Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cesta hrdinov SNP za 21 dní – 1. časť

Peter61

Mišo :
ad burka : pončo si so sebou nosil ?
Na bleskozvod sa nepytam, to viem ze nosis stale :-)

Bikemartin

P61 5:45, ten Roc du Bodon musí byť chladné miesto ;-)

Peter61
Zrejme to bolo dobra vymena : ak si Treksport Himalaya pouzival, tak uz tepelny komfort isiel kamsi nahor, ale hmotnost ostala/pribudla. -) ked pojdes zasa okolo, zastav sa, odvazime
mapy.hiking.sk/?x=21.23216…
Vrana

2 possum: ako sa to zvykne riesi? Bud sa schovas a cakas kym dazd prejde alebo ides v dazdi (burke)

Vrana

2 PK: detailne som to nevazil kolko g som usetril. Mozem skusit aky je tm vahovy rozdiel :-)

Uvadzam to hlavne ako dovod na zamyslenie sa, co zbalit na cestu a ze reorganizacia vystroje pocas niekolko tyzdnoveho putovania nie je nic vynimocne.

Peter61

TS Himalaya ma 1524 g bez obalu .
Ked bol novy, spal som v nom aj na ladovci Col du Dôme ( biv. vrece, Z-Rest)
Teraz uz som rad, ked v maji zafuka na Bodoni a bez biv.vreca mi nie je zima :
svts.sk/2559-zaklady-vht-s-pr…

Possum

A ako si riesil dazd? V lete vedia byt hnusne burky.

Vrana

Menil som stary Treksport Himalaya za najaky lahsi letny Loop, dovod objem a vaha. V tom prvom mi bolo dost teplo, v tom druhom niektore noci co som spal vonku aj trosku chladno.

Co sa tyka stravy, je to presne napisane v clanku. Aj v dalsich to bude.

PaliT

Michal, aké spacáky si to vlastne menil? Ten prvý si vyradil kvôli hmotnosti? Objem v batohu?
Ja mám 1200 gramový páperák, ktorý by na vysoké leto bol asi aj overkill, ale na SNP by som išiel radšej v termínoch máj alebo september.
Tiež ma o niečo detailnejšie zaujíma dopĺňanie zásob stravy, toto mi pripadá na takejto trase dosť pakáreň...

Vrana

ad znacenie: vacsinou je dobre. Mne sa aj napriek bludeniam nestalo, ze by som sa totalne stratil a nevedel kde som. Vzdy zafungovalo osvedcene pravidlo o navrate na poslednu znacku.

Problem je v usekoch, ktore su turisticky menej pritazlive a tym padom aj menej navstevovane. Chodnicek v lese nevyslapany, na luke metrova trava. Tazko vsak ocakavat, ze bude niekto pridavat extra znackarske koliky kvoli tomu, ze tade prejde par desiatok ludi za rok.

Treba chodit s otvorenymi ocami a stale sledovat znacku a na to si clovek chvilu (par dni) zvyka. Ostatne trosku bludenia k turistike patri :) Budme radi ze je to aspon tak ako to je.

Vrana

2 Martin: stravovanie je zrejme z kontextu tohto aj dalsich clankov. Preto neviem ci ma zmysel to extra rozpisovat.

Ked pisem "varim", tak su to cestoviny, rizoto, polievka alebo zohriata konzerva (fazula, sosovica). Po par dnoch mi zacali chybat bezne potraviny, ktorym sa zvycajne na 2-3 dnovych turach nepripisuje vyznam - mliecne vyrobky (jogurty, mlieko), ovocie, ...

Co som vobec neriesil boli potravinove doplnky ako energeticke gely, iontove napoje a rozne ine povzbudzovadla. Stravoval som sa len z bezne dostupnych potravin co jedava skoro kazdy.

Knor

Michal, napis v nejakom dalsom dieli, ako si sa vlastne stravoval. Ja totiz obycajne fungujem na chlebe (ranajky, obed aj vecera), no chodim maximalne na 5 dni. Volakedy som si ohrieval konzervy, ci varil pudingy s cerealiami a vlockami, no od toho som postupne upustil. Zaujima ma vsak, ako to riesit na dlhsom putovani, s tym skusenosti nemam.

Peter61

clarion, reklamuj a prajem pevne nervy :

kst.sk/…/znacenie-organizacia…

kstpo.sk/index.php?site=10

Vrana, prepac za jemne OT, ale isiel si okolo.

pred rokom som napisal mejl aj s fotkou, ze kdesi nad Závadkou na stresniku je vyskovy rozdiel 200 m (oproti VKU a Šuntu)
dostal som odpoved:
"Vami reklamovanu nadmorsku vysku overime. Musim vas vsak upozornit, ze vyskomery merajuce nadmorsku vysku na zaklade zmeny barometrickeho tlaku su velmi nepresne.
Znackari nadmorsku vysku jednotlivych turistickych informacnych miest (smerovnikov) urcuju zo specialnych map s mierkou 1 : 10 000, kde podla nakreslenych vrstevnic je mozne odcitat nadmorsku vysku s presnostou cca 2 m.
Mohlo vsak dojst k nejakemu omylu, overime a v pripade chyby opravime.
Za upozornnenie dakujem."
(este som tam nebol)

Vrana

2 Martin: bomby som vlacil dokonca dve. O tom aj o inom v dalsom clanku. S tym varenim je to asi tak, na suchej strave dokazem fugovat 2-3 dni ale rozhodne nie 3 tyzdne.

Peregrinas ma prekvapili, oni totiz varic nemali ziaden. Davali si kvasit vseliake klicky :-)

Niekto funguje na kofole, niekto na pive. Pivecko je velmi fajn, trosku otazeju nohy a preto to netreba prehnat. Na zaciatku som si povedal, ze pivo si dam vzdy najskor po 4-tej poobede. Uz druhy den som pochopil, ze takym sposobom sa mi moze stat, ze si ho nedam vobec :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum