Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma turistická mapa

Japen

Otazka na lookashenka, a ako to vyzera v useku s. Teplice, s. Brdsko a Biely Potok, stale nepriechodne? Vid. Hikeplanner.

Lookashenko

Zelena znacka na trase Veľký Brankov -
s. Teplice je uz prepilena a schodna.

Jiku2

á jo, nevim proc jsem si tam toho nikdy nevsimnul:)blby dotaz. diky

Legenda

Čakáme až to niekto spoza veľkej mláky dešifruje.
klik Legenda - jinak se to taky menuje Legenda mapových podkladů.

Jiku2

Co znamenaji vsechny ty barvy u lavinovych drah v mape? Jsou nejake vysvetlivky?

Vladisko

MisoB: Prevýšenie cez Hikeplanner funguje. Klobúk dole.
Pod prejdenými trasami myslím tie, ktoré niekto uviedol ako verejné a zároveň by ich potom označil ako prejdené - že ich sám prešiel (+popis trasy z Hikeplannera). Tieto by boli v databáze, ktorú by mali k dispozícii prihlásení (keď aj podmienenú prémiovým účtom) a dalo by sa v nej hľadať podľa miesta trasy na mape. Výsledok by bol jednoduchý pre hľadajúceho - miesto na mape(priblíženie=jedna obec)+zoznam trás(priblíženie=zopár trás). Po výbere trasy: konkrétna mapa+krátky popis+príp.*.gpx. Tak by pribudlo ku krásnym, fotkami a textom ovenčenými trasami z fóra, aj mnoho trás od ľudí bez spisovateľského talentu.
Možno by to bolo dobré aj ako pridaná hodnota k stránkam obcí(podpora turizmu,rozvoj vidieka,švajčiarske fondy:-)), ktoré k hnedým tabuľkám síce ponúkajú mapky, ale bez možnosti nasmerovania pomocou GPS. Z toho viac turistov, nie len reklama pre HIKING....etc....21.storočie turizmu. Svet gombička.

MisoB

Pre trasy naplánované cez Hikeplanner je už v GPX výstupe aj nadmorská výška bodov. Pozrieme aj na trasy naklikané voľne v teréne...

@ Vladisko: Netuším, čo myslíš pod "prejdenými trasami", nejaký globálny zoznam všetkých trás od všetkých užívateľov, ktoré označili, že môžu byť zverejnené?

Vladisko

Ahojte, som na HIKING.SK Turistická mapa len pár dní a aby som to nepreháňal - som z nej unesený. Plánovanie trasy je pre Slováka najlepšie na Webe. (Vlastne som to začal riešiť preto, lebo som aj so ženou párkrát zablúdil a vracal som sa po tme domov). Navigáciu som nepoužíval a začal som len teraz s aplikáciami na mobil. Naplánuješ - GPS - ideš - neblúdiš. To asi o tom aký som skúsený cyklista. Teraz k veci. Všetko funkčné - nič nie je problém, len výstup v .gpx. Neobsahuje údaje o prevýšení. Áno mapka to chce riešiť, ale bez pripojenia na net (napr. v horách) je nepoužiteľná a aj tak je dosť nekvalitná a neukazuje miesto na trase. Nie je to žiadna hrôza, lebo sa do dá riešiť inde, ale prečo nie na TM. Keď už nič iné aspoň mapka ako obrázok v JPG (mne pri pokuse o JPG len biely obdĺžnik).
Bol by som nerád, aby ste to brali ako kritiku. Chcel by som len zvládať všetko na jednej stránke (slovenskej stránke), keď aj za nejaké to euríčko.
Možno by bola riešením androidaplikácia (nie len pre cykloturistov) za dvacku, ale to som už asi prehnal. A ak ste sa dostali s čítaním až sem, tak by bolo dobré všetky trasy uvedené ako "prejdené" dať verejnosti. Majte sa fajn.
P.S.: Online obchod nečitateľný

Lubo

Unrealista, kusam v Chrome aj Firefoxe a vsetko mi ide. Napis mi nejake podrobnosti mailom a pridaj aj screenshot, nech mam presnu predstavu. Diki.
P.S. a skus vypnut pluginy, ktore by mohli narusat cinnost mapy (adBlock, NoScript a pod.).

MisoB

Nerobil si niečo s nastavením java scriptov, blokovanie reklam alebo cosi podobne? Lebo pouzivam tiez Chrome a vsetko mi bezi ako ma.

Unrealista

neviem kde je chyba ale už týžden mi nejde načítat turisticku mapu,načíta len prázdnu stránku.Google Chrome

Włodek

Przeglądarka w Win XP i w Win 7 Firefox.
Szkoda, że nie można dołączyć obrazków.

Pozdrawiam Włodek

Divák vo Win XP na Win 7 Firefox.
Je škoda, že nemôžete pripojiť obrázky.

S pozdravom Wlodek

Lubo

Wlodek, vyskovy profil funguje, prave som to vyskusal. Problem moze vsak byt starsi browser Internet Explorer. Ak mas XP alebo Win7, odporucam browser Chrome alebo Firefox.

Wlodek

Rysunek się nie wczytał.

Obrázok nie je už načítaný.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum