Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Mandloňová naučná stezka Hustopeče

Diskusná téma K článku: Mandloňová naučná stezka Hustopeče

Mandle sa údajne na území južnej Moravy pestovali od 17. storočia. Každú jeseň sa vyvážali aj do blízkej Viedne, kde boli hlavnými odberateľmi cukrári a lekárnici. V mestečku Hustopeče v polovici minulého storočia rástlo 18 mandľovníkov (po česky mandloní). Stromy vyžadujú sucho a teplo, preto sa pestovali hlavne vo vinohradoch a dokonca aj tam, kde sa viniču kvôli suchu nedarilo.

Knor

:-) Ked lepsie zaostrim svoj chaby zrak, tak aj teraz ked toto pisem vidim pred sebou 3 mandle. Len tie moje nie su tak kosate, rastu k nebu ako metly. Tento rok kvitnu pekne.

Zdenči

Martin...na jeseň prídeme pozbierať úrodu :-)

Knor

No, nieco mozem poskytnut aj teraz. Moc sa to nikomu nechce luskat. Totiz mam 2 odrody. Tie s supkovytymi kostkami mi pozeru volajake plchy ci mysi a tie druhe, ktore ani zver nechce, mi trcia v miske. Minaju sa veeeelmi pomaly (ale minu sa).
Myslel som, ze tam kde byvas, mas aj zahradu. Ak zasadis mandle, za 2-3 roky uz rodia. Len treba aspon 2 rozne odrody, bo nie su samoopelive.

Miroslav Svitek

Zdenči,sady už kvitnú, bol som tam 9.4.2015 vrámci putovania po rozhľadniach medzi Velkými Pavlovicemi a Hustopečí.

Sona

Vyzera to prijemne, vdaka za tip.

Šedý vlk

Mesto Hustopeče organizuje každý rok cykloakciu s názvom Krajem André, nakoľko táto odroda je tu hodne zastúpená. Trasa vedie okolím tohto mesta a je vhodná aj pre rodiny s deťmi. Atmosféra je perfektná, vrele odporúčam. Snád sa tam stretneme.

Boris-cz

Ani Hustopeče neminul fenomén poslední doby a od včerejška přibylo další lákadlo - minipivovar :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k článku: Tri Vody Prechádzal som okolo 1.5.2024, oddychoval a skrýval som sa tu pred silným slnkom. Prístrešok je pekný, na spanie len v núdzi, ale pred dažďom by mal ochrániť do …

nová téma