Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Glewitzer Höhenweg a Hoher Tenn

Diskusná téma K článku: Glewitzer Höhenweg a Hoher Tenn

Keď sa Reinholda Messnera pýtali, ktorá alpská Höhenweg je podľa neho najkrajšia, odvetil, že Glewitzer Höhenweg. Chodník nevedie popod štvortisícovky v Taliansku či Švajčiarsku, nachádza sa v Rakúsku. Je to prechod (= Höhenweg) od Glewitzer Hütte k priehrade Mooserboden.

Knor

Uf, to ste obaja mali poriadne velke prevysenia.

Povodne bol plan ist na Wiessbachhorn cez Glewitzer Hutte a Hoher Tenn v juli, no kolega to zamietol ako nerealne (pravdu mal). Sli sme vtedy len na vikend na Wiessbachhorn, hore (a dolu) k priehrade autobusom. Teraz som teda presiel zvysok. Na druhej strane, vdaka doprave autobusom som v juli na Schweiger Hutte tahal aj vybavu na feraty a druhe topanky, pretoze som vysiel tie nove feratky (aj s E-variantou) pri priehradnom mure. (Tak nabaleny som este nesiel - macky, cepin, lano, volajake zelezo, feratovy set, prilba, druhe topanky, veci na spanie, oblecenie...)

Sona

Citam si clanok a vidim tam nejake povedome nazvy. A veru v 2006 sme sa motali v tychto koncinach, sli sme na Imbachhorn a Gleiwitzer hutte: hiking.sk/…/imbachhorn.html
Rettenzink sme tiez zvazovali, ale nevydalo.

Dusang

Ahoj Martin. Tvojim článkom si mi pripomenul našu trasu v minulom roku. Išli sme rovnako na Glewitzer hutte. Odtiaľ sme šlapali na Heinrich-Schwaiger-Haus. Ďalší deň sme vybehli na Wiesbachhorn. Hoher Tenn sme mali v pláne, ale išli sme na ťažko a boli sme takí rozbití, že sme ho vynechali. My sme mali ešte dosť snehu a preto boli niektoré tvoje fotky pre mňa veľmi zaujímavé. V každom prípade pekne som si zaspomínal na základe tvojho článku. Ďakujem.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum