Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Goretex, Event jesenná bunda +-€100

Diskusná téma Goretex, Event jesenná bunda +-€100

Zdravím, plánujem kúpiť si jesennú bundu, rozmýšľam nad Zajo( http://www.outdoor-obchod.sk/panske-bundy/panska-bunda-zajo-gasherbrum-jkt-deep-marine )ktorá však pravdepodobne nebude veľmi odolná voči vode alebo priplatiť a kúpiť nejakú Goretexovú alebo Eventovú bundu. Čo si o tom myslíte?, poprípade poraďte nejakú goretex, event bundu ktorá nestojí majland. Ďakujem Vám za odpovede.

Tecumseh

Zajačia politika, drbnú tam premrštenú cenu za ktorú by to kúpil len blbec a potom veľkodušne akože dajú zľavu...

Axel

Preco by predavajuci nemohol dat "zlavu" hned ako da vyrobok na trh? :-)

Klaso111

Zdravim ako je mozne ze tato bunda je uplna novinka dnes mi to potvrdil predavajuci v obchode a hned ako ju dali do predaja je na nu zlava ?http://www.zajo.net/sk/zateplene-bundy-muzi/lizard-jkt-black.p4145-1.html

Capo

kazdu membranu prepotis, teda ten co sa poti tak mu nepomoze ziadna membrana, kto sa poti malo tomu to moze byt jedno. ked si obleciem flisku co ma priedusnost neporovnatelne vyssiu ako hocijaka membrana a tu prepotim tak nech mi dakto netvrdi ze existuje membrana co by to uhrala.

ked nefuka a neprsi tak membranu na seba neobliekat. ked kus fuka tak radsej dalsiu vrstvu flisky abo co. ked fuka velmi tak windstoper, nepremokavu jedine ked prsi

Kohopeter

Vdaka..roman..len chcem napisat.ze uz som mal bundy..sice mali 20000..a 20000..a nie som zaciatocnik..aj tie vetraky som mal roztvorene..ako dovolia..pomaly som sa zobliekal..ani to nepomohlo..to ako by som v pet.flasi obaleny..made in china...

Roman8

To kohopeter: bundu nevlastním, v oblasti som laik a ani nechcem hodnotiť Zajo produkty, ale podľa mňa pri akejkoľvek športovejšej aktivite sa v tejto bunde budeš vždy potit jak džezmen. Ibaže by bolo 30 pod nulou. Skúšal si vetráky v podpazuší?
Možno ani iná značka/membrána by nemusela splniť tvoje požiadavky...

Helico

So Zajom skúsenosti nemám, ale tiež som rozmýšľal o kúpe nejakej nepremokavej od Zaja, ale po prečítaní recenzií som membránu sympatex úplne zavrhol, nikto s ňou nebol spokojný, uvádzané hodntoy nadhodnotené. Keby som kupoval dačo od Zaja, tak len tie s membránou eVent - membrána je jedna z top momentálne na trhu. Otázka ostáva ako ju Zajo dokáže kvalitne zapracovať do svojich produktov... Zajo či ne-Zajo, sympatex by som nekupoval.

Kohopeter

caute...
chcem sa tu opytat..kto ma bundu od Zaja..Nuuk Jkt Black.
ja som si ju kupilasi pred mesiacom..ale absolutne nie som sspokojny..deklaruju tu 45000 H2O a 35000 priedusnost...je sice super tepla...ale s tou priedusnostou nie je nieco v poriadku..lepsie povedane nalo zeny vo vlastnom pote..uvozujem z reklamaciou...mne sa zda ze ma priedusnost...tak.0..

Lubo

Slavomirre – so ZAJO mam dostatok skusenosti a ludom s nizkym rozpoctom na outdoor vybavu radsej odporucam LIDL.

Najpodstatnejsi rozdiel medzi Gore a eVentom osobne vidim v pristupe tychto firiem k znackam, ktore z toho siju. Kto chce sit z Gore, musi splnit narocne podmienky. eVent preda svoj material + doplnky a dalej neriesi. Vysledok je jasny - ked kupujes cokolvek s Gore, ziskas kvalitu. Ak z eVentu, musis mat stastie na vyrobcu, ktory vie co robi.

Peto z BB

oprava 3. riadok - Vent o dost nizsiu zivotnost nie ako ZAjo, ale ako ZAter (akykolvek zater, napr. HyVent od NF, zater chraniaci PreCit od Marmota, atd.). Az tomu spravne rozumiem, tak zater sa pomaly ale isto pouzivanim nici a pomaly postupne zoskriabe. Ale delaminacia sposobena napr. tazkyk ruksakom Ti moze urobit bundu premokavou prakticky zo dna na den. Snad Ti to tu Slavo niekto fundovanejsi lepsie vysvetli, aj s opravou mojich prefabulovanych uvah.

Peto z BB

slavomirre, Lubo Ti verim odpovie fundovanejsie, ale odhadujem ze v pripade e-Vent bund Zaja je rizikom tzv. delaminacia (po angl. delamination). Ked sa setri na hornej vrtsve, a najma na tom procese laminacie, tak moze mat e-Vent o dost nizsiu zivotnost ako Zajo. Nemoze to tvrdit s istotou (mam dost zlu pamat), ale zda sa mi ze e-Vent bundy ktore po pomerne kratkom case zacali kamaratom premakat (na ramenach, kvoli zatazi ruksakom) boli aj znacky Zajo. Lubo podla mna spravne upozornuje na to, ze e-Vent v lacnejsej bunde je cosi ako ked by si dal turbo diesel motor do Trabanta :)). e-Vent je najpriedysnejsia ale sucasne asi aj najcitlivejsia membrana. Co sledujem, tak mnohi vyrobcovia sa najma pri topankach vratili z e-Ventu naspat ku Gore, a tak teraz mozno e-Vent uz predava membranu aj neremonovanym vyrobcom, kt. kvalitu si neoveruje. Mozem sa samozrejme mylit, sme na internete, kt. nam sluzi aj na to aby sme si nielen utriedili myslienky v hlave, ale aj si overili rozne "šumy" kt. si kde vypocujeme, a po tretom horci :)) zle zapamatame.

Slavomirre

LUBO:
koľko výrobkov od Zaja vlastníš, že ho takto (nie prvý krát) odpisuješ?
Ja mám niekoľko kúskov, niektoré cca 6 rokov intenzívneho používania a nedám na ne dopustiť: materiál, strih a kvalita nemajú chybu.
Mimochodom, aký je rozdiel medzi čínskou výrobou u Zaja a napr. Icebreaker, North Face atď...?

Lubo

ZAJO absolutne neodporucam. Za ziadnu ich bundu by som nedal viac ako 80 €, nech su tam loga akychkolvek materialov. Pri tej cinskej velkovyrobe si clovek nemoze byt isty nicim.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum