Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Poslanci schválili novelu zákona o ochrane prírody

Peter61

anonymko rc1 :
chýbajú Ti informácie, alebo ich schválne vynechávaš ???

Rc1

lubo nesuhlasim. vynucovanim represiou ci sudnymi konaniami sice mozno dosiahnes nieco ale je to velmi kratkodobe. ked sa tak pozeram na nasu prirodu tak ten vlk z dlhodobeho hladiska nedosiahol nic. ba prave mozno skor opak dal do konfliktu viacere skupiny ci organizacie v oblasti ochrany prirody. represia nikdy nic dobre z dlhodobeho hladiska nepriniesla. ovela lepsie vysledky prinasa prevencia a hlavne dialog. aj dialog s niekym kto ma uplne odlisny nazor. sposoby akymi si razi cestu vlk a hlavne par ludi z jeho kosiara uz zacina pomaly pripominat dobu totality a ich sposoby. ok na chvilku nieco dosiahnu ale je to iba chvilkove uspokojenie ale zahadzuju casto robotu ludi ktori sa to snazia robit systematickejsie aj ked nie su kazdy druhy den na obrazovkach bulvarnych kanalov ci na strankach bulvarnych platkov.

Beta

Už neverím, že niekto toto zastaví. Je toto celosvetový trend. Všade sa ťaží a ak sa neťaží, len preto, že je už tam vyťažené.
Tak ponáhľajme sa obdivovať krásne výhľady zo slovenských hôr, lebo veľmi rýchlo odchádzajú!
Lokalita na fotkach všetko je územie NP Polininy, aj tá asfaltka. Na 3. fotke cesta pre ťažké vozidla, stromy vpravo - hranica Prírodnej rezervácií Stružnická dolina, na 4. fotke čistinka hore - asi tam vedie táto cesta, na 5. fotke vyťažený les oproti rezervácie.

Lubo

rc1, bojovanie za prírody bez presahu do verejného diskurzu je naord, je to zbytočne vyhodená energia, lebo jedine legislatívou a jej vynucovanim súdnou cestou sa dá niečo dosiahnuť. Kto iný ako VLK podáva žaloby na štát a vyhráva ich?

PaliT

Sledujem takmer všetky prípady, kedy lesáci žiadali o výnimku v 4. a 5. stupni ochrany (chceli tam ťažkými mechanizmami spracovávať “podkôrnikovú kalamitu”) a VLK bol naozaj jediný, kto podal protest, spravidla úspešne. Ak teraz OZ nebudú môcť bojovať proti týmto “výnimkám”, čaká nás možno úplné zničenie posledných vzácnych biotopov.

Rc1

jjano v tvrdeni ze vlk jediny bojoval za prirodu do poslednej chvile. poznam na kazdy palec minimalne jedneho ktory bojuje neustale za nasu prirodu ale narozdiel od lukaca sa nepotrebuje zviditelnovat ani si zbierat politicke body ci referencie pre zber eurofondov ale robi to nezistne zo svojho presvedcenia. ludi ktori robia pre slovensku prirodu ovela viac ako lukac je na slovensku velmi vela a tento pan tymi svojimi nezmyslami co obcas tvrdi ich vetkych uraza.

Rc1

paliT nechcem sa zastavat kolara ani by som ho nikdy nevolil ale povedal jednu pravdivu vetu budem citovat: "Kvalita životného prostredia je odrazom kultúrnej a spoločenskej vyspelosti naroda." chodis po horach dost. urcite si vsimas trebars utulne a ako casto vyzeraju. nedavno tu bol akurat uverejneny clanok od autorky kde bola sklamana zo stavu grandhotela a popisala aj kto ho do takehoto stavu priviedol. na to ze tu budeme mat pekne hory a vsetko okolo toho co s tym suvisi ak tu budeme mat co len polovicu mladeze ktorej hlavnou naplnou bude chlastat a fetovat a to celkom legalne tak na to mozeme rovno zabudnut. tito ludia raz vyrastu a budu zastavat aj verejne funkcie a mozes si tipnut ako to potom dopadne. chod sa kuknut trebars do belgicka ci francuzska ake maju tam problemy a koho tam zaujima nejake zivotne prostredie a aku tam ma riesenie zivotneho prostredia prioritu. a teraz nemam na mysli globalne oteplovanie a taketo globalne temy...

Rc1

palit lukac v tom statuse klame v priamom prenose. co k tomu dodat? je komu este verit?

PaliT

Kopírujem sem Lukáčov status z FB, v niektorých ohľadoch je táto novela úplne naprd:

GRATULÁCIA

Gratulujem všetkým drevorubačom, poľovníkov, predovšetkým z radov SNS, ktorí za všeobecného potlesku verejnosti a médií včera schválili novelu zákona o ochrane prírody.

Zákon v schválenej podobe umožňuje:

  1. Výrub drevín mimo lesa bez správneho konania, je to náš dar v hodnote 300 000 hektárov stromov na holo biomasové mafii

  2. Extrémne zásahy do prírody nemusia ísť cez proces EIA ak tak rozhodne štát

  3. Ak rozhodne štát, bude sa rúbať, strieľať, striekať chémia vo všetkých chránených územiach, všetko s vylúčením verejnosti. (riaditeľka CHKO Poľana je nadšená, Rosie Šípiková, mŕtve medvede a vlci a vyrúbané pralesy ďakujú mimoriadne)

VLK jediný bojoval za prírodu do poslednej chvíle a neprestane.

Ak zákon podpíše prezidentka, podávame žalobu proti Slovensku na Európsky súdny dvor pre porušenie EÚ legislatívy.

PaliT

Vzhľadom na zákaz holorubov a nutnosť žiadať povolenie o náhodnú ťažbu, je to mierny pokrok, ale celkovo to je dosť sklamanie. Dúfam, že si dáme po voľbách reparát. Akurát tam to bude blokovať ten multiotecko, obranca tradičnej rodiny.

Rc1

mostbelahid je spokojny, tak aky problem?

Peter61

Danieli,
čtení s porozuměním zvládáš excelentně i v cizím jazyce.
@ all : kua !

Sona

Zial, to nie je legrace, ale pozmenujuci navrh, ktory presiel :( tych chranenych uzemi sa vyhlasuje velmi malo...

Haendel

Z článku: Poslanci nakoniec schválili, že prísnejšie udeľovanie výnimiek bude platiť iba na územia vyhlásené po nadobudnutí účinnosti tejto novely. Takže TANAPu by sa udeľovanie výnimiek po novom napríklad netýkalo."
To je legrace? Zní mi to takhle: Lékaři objevili lék na slepotu. Předepsat a podat se ale bude moci pouze těm, kteří oslepnou až po novém roce, kdy bude lék registrován v SR...Takže jestli je to tak, je to zase jenom svinstvo...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum