Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Sto kilometrov cez Muránsku planinu - 1. časť

Gusto

Pre JaroB
ja som o tom pani riaditeľku informoval v 2014 a tiež s tým nemala problém - a vidíš, nič sa odvtedy nestalo. Ale ak si bol pri skalnej bráne, tak vieš, že ten terén je tam naozaj dosť nebezpečný, v zime by som povedal, že až veľmi nebezpečný. Preto si myslím, že nechcú aby tam turisti chodili.

JaroB

Pre Gusto 23/07/17 09:02, odbočka k skalnému oknu na Skalnej bráne nie je vyznačená preto, lebo ju nikto neznačil, vlani som sa na to pýtal priamo riaditeľky NPMP a správa NP s tým problém nemá. Informoval som o tom aj šéfa značkárov v príslušnom regióne, takže ak budú mať dosť času, keď tade budú obnovovať značenie, vyznačia aj odbočku k oknu.

Vrana

vtipne a vystizne, fakt vyborne napisane

Pred mesiacom sme boli celu Rudnu magistralu. Veporske vrchy + Muransku planinu sme prechadali 6. a 7. den.

Na zostupe z Klenovskeho Vepra sme zabludili tiez a po polhodinovom pobehovani po spominanej zvaznici sme zvolili bolestivy navrat. Zostup je zle znaceny a v mieste kde sa treba zvrtnut doprava takmer o 180 stupnov chyba sipka a tak to zvadza pokracovat rovno. Som si isty, ze kto ide tade 1. krat urcite zabludi.

Na Zbojskach sme obedovali a tak sme sa nazrali, ze nam bolo az tazko. Vystup v popoludnajsej horucave na Kucelach bol ako za trest.

Fabovu holu sme boli tiez. Zostup na Burdu brutal strmy. Na Burde bolo zavrete (stvrtok) a pri obhliadke valova s vodou sme usudili, ze by sa tam dalo aj zaplavat si :-)

Pekny kraj, urcite odporucam navstivit.

TomXX

Palo, v druhej časti článku o tom bude viac info. Ale samotná MP nie je až taká zdecimovaná, ako Stolické vrchy :(

Čaky

Super !!! Veľmi dobre napísané, číta sa to ľahko priam na jeden dych, už sa teším na pokračovanie... Muránsku planinu nepoznám no už dlhšie tam mám namierené ,po tomto článku som si ale povedal,že musím to prejsť ešte toho roku ... :) Ďakujem za krásny článok, fotografie a cenné rady a postrehy ;)

Knor

U nás zasa mačky robia: "mnaf, mnaf".

Klasicka tura Rudohorim. Pozeral som, v roku 1987 som ju siel naopak zo Starej Vody cez Zlaty stol ... Stolicu, cervenou na Muransku hutu, hrad a potom ako Vy, akurat ze som nezbehol k horarni Stozky a koncil som v Hrochotskej doline, skade ma vzal autobus s lesnymi robotnikmi. Samozrejme, s DDR-ackou karimatkou a so stanom. Na Niznej Klakovej som stanoval v napoly rozpadnutom zrube a za Klenovskym Veporom som uz musel zbehnut do doliny a umyt sa a oholit v potoku. Bolo tam dost zihlavy... Na taketo tury ma potom clovek krasne spomienky.

Mirino

Predvčerom som sa z Muráňa vrátil po štyroch dňoch ... a teraz je tu o ňom pekné čítanie s peknými fotkami.

TomXX

PaliT: určite nebudeš ľutovať ;) a ďakujem za pochvalu

PaliT

Výborné v tomto článku úplne všetko. Zaujímavé, že práve sem sa chystám na viacdňový čunder...

Gusto

Na Skalnej bráne je naozaj skalná brána. Vedie k nej nevýrazný, neznačený chodníček. Neznačený (vraj) preto, lebo správa NP MP nechce aby tam chodili turisti, je tam dosť nebezpečný terén

Boro

No konečne je tu aj nejaký vander.

Peter61

pekne.
ked som prvykrat na Murani pocul cvalat jelena ( zrejme karpatskeho) , myslel som, ze je to jeden z koni, co usiel z N.Klakovej. Ked sa ukazal, to bol pohlad !

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum