Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Turistické značkované trasy

Diskusná téma Turistické značkované trasy

Téma je určená na hlásenie zmien priebehu TZT, nepresností na www.turistickamapa.sk, otázky na aktuálnu priechodnosť a pod.
Podnety týkajúce sa nepresností v topografickom podklade zasielajte priamo jeho tvorcom do firmy SHOCart.

Pavel Forgáč

Na vrchu Buchlov v pohorí Vtáčnik pribudli nové technické pomôcky. Výstup bude teda bezpečnejší najmä v zime, keď tam býva dosť ľadu na skale.

Samkoh , 2

Prosím, odkiaľ máte to preznačenie zeleno značeného úseku Rovienky-Zemplínske Hámre? V piatok poobede sme to išli od Rovienok a ešte tam nebola výstraha ani zdola, ani zhora a značka viedla tak, ako je to na mapy.cz až ku zapáskovanému zosuvu, ktorý sme núdzovo obišli po jeho okraji od východu. Ak je to len odporúčaná v hornej časti neznačená obchádzka, malo by sa dať tuto na hiking upozornenie, aby turisti vedeli, že treba v správnej chvíli zo značky odbočiť.

MisoB

Možno máme nejaký starší pôvodný priebeh. Ak máš čerstvé info o skutočnom terajšom priebehu a problémoch, PLS napíš jasne, lebo neviem aká výstraha a kde mala zhora či zdola byť, a teda hlavne či to máme prekresliť.

Samkoh , 1 reakcia

a na modrej Porúbka-Vinné je cca. tu mapy.dennikn.sk/?x=21.94475… menší polom, priechodný, ale bez pozerania do mapy ťažko trafiteľný a na viacerých miestach mimo tohto polomu ide značka priamo po potoku v mladine, čo môže byť za výdatného dažďa problém.

Tono

Ten usek je dlhodobo problemovy, pisal som o nom uz v roku 2016 v tomto clanku hiking.dennikn.sk/…/viniansky… v stati "Smer Porubka". Usek sa da obist po spevnenej ceste veducej vychodne a neskor zbehnut uz cez stary les naspat na znacku.

MisoB , 1 reakcia

Vďaka za spresnenie. Takže to prekreslíme podľa skutočného priebehu a dáme k úseku upozornenie. Ten zosuv je asi niekde nad tým lomom, čo vidno na mape, že?

Samkoh , 1 reakcia

Reálny stav je taký, že značka v teréne vedie tadeto: mapy.dennikn.sk/?x=22.16681…
, avšak práve na tom mieste je zapáskovaný zosuv svahu, ktorý sa dosť zle obchádza.
Preto som predpokladal, že niekto iniciatívne navrhol do Turistickej mapy obchádzku tak, ako je vyznačená na mapy.dennikn.sk/?x=22.16681…
a zabudol dodať, že to tam nie je ani dodatočne preznačené.
Takže realita je taká, že zelená podľa značenia v teréne vedie tadeto: mapy.dennikn.sk/?x=22.16681… , ale je tam zapáskovaný zosuv pôdy.

Gagigo

Pardon - píšem o úseku Telgárt - Kráľova hoľa

Gagigo

Výstrahu na polom ešte z roku 2014 v hikeplanneri treba zrušiť. Tých zopár jednotlivo spadnutých stromov je možné ľahko prekročiť alebo už dávno sú tam vychodené obchádzky. Veď tam prechádzajú množstvá turistov a nemajú problém

Dušan Šrenkel

Na viacerých úsekov turistických trás na Kysuciach, najmä v okolí Klokočova a Turzovky sa nachádzajú úseky s popadanými stromami po veternej smršti z minulej soboty. Určite si dávať pozor na úsekoch Javorová - Hlinené - červená TZT, Hlinené - osada Hlinené - modrá TZT. Aj v úseku Jelitov - Hlinené sa nachádza viacero popadaných stromov.

Gagigo

Tááák, už aj ja mám prejdenú celú trasu Cesta hrdinov SNP. Síce nie tým "klasickým" non-stop pochodom ale doslova tak mimochodom.

Rastislav Haleš

Čaute.

Všimol som si že v terene vznikla nová turistická značka žltá z Vývratu na Kuchynský hrad. Bude aj v mape ? Alebo vie sa o nej ? Ďakujem.

Gagigo

Nízke Tatry, úsek pod Ondrejskou hoľou - v hikeplanneri je upozornenie na zlú priechodnosť pre hustú kosodrevinu. Aktuálne platí, že tento úsek a až pod Rástockú hoľu je široko prerezaný, takže žiadne predieranie sa kosodrevinou. Ale na tomto úzkom, kľukatom chodníčku je veľa koreňov kosodreviny, kameňov a rôzneho drevného odpadu a toto všetko je často prekryté vysokým čučoriedčim, trávou, burinou. Takže opatrne pri chôdzi, pozor na zakopnutie až pád. Zároveň treba počítať s časovou rezervou.

Samkoh , 4 reakcie

Čerstvé hlásenie: žltá Padarovce- Horné Zahorany neschodna, v horných zahoranoch nie je ani na smerovniku. Z teplého vrchu do padaroviec sa to dá.

Samkoh

Plus pozor, smerovky na Teplom Vrchu aj v Padarovciach ešte stále tvrdia, že žltá vedie aj vo vyradenom úseku. V padarovciach sa dá podľa značky ešte vyjsť z dediny, ale na lúkach je riedke značenie a po príchode k potoku je vysoká burina a popadané stromy.
A oddelenie sa cykložltej smer Papča od starej pešej žltej smer H. Zahorany je vyznačené zle, resp. vôbec. Ak chcete ísť po cyklotrase, tak po vyjdení okolo posledných domov na lúku treba odbočiť pri prvej príležitosti vpravo skoro do protismeru.

MisoB

Máme tam už nejaký čas upozornenie, že je vyradená z evidencie... zrušíme ju z mapy úplne. Vďaka za info.

Samkoh

pojem vyradená z evidencie evokuje pocit, že značenie sa neudržiava, ale s pomocou GPS by sa to mohlo dať. Problém je, že ten terén je v súčasnom stave prináročný aj na idenie trasy podľa GPS. Pritom prostredie je pekné, keby sa to tam riadne obnovilo(nielen čo do značiek, ale aj čo do priechodnosti), sprístupnila by sa pekná roklinka v zabudnutom kraji.

Svatopluk

Ahoj Samkoh,
šiel som tam v lete pred okolo 10 - 15 rokmi a už vtedy bol chodnik zarastený a veľmi ťažko priechodný. Do H. Zahoran som šiel okolo zrúcanín starých družstevných kravínov, ale je tam pekná náves na nej veža s tiež prameň. Škoda.

Matobee

Juh Slovenského Raja pod Stratenou

Žltá TZT č. 8745 medzi Lániho Hutou a Pod Hanesovou 2 je už inak vyznačená ako na "našej" mape, mape KST aj Locuse aj Mapach CZ. Čiže všade.

Vyzeralo to byť čerstvé možno z jari. Možno jeseň 2022.

Trasa vedie asi 200 m východnejšie ako pôvodná po novej vybuldozérovanej ceste, zvážnici. Potvrdil mi to aj miestny asi polovnik, lesnik ktorý presne tam zbieral čučoriedky.

RadoB , 3 reakcie

Ahojte,

v Západných Tatrách je zle priechodný úsek zelenej značky 5608 medzi Ostrou a sedlom Príslop pod Malou Ostrou. Chodník je zarastený kosodrevinou, očividne je častejšie používaný neznačený traverz Ostrej na východnej strane (na vrstve SHOCart ho nevidno).

Samkoh

kde tam máš jednu a druhú Ostrú? mapy hiking o žiadnej v Západných Tatrách nevedia.

Tomas Vohlarik

Samo, je to na zelenej znacke veducej zo Siveho vrchu popod Malu Ostru na Ostru a do sedla Predovratie. Rado ma pravdu, chodnik na Ostru, hlavne od jej upatia je zarasteny a dost tazko priechodny. Preto ju turisti traverzuju po lavej strane (po prichode od Siveho vrchu). Pisal som o tom aj v mojom poslednom clanku + pridal nejake foto.

Tomas S.

Ahojte,

Chcel by som nahlásiť zhoršenú priechodnosť modrej TZT v úseku Veľká Skalná, ústie- Malý Rakytov, úbočie vo Veľkej Fatre. Po ceste na Drieňok nás v Rožkovej doline prekvapili miestami čerstvé vývraty bukov ležiace na sebe krížom cez chodník so zhoršenou možnosťou obchádzky. Čas prechodu sa v našom prípade navýšil približne o hodinu.

Ďakujem

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Pavel Forgáč k článku: Medvedica Išiel som okolo 9.3.2024. Do búdy zrejme trochu zateká. Strecha by už potrebovala väčšiu opravu. Inak ok. Dnu čisto. Pri útulni pribudol nový veľký prístrešok s …

+ 33 ďalších príspevkov