.

TDD

Hojdavému video by prospelo prešpikovanie vrcholovými tabuľkami (titulkami), tak ako je to spomínané v závere článku. /Zhrnutie - aby zabezpečili do budúcnosti tabuľové označenia všetkých štítov hrebeňa/. Mierne pozastavenie a kochanie sa je vďačné.

Choze

neviem ako bdel ale ja som od clanku s takymto megalomanskym nazvom ocakaval aj podobne megalomansky vykon - beh(ak by ten clanok pisali laco s danom, ktori to dali za 7 hodin tak sa nad nazvom vobec nepozastavim), prechod potme, v zime, pospiatky, s furikom, v obleku a mokasinach alebo nieco podobne. takto je to klasicky prechod Rohacov aky je na tomto webe popisany uz minimalne 2x.

Jjano

Bdel, a teraz ako čo? Zrušíme hiking, lebo ako vlastne nie je o čom písať? Čo aký bol zmysel tvojho zamyslenia? :-)

Bdel

ked moj zrak zočil nadpis, tusil som riadny prask z Hut minimalne do Tomanovskeho, ak nie Lalioveho sedla. Tentokrat je vsak bombasticky len nazov, vykon dietny. Nie som ziadny ultramaratonec, ale taketo som zamladi daval s lavou zadnou v zadku a pravou prednou v nose:-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum