Komentár
Svatopluk k článku: Sinec na jeseň Výborná správa ! Pamätám Sinec pekný potom rozjazdený ťažkou technikou, viac razy som tam vtedy poblúdil.
+ 17 ďalších príspevkovSvatopluk k článku: Sinec na jeseň Výborná správa ! Pamätám Sinec pekný potom rozjazdený ťažkou technikou, viac razy som tam vtedy poblúdil.
+ 17 ďalších príspevkovMarianE k článku: Jarná dvojdňovka Strážovskými vrchmi a rozkoš na Rokoši Najvyšší bod na trase je Suchý vrch
+ 1 ďalší príspevokMatobee k článku: Juhovýchodnou časťou Levočských vrchov v marci Henrich máte to tam krásne. Levočáky su skvelá a Branisko ešte viac. Zavítal som aj tam pred týždňom. Dokonca aj s kúskom Bachurne neďaleko tvojho rodiska/domov …
+ 5 ďalších príspevkovMatobee k článku: Kysuckými samotami Turzovskej vrchoviny Henrich často chodím na Kysuce na jedeň deň. Je tam z BB dobré vlakové spojenie skoro ráno až do neskorého večera a za dve až dve a pol hodinky (podla toho kde …
+ 19 ďalších príspevkovMatobee k článku: Hrebeňom Volovských vrchov z Košíc do Poproča v zime Henrich tak to by som netipol, že si v tejto známej časti blízko Košíc nebol. Ale prekvapenia patria k životu. No uvidíš kedy sa tam dostaneš. Ako vravíš, nebol …
+ 9 ďalších príspevkovPeter61 k článku: Nový návštevný poriadok v Tatrách rozširuje možnosti pre skialpinizmus, no pridáva nové povinnosti a zakazuje vstup so psom do vysokohorského prostredia JAMES a HNO shsjames.org/horolezectvo-niz… Mimochodom, jendá sa o I. až II.+ UIAA. Choďák vypadol úplne
+ 29 ďalších príspevkovOliver Malacky k článku: Známym a predsa neznámym masívom Devínskej Kobyly Ahojte,všetci no ako?😄😃
nová témaOliver malacky k článku: Spustili program Živé chodníky 2024 na obnovu turistickej infraštruktúry a značenia Super milovať
nová témaLubo: Problémy s registráciou Na prihlasenie mozes pouzit aj svoju emailovu adresu. Ak si uz nespominas na heslo, mozes si ho zresetovat.
+ 756 ďalších príspevkovK článku: Nočný lejak
nová témaZdenči k článku: Ako stráviť dva týždne v Albánsku, Kosove a Čiernej Hore s deťmi (2) Vlani sme dali so synátorom 11-dňový roadtrip Srbsko, Bosna Hercegovina, Čierna hora a trošku aj Chorvátsko a ostalo ešte mnoho miest, ktoré by sme chceli vidie …
+ 9 ďalších príspevkovK článku: Jarná Omšenská Baba, Jánošíkove diery a čerešňové sady v Brdárke
nová témaSosal k článku: Chata Volovec Tak pan správce se mi už ozval. Otevřeno bude :)
+ 61 ďalších príspevkovPeter61 k článku: Kliešte sa posúvajú vyššie čipovanie proti KE : pozornakliesta.sk/?utm_campai…
+ 145 ďalších príspevkovTono k článku: Krajinou vyhasnutých vulkánov – od Sovieho hradu po Steblovú skalu Kusok juznejsie od Hajnacky sa nachádza zaujimava Kostna dolina, paleontologicky lokalita s nalezmi kostrovych pozostatkov zvierat z tretohor. Ale pozor, roklin …
+ 6 ďalších príspevkovBazin k článku: Ako stráviť dva týždne v Albánsku, Kosove a Čiernej Hore s deťmi (1) Nadhera !
+ 5 ďalších príspevkovPeter61 k článku: Národné parky sú nefunkčné, akú reformu by potrebovali? Soňa, tú modrú na titulke si vyrobyla fotošokom, alebo polarizérom ? odomk.: dennikn.sk/…/?cst=dfe885e641e…
+ 44 ďalších príspevkovPeter61 k článku: Želobudzká skalka a zaujímavosti Poľany Soňa : Malachovské skalky nad Banskou Bystricou ( odmkol som ) dennikn.sk/…/?cst=b7bbfb4a2de…
+ 7 ďalších príspevkovSebastian.bena99: Práca Na Horách Dobrý deň , mám 24 rokov hľadám si prácu na horách. Ďakujem za ponuky.
+ 88 ďalších príspevkovTomas Vohlarik k článku: Jesenno-zimný Slavkovský štít ako vzdy nadherne fotky Peto. tak taketo krasne su vyhlady zo Slavkovskeho stitu. pri mojej navsteve sa mi podarilo minut kriz na vrchole kvoli hmle. ale nieked …
+ 3 ďalšie príspevky
Diskusná téma K článku: Ako uvariť v ešuse dubákové rizoto
Diskusná téma K článku: Ako uvariť v ešuse dubákové rizoto
Outdoor Chef’s Diary – Dnes je všetko inak. Kedysi stačilo zobrať si na vander konzervu s moravským gulášom či frankfurtskú pochúťku (starí vlci mi určite do fóra napíšu všetky laskominy, ktoré sa používali a požívali) a bolo vybavené. Dnes nám záleží na tom, čo jeme, ako to chutí a čo si do hrnca dávame. Preto som sa rozhodol začať cyklus outdoorového šéfkuchára, nech aj jedlo v prírode má trošku chuť, formu a zmysel. Predsa len, nie iba vifonky chce človek jesť.
Turistika a dobré jedlo sa vzájomne nevylučujú.A aj najobyčajnejšie jedlo v prírode chutí lepšie ako doma.Radšej viacej zjesť ako menej vypiť.
Staci zadat do guugla
TV paprika Bandi a hegyen
Videá
youtube.com/results?search_qu…
Do pozornosti turistickým kuchtíkom sa dáva:
dobroty-recepty.cz/…/nahore-n…
Boro, tesim sa, ze si to ocenil prave ty.
Som zvedavy, co povies na dalsie recepty :-)
No teda Bacaardi, teraz si ma normálne dojal. Je to paráda, som ohromne prekvapený, že si ešte niekto na horách varí. Celé je to fajn, ale tie hríby by som aspoň na 10-15 minút (ak nie na dlhšie) namočil. Dostaneš z nich oveľa viac chuti a môžeš ich tam vrhnúť aj s nálevom. No a tá babula vedľa teba ? Radosť pozerať. Len tak ďalej
dobrym zvykom je hriby namocit pred tym ako zacnes varit, ale pri dobrych dubakoch, ktore su susene to vobec netreba.
neboli tvrde, boli akurat.
s inymi hribmi som nerobil, vzdy to boli dubaky, je mozne, ze ine hriby, kupovane, sa robia dlhsie. preto je dolezite si veci odvarit doma a vediet ake suroviny pouzivame :)
Inak tie hriby netreba nejak dlhsie robit? Viem ze sa zvyknu celkom dlho varit, aby boli makke a jedle. Gulata ryza sa v porovnani s nimi spravi pomerne rychlo...
jasne :-). Čermák je blízko, je tam dobré vybavenie, kopec ohnísk aj strieška, ak by pršalo a studnička :)
Tá prírodná kuchyňa kde to varíš je tuším Čermákova lúka, či...??
dohoda :).
porozmyslaj nad nejakym paradnym miestom.
to by bolo fajn, ja ti spravim prave fatranske hrianky :)))
Kedykolvek ked sa dohodneme :-).
Mozme dat nejaky outdoor cooking session :)
vidis a prave preto aby som nebol za blba som napisal, ze to na ktore som zvyknuty :) inak ja mam radsej take mazlavejsie trosku ako mas ty :)
a kedy aj mne nieco uvaris nech nemusim olyzovat monitor? :)
Brano, pokial beres ako bernu mincu to slovenske, trojkopcekove rizoto s hraskom, mrkvou, kukurickou a masom z polievky, tak ano, ma byt menej mazlave a ryza by sa mala oddelovat :-).
Ak chces talianske kremove rizoto, do ktoreho sa dava na konci parmezan a maslo, tak ma byt mazlave :-). (nie rozvarene, ale mazlave ano)
Dakujem :). Receptov som pripravil zopar, je sa na co tesit. prazenicka nebude, ale nie je zly napad skusit spravit volske oko na placatom horucom kameni :-)