Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Hochalmspitze

Diskusná téma Hochalmspitze

29-30.8 2 volne miesta z BA. Plan vyrazit v sobotu rano z BA, prespat na Giessener hutte, v nedelu Hochalmspitze cez Detmolder grat, navrat do BA predpoklad nedelu neskoro vecer.

Remy

Streka slusna, ale moze byt nadherna len na Sauleck normalkou a nie ferratou.z A.V.S Haus Osnabruck Hutte to vychadza na cca 12 h cistej chodze. Ladovec je seriozny ale tusim nie nebezpecny. Je to tam vcelku frekventovane

Knor

To je dobra streka. Podla mapy su na nej uz seriozne ladovce.

Remy

na Ankogel a dolu do Mallnitzu, ale je to slusny zahul.

Remy

No nejake balvany par krat hucali, hlavne keď sa oprelo slnko o ladovec, ale ako pisem, Detmolder pri normalnom pocasi a ked je bez snehu ma minimalne objektivne riziko. Ferrata je v dost uzkom hrebeni a na juznu stranu, takze sneh tam schadza predpokladam dost skoro.
Povodne som chcel ist z Mallnitzu cez Arthur von schmitz HausSauleck a Hochalmspitze na Osnabruck Hutte a odtial

Remy

A este jedna vec. Na rozdiel od Dachsteinu alebo Grossglocknera tam nesmeruju hordy turistov a bezcharakterni guidovia :) cize mozem len odporucat.

Knor

Ahoj, "huste" som pisal preto, ze pisali o cistom lade a o tom, ze im tam kazdu minutu tresol volajaky balvan. Ale vdaka za info. Vychadza mi to tak, ze by som to siel Vasou trasou volakedy v strede leta, ale radsej opacnym smerom. O uprave trasy na Detmolder Grate som cital, robili to nedavno. (Uz 2 roky sa na ten kopec s hrebenom a Sauleckom s feratou chystam.) Prvsie reportaze ten upraveny usek popisovali dost akcne.

Remy

Na Hochalmspitze vybehnes aj sam. Detmolder je v absolutne bez snehu a podla jeho polohy JZ pocitam že v normalnom pocasi je min. druhu polovicu leta bez snehu, len skala. A ako som pisal, to topo ako je na Bergsteigen neaktualne, lebo cesta nejde ladovcom. Ale iba ponad neho. Pod nami v tom useku bolo vidiet povodne istenie. Cez Steinere Mandln sa schadza krajom ladovca ale bez trhlin. Je to asi 100 m usek a zacina hned pod skalnou stenou kde konci ferrata z tejto strany. Odhadujem tak na 50 stupnov, takze pospiatky na mackach a s cepinom sa to da v pohode zliezt. Navrchu je aj borhak a niektori to zlanovali, ale myslim si, ze skoda mocit lano :)
A ci to bolo huste, zalezi od jednotlivca, kazdopadne pekna tura.

Knor

Uf, teraz si citam popis Vasej trasy na Bergfexe z konca augusta. No, muselo to byt huste :-D.

Knor

Zdravim. Zvacsa chodievam sam, no pri ceste cez ladovec sa treba naviazat, tam by som sam nesiel, ale by som sa k niekomu pridal. Preto som sa na to pytal. Ak som to dobre pochopil, Vy ste sa navazovat nemuseli, lebo ste ladovec obisli?

Remy

Knor:
Ahoj. Hore sme sli cez Detmolder grat a dolu cez Steinere Mandln. Priama cesta cez ide cez ladovec, ktory tam este je :) Inak podla Bergsteigen ide vystup cez Detmolder krajom ladovca Trippkees avsak je tam nova cesta ponad neho (asi koli trhline ktora je hned pod hrebenom).
PS: nabuduce sem napisem skor :) zvyknes chodievat aj na otocky 1-2 dni?

Knor

Uf, skoda ze som bol prec ked ste sem dali spravu. Na Hochalmspitze ste sli Detmolder grat tam aj spat? Lebo priama cesta je pokial viem cez ladovec. (Ci sa uz roztopil?)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum