Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Prvý krát do Álp

Rdbb

Alpy po N89 som zacinal len s nejakym kniz. sprievodcom, o nejaky rok spominam na CZ vyd. Alpy, podla vyberu potom prisl. mapy, ich topo su preciznejsie ako u nas. Stranky ani internet pre mna nebol, teraz asi su. Asi len ako tunajsi hiking ci specializovane na vrcholy, vystupy. Asi nepomozu s vyberanim = porovnavanim oblasti.

Na 4-7 dni rozumne do pol dna cesty autom, tj. z BA napr. juz. Tirolsko, z KE napr. rak. Taury.

Vase zadanie do Alp je plocha 180.000 km2, nech aj zuzenim vyssie na 1/3-4. Skuste si spresnit vyber jednak podla kriterii ako naznacuje P61, tiez kopec dalsich. Napr. mnm, nad 3-3.5 tis. narazovo nesadnu kazdemu, nielen pre prip. nevolnost z nejakej nemoci, i kondicne, tusim 65% O2. Ci napr. podla geologie (vapenec, bridlica atd, tym aj rozdielneho charakteru, napr. tatr. zule je podobne Adamelo/Pressanela), napr. ci ladovec, sneh. polia ci bez, ci akceptujete mnozstvo lyz./tur. stredisk s lanovkami i k top partiam ci co najpustejsie od nich, tak spojite i pocet turistov - sice na Morske Oko ci na obdoby tatr. pamatneho dna vecne ziveho V.I.L. nema ani jedna oblast okrem miest dostupnych hor. kolaj./lan. dopravou, kde su i obdobou tatr. osad (napr. vasa pekna oblast ci v tomto?). Ci vyuzijete auto na vyssie nastupy zo sediel ci potrebne lanovky ci nic z toho. atd atd (nevladzem, prehriate oba zavity, uz idem buvat). No vysledkom mozu byt i tak i desiatky oblasti... ak len to ze pekne, bizarnejsie vapencove, vsak najblizsia zapadna cast je velka od Nemecka po slovinsko ci tal. Dolomiti (i ked tiez dost rozdielne). Ci k tomu peknemu len vrcholy, ci aj jazera, kanony atd.

Co nezuzi vyber, je kriterium Eurozony :-), okrem Transylvanskych ci Dinarskych :-). Podobne ani s ubytovanim dole nebyva problem ani v lete, ked este je i prip. pomoc auta (tj. okrem top chat).

Btw 4-7 dni budete planovat pevne ci aktualne podla ako takej moznej meteo vizie? Skoro kazde leto, co som na 2-3 tyzdne bol v let. Alpach, som takmer zakazdym presedel/prechodil po mestecku 3-4 dni dazda, snezenia. Na jesen i uspesnejsie, ale tiez s planovanim trafenia na stabilnejsie (v lepsom :-).

Peter61

Aké prevýšenie dávate za deň ? Budete mať so sebou deti, seniorov, psov a pod. ? Má teo byť len pešo, alebo aj tie zadrótované oné ?

Vazka1

Ahojte, chceli by sme sa konečne vybrať na turistiku do Álp (autom). Chceli by sme ísť v lete na 4 dni max týždeň (stredne náročná - náročná turistika). Viete prosím poradiť nejakú peknú oblasť? Pozerala som v témach ale ťažko sa mi takto vyberá. Prípadne aby by ste prosím vedeli odporučiť nejaké stránky, články, čokoľvek.. Ďakujem veľmi pekne :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum