Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Aljasska divocina na 3 tyzdne

Diskusná téma Aljasska divocina na 3 tyzdne

Hladam niekoho kto rad spozna velkost a krasu Aljasky, rozmanitost a divokost a slobodu.Termin jun 2008, dlzka 3 tyzdne. E-mail:anroll@post.sk

Andrea

ahojte, takze dik moc za typ ako usetrit, zial mam limitovanu dovolenku, takze musim skratit svoj pobyt na krasnej Aljske, takze nabuduce budem pokracovat. K teme trasy som v uplnych zaciatkoch. Co chcem je pozriet Chilkoot pass, NP Denali a urobit prechody na 3-5 dni. Snazim si zadovazit co najviac materialov na internete a dobreho sprievodcu.
V zavislosti od toho ci budeme viaceri sa moze nahirovat auto. Ked ratam sme dve.Takze kto by sa rad pridal mozme si urobit plan sity na mieru a pripravit sa. Ja sa uz teraz tesim, :)

MatusM

To je pravda. Obzvlast ked staci ratam s polovicnym rozpoctom na mieste v porovnani s obdobim 5 rokov dozadu. Pad dolara robi z tejto oblasti aj cenovo dostupnu srandu..

Lubo

Medik, vela zalezi od miesta kam ides. V pripade ak chces cestovat (=pozicat si auto) tak ta bude najviac stat letenka + pozicovne. Treba si to rozplanovat potom tak, ze z casu na cas treba prechadzat velkym mestom (Anchorage, Fairbanks), kde je velky supermarket = lacne potraviny. V malych mestach a dedinkach su potraviny hodne hodne drahe.
Ked uz sa na Aljasku dopravis, nema zmysel tam ist na chvilu, lebo tyzden dva hore dole nerobia velky rozdiel v budgete.

Medik

ja by som tiez chccel ist, v tom termine vsak budem robit skusky, mojou srdcoukou je robit na aljaske pilota, ked budete letiet nejakym malym lietadlom porobte foto a potom dajte na net, inac zaujimalo by ma kolko asi stoji mesiac na aliaske

Lubo

Amaguk, ak vynechas jun, prichadzas o Aljassku jar - tolko kvetov na meter stvorcovy som nikde inde este doposial nevidel. Je to velmi fotogenicke, najma kvoli snehu ktory je este na vrcholkoch aj nizsich kopcov. Dalej zaciatkom juna este nie je taky naval a v parkoch, kde treba permit na konkretne zony (napr. Denali NP) sa k lukrativnym dostanes lahsie. Taktiez su najdlhsie dni, co je prekrasny zazitok, ak ked dost unavny :-).
Fu, v kazdom pripade zavidim kazdemu, komu sa tam tento rok podari dostat ...

Mata

Je to moja srdcovka, az na tych macov,pridam sa, ak sa budu robit niekolkodnove treky do divociny.

Amaguk

Idealny cas na navstevu Aljasky je JUL - my sme skoro cely cas chodili v kratkych rukavoch. Za tri tyzdne sa toho da celkom dost vidiet, hoci cim dlhsie-tym lepsie, samozrejme

Lubo

Tri tyzdne je na Aljasku pekelne malo.
Mesiac je minimum a idealny prichod je posledny tyzden Majovy.
Aljasku odporucam. Vrelo.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum