Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Novela zákona o HZS

Peter61

maroš1 a remy:
btw diskutujete IMHO ku stavu pred novelou.Teda peknych par rokov platny stav. Napr. NAHV sa dostala do zakona o HZS "Mikloškovou novelou", podobne ako teraz zmeny pri NAHV a zriadenie SAHS Šucovym "pozmenovakom". dalsie su od pp. Jurinovej a Luksu.

Novela je tuto nrsr.sk/…/zakon&MasterID…

vid "Schválené znenie zákona NRSR 1566"

Ak sa vam daco nepaci, pani : chytte si svojho poslanca (ked ste to uz neurobili v tejto varke ) a nech predlozi pozmenovak napriklad k tomu legitimovaniu a pod. -P
Remy

maros: to nie je paskvil ale grc.
Vyznam preukazania totoznosti prislusnika HZS podla mna zmysel ma, lebo v § 5 ods. 1 pism. g je taxativne vymedzene, na ktore osoby a v akych pripadoch moze prislusnik HZS toto svoje opravnenie pouzit.

Zaujimave vsak je, ze na rozdiel od pravnych predpisov upravujucich cinnost inych zachrannych zloziek, len v tejto absentuju povinnosti prislusnika HZS

No a pri vodcovi to je komedia, lebo Asociacia pre vykon svojej cinnosti vyplyvajucej z jej postavenia, nema legitimnu potrebu prostrednictvom HV zasahovat do ustavou garantovanych zakladnych ludskych prav a slobod (pozadovanie praukazania totoznosti sa za takyto zasah povazuje).
Nevidim logiku legitimovat sa HV ak porusim niektoru povinnost vyplyvajucu z § 11 ods. 2 pism. a, najma ked tento HV po legitimacii nema zakonne opravnenie vyvodit nejaky dosledok voci mne ako porusitelovi. To znamena, ze opravnenie pozadovat preukazanie totoznosti HV je neucelne.

Takisto na jednej strane zakonodarca ulozil osobe povinnost na vyzvanie preukazat HV aleho prislusnikovi HZS svoju totoznost, avsak nesplnenie tejto povinnosti uz nesankcionuje (priestupkom je len porusenie povinnosti po psim. d), teda absentuje tu dispozicia jej vynutenia ...

Maroš1

Zákon o horskej službe sa mal kompletne prepracovať alebo ešte lepšie zrušiť. Celý zákon o horskej službe je paškvil. Ako sa dodržuje respektíve ako je možné dodržať §11 odsek d „zapísať sa pred začatím vychádzky, túry alebo výstupu do knihy vychádzok a výstupov“. To si mám viesť tu knihu doma, alebo bežať na najbližšiu stanicu HS a tam sa zapísať. Už si viem predstaviť tu radu turistov pre domom HS, v peknú sobotu čakajúcich a túžiacich sa zapísať do knihy vychádzok a výstupov. Čo robí v zákone kodifikácia horských vodcov? Čo to je za nezmysel?
Naozaj sa myslí vážne §11 odsek f „na vyzvanie príslušníka horskej služby alebo horského vodcu preukázať svoju totožnosť“ ? To myslia naozaj vážne? Je horský vodca verejný činiteľ? Horský vodca je podnikateľ živnostník, nevidím žiadny dôvod aby mal právo akokoľvek ma kontrolovať alebo obťažovať . Keď budem potrebovať jeho služby, tak si ho najmem. Osobne sa ja z princípu nikdy nebudem legitimovať horskému vodcovi a vo väčšine prípadov ani príslušníkovi horskej služby. Verejné vyjadrenia pána podplukovníka J. zaváňajú komunizmom, prikazovať, riadiť, otravovať. Skúsil by sa mať čo len jeden takýto prejav v Rakúsku či Švajčiarsku.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum