Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Medvede budeme asi strieľať

Dana

Sona, vdaka za sprostredkovanie obrazu o tom, ako su taketo konferencie organizovane a ako sa na nich argumentuje

Ripo

To, ako bolo prezentované vystúpenie p. Kuliffaya je vizitkou oblasti národného hospodárstva zvaného cestovný ruch .... Totálne zbytočný človek na totálne zbytočnom mieste a v totálne nezmyselnej funkcii s totálnou absenciou koncepcie rozvoja cestovného ruchu na Slovensku ....

Sona

To Martin:
pod prehodnotenim rozsahu a stupna ochrany chranenych uzemi NATURA 2000 sa mysli skor znizit ich rozlohu a stupen ochrany - podla ministra ZP aj statneho tajomnika Jadusa. Vraj nie je dost financii chranit to vsetko.

To Slavomirre:
tie vedecke odporucania som myslela v suvislosti so spominanou prezentaciou.

Slavomirre

boro:
v prvom rade lukac nie je moj spasitel. pre mna je to clovek, ktory urobil na slovensku nevidanu vec: namiesto toho aby pindal ako to tu vyzera a ze sa nic neda, zozbieral peniaze a zalozil niekolko sukromnych rezervacii.
v druhom rade, pisem tu s vierou, ze nam vsetkym, ktori sa tu hadame, ide o to iste: milujeme nase hory a chceme, aby sme mali vobec kde chodit my aj nase pravnucata.
k tym medvedom: nie som kamarat strielania, takze najprv prevencia a ked odstrel, tak len naozaj problemovych jedincov ako posledne mozne riesenie.
ti macovia za to predsa nemozu, ved to my im najprv vyzbierame cucoriedky, maliny, brusnice, huby, my im potom pod nos nasadime kukuricu a nahadzeme do otvorenych kontajnerov nedozrate bifteky. ak je tvoj pohlad pohlad “pana tvorstva”, ok, strielaj. moj pohlad je pohlad cloveka, ktory sa citi byt sucastou prirody a snazi sa v prvom rade konfliktom predchadzat a ked uz k nejakemu dojde, beriem to ako susast zivota.
slavo

Lubo

K poctom medvedov sa vyjadrit neviem, no zda sa mi trochu hlupe, ze cely problem ponali systemom, ze podme zistit kolko ich je a ulahcime strielanie.
Ocakaval by som aj snahu o preveciu synantropizacie. V polsku maju v tatrach povinne oplotenie smetiakov.
Jednoducho hladat sirokospektralne riesenia problemu a nie sa zamerat len na jeden pohlad...

Boro

Slavomirre, neviem ako si prišiel na to, kto je a kto nie je "najväčšia vedecká kapacita" a poviem ti, že ma to ani nezaujíma. Mňa zaujíma to, ako to zo slovenskými smrekovými lesmi vyzerá a to je naozaj katastrofa. Ak veríš p.Luákáčovi, doporučujem ti vyhľadať si na blogu smesk$ret články toho tvojho spasiteľa a asi sa budeš diviť.To bol práve on, kto sa tam vyslovene vysmieval nebezpečiu lykožrúta a teraz zasa tvrdí, že lykožrút by sa aj tak rozšíril. Taktiež je tam jeho zaujímavý článok o globálnom oteplovaní. Ak si to prečítaš, tak zistíš, že ten čergovský Mesiáš asi dosť kecá. A ak už hovoríme o medveďoch, lebo o tom bola v prvom rade reč,tak čo si o tom myslíš ty ? Malo by sa nechať voľne rozmnožovať? A koľko by ich mohlo byť na Slovensku ? Tisíc,dvetisíc ? Už teraz vychádza životný priestor na jedného medveďa asi 12 km2. To je len štvorec o hrane 3,5 km. Naozaj si myslíš,že je to dosť na takú šelmu?

Slavomirre

"...by som privítala aj konkrétnejšie odporúčania, aký postup by bol z vedeckého hľadiska na daných územiach najvhodnejší."

sona, tych vedeckych odporucani je niekolko. akurat su vytrvalo ignorovane, pretoze absolutne odporuje drevorubacskej koncepcii sucasnych biznismanov vo vlade. mimochodom, ocakaval by som, ze ako vystudovana novinarka si najprv zistis aspon zakladne fakty, ked sa uz tejto teme venujes (myslim tym aj tvoj starsi clanok o tichej a koprovej). ale to by sme boli vsetci prekvapeni, ze najvacsie slovenske aj ceske vedecke kapacity, medzi nimi aj osvietenejsi lesnici, hovoria presne to iste co lukac, a ze liska je drevorubac ktory nazorovo zaspal niekedy v roku 1930.
kto ma zaujem, poslem mu na mail nejake clanky.
slavo

Bacaardi

ja len pripomienku k tomu ako sa vyjadril pan neviem aky - ze medvede maju dobry cuch a aj tak pridu. v hoteli FIM v demamnovskej doline oplotili odpadky plechovymi platmi, a medved im tam enchodi. medved pride raz, dva krat,zisti ze aj ked citi nic nedstane, a kedze ma aj dobry rozum a nielen cuch, viac krat nepride a bude si hladat potravu inde ako u cloveka. to sa vola prevencia.

Martin

Jeden zo záverov je "Prehodnotiť rozsah a rozlohu chránených území NATURA 2000". Znamená to ich rozšírenie a zvýšenie ochrany pred stavbenými a inými vplyvmi zaťažujúcimi životné prostredie?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum