Komentár
K článku: Tri Vody
nová témaK článku: Tri Vody
nová témaAde.e k článku: Kysuckými samotami Turzovskej vrchoviny Ako, je pravda, ze som zlenivel na cestovanie a tak na jeden den chodim uz len po okolici, no u mna je to 6hodin cesty na a z Kysuc, tak to sa mi kvoli 5 hodino …
+ 20 ďalších príspevkovAde.e k článku: Májový prechod Šípskej Fatry Velmi malo znama a navstevovana, no krasna oblast. Ja som ju, okrem Ostreho, este nenavstivil, ale uz par rokov mam v plane. Oplati sa vsak ist aj neznacene od …
+ 8 ďalších príspevkovSvatopluk k článku: Sinec na jeseň Výborná správa ! Pamätám Sinec pekný potom rozjazdený ťažkou technikou, viac razy som tam vtedy poblúdil.
+ 17 ďalších príspevkovMarianE k článku: Jarná dvojdňovka Strážovskými vrchmi a rozkoš na Rokoši Najvyšší bod na trase je Suchý vrch
+ 1 ďalší príspevokMatobee k článku: Juhovýchodnou časťou Levočských vrchov v marci Henrich máte to tam krásne. Levočáky su skvelá a Branisko ešte viac. Zavítal som aj tam pred týždňom. Dokonca aj s kúskom Bachurne neďaleko tvojho rodiska/domov …
+ 5 ďalších príspevkovMatobee k článku: Hrebeňom Volovských vrchov z Košíc do Poproča v zime Henrich tak to by som netipol, že si v tejto známej časti blízko Košíc nebol. Ale prekvapenia patria k životu. No uvidíš kedy sa tam dostaneš. Ako vravíš, nebol …
+ 9 ďalších príspevkovPeter61 k článku: Nový návštevný poriadok v Tatrách rozširuje možnosti pre skialpinizmus, no pridáva nové povinnosti a zakazuje vstup so psom do vysokohorského prostredia JAMES a HNO shsjames.org/horolezectvo-niz… Mimochodom, jendá sa o I. až II.+ UIAA. Choďák vypadol úplne
+ 29 ďalších príspevkovOliver Malacky k článku: Známym a predsa neznámym masívom Devínskej Kobyly Ahojte,všetci no ako?😄😃
nová témaOliver malacky k článku: Spustili program Živé chodníky 2024 na obnovu turistickej infraštruktúry a značenia Super milovať
nová témaLubo: Problémy s registráciou Na prihlasenie mozes pouzit aj svoju emailovu adresu. Ak si uz nespominas na heslo, mozes si ho zresetovat.
+ 756 ďalších príspevkovK článku: Nočný lejak
nová témaZdenči k článku: Ako stráviť dva týždne v Albánsku, Kosove a Čiernej Hore s deťmi (2) Vlani sme dali so synátorom 11-dňový roadtrip Srbsko, Bosna Hercegovina, Čierna hora a trošku aj Chorvátsko a ostalo ešte mnoho miest, ktoré by sme chceli vidie …
+ 9 ďalších príspevkovK článku: Jarná Omšenská Baba, Jánošíkove diery a čerešňové sady v Brdárke
nová témaSosal k článku: Chata Volovec Tak pan správce se mi už ozval. Otevřeno bude :)
+ 61 ďalších príspevkovPeter61 k článku: Kliešte sa posúvajú vyššie čipovanie proti KE : pozornakliesta.sk/?utm_campai…
+ 145 ďalších príspevkovTono k článku: Krajinou vyhasnutých vulkánov – od Sovieho hradu po Steblovú skalu Kusok juznejsie od Hajnacky sa nachádza zaujimava Kostna dolina, paleontologicky lokalita s nalezmi kostrovych pozostatkov zvierat z tretohor. Ale pozor, roklin …
+ 6 ďalších príspevkovBazin k článku: Ako stráviť dva týždne v Albánsku, Kosove a Čiernej Hore s deťmi (1) Nadhera !
+ 5 ďalších príspevkovPeter61 k článku: Národné parky sú nefunkčné, akú reformu by potrebovali? Soňa, tú modrú na titulke si vyrobyla fotošokom, alebo polarizérom ? odomk.: dennikn.sk/…/?cst=dfe885e641e…
+ 44 ďalších príspevkovPeter61 k článku: Želobudzká skalka a zaujímavosti Poľany Soňa : Malachovské skalky nad Banskou Bystricou ( odmkol som ) dennikn.sk/…/?cst=b7bbfb4a2de…
+ 7 ďalších príspevkov
Diskusná téma K článku: Vyskúšali sme jedlo na cesty Adventure Menu
Diskusná téma K článku: Vyskúšali sme jedlo na cesty Adventure Menu
Možností stravovania na horách je mnoho. Niekto zámerne vyberá túry tak, aby ich súčasťou boli horské chaty a tam sa aj prestravujú. Kto však uprednostňuje menej frekventované trasy, musí si so sebou vziať jedlo. Niekomu stačí chlieb a k tomu niečo na studeno, druhým extrémom je nosenie surovín a varenie v ešuse. Lenivší sa však môžu chutne najesť, hoci sa im variť nechce, no vifonka nespĺňa ich kritériá. Doposiaľ sme z tejto kategórie vyskúšali lyofilizovanú stravu viacerých výrobcov – teda dehydrovanú vymrazovaním. Tentoraz sa nám však dostal do rúk produkt, ktorý je hotový, netreba doň liať horúcu vodu, stačí ohriať a jesť. Vyrábajú ho v Čechách a volá sa AdventureMenu.
Znova som to bol odtestovat. Chutovo je HOVĚZÍ GULÁŠ S BRAMBOREM velmi dobry.
Tak isto som pouzil 2x 20g sacky na ohrev a jedlo bolo dostatocne teple.
este vyskusat jeden 50g ohrevny sacok na jedno jedlo a napisem tu ako to dopadlo.
Tak isto som zabudol dopisat ze vrecko sa neotrhlo rovno ked so ho chcel otvorit. Ten trhaci mechanizmus asi nie je poriadne spraveny.
To ci Ti to jedlo zmrzne ked ho poriadne nezabalis do pece starej mamy som neskusal. Vtedy by zohrievanie bolo asi neuzine.
Ak máš nejakú bundu a sáčok sa doň dobre zabalí (my tomu hovoríme "pec starej mamy"), tak to funguje omnoho lepšie.
Ja som to zohrieval pri cca 0 az 1 stpen celzia, bolo to vonku.
Ked da clovek sacok ohrievaci na spodok zohreje len spodok. Este to skusim ohriat 2x, uvidime.
Muraddin,
furt bulo ceple, abo aspoň kusek ľetne ? I v žime ?
Taktiez to pouzivam, a aj ked nie som nejaky expedicny turista, na niekolkych vyletoch som to skusil. Je to skutocne vynkajuce, prekvapilo ma to, cakal som nieco uplne ine. Z ranajkovych je vyborny ryzovy nakyp, zemlovka je trosku posuchsia.
S tym ohrevom mam taku skusenost, ze tu samoohrevnu kapsulu dam uplne dole pod jedlo, tak ze to zohnem akoby napoli a polozim na nu jedlo a tak zalejem. Mam istotu ze je cely cas ponorena vo vode a od kedy to robim takto sa mi nestalo, aby bolo jedlo zimne.
Aj ja som malo moznost vyskusat adventure menu:
1; mal som Kuracie na divoko s ryžou a chutovo to bolo vynikakuje. Aj balenie bolo dostatocne velke.
2; ta hmonost tam je znacna, je to citit
3; zohrieval som to a treba zo sackom triast inac sa to nezohreje.
4; najhorsie bolo to ze vrch bol studeny a vlazny a len spodok bol teply/horuci. Samozrejme ked clovek nemoze miesat pocas ohrevu
Este chcem ist vyskusat a ohriat to dva krat kedze myslienka bola to pouzit v nudzi ked clovek nema moznost pouzit plyn a ohrievat si, zalievat veceru.