Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Turistické značkované trasy

Lubo

Skus sem dat aj gps suradnice, nech sa mi to lahsie hlada :-)

Peterf

Preco nie su v pohori Ziar vo vyhladavani aj razcestia Remata a Bralova skala?

Secult

velka fatra a choc-z podsipa na sip mi hlasi hikeplanner 6 hodin:) asi nejaka chyba tam bude tiez...

Daulagiri

Trošku som browsoval po mape, keď ešte na niečo narazím dám vedieť.

Daulagiri

Pár postrehov k priebehu značiek:

Vtáčnik:
a) Na turistickejmape.sk je zle zaznačená žltá značka pri Dolnoždanskej skale. V skutočnosti ide značka odtiaľto turistickamapa.sk/?x=18.73143… do tohto sedla turistickamapa.sk/?x=18.72709… a odtiaľ po hrebeni cez kótu 612 a ďalej tak ako je zaznačená.

b) Na mape je zle zaznačené rázcestie Kláštorská skala. V skutočnosti sa rázcestie červenej a žltej nachádza tu turistickamapa.sk/?x=18.62736… a nie na kóte 1279. Priebeh žltej odtiaľ je v podstate dobrý len ho treba posunúť.

Nízke Tatry
Pod Beňuškou je na kúsku zle vyznačená zelená. V skutočnosti ide odtiaľto turistickamapa.sk/?x=19.73453… po tej zvážnici sem turistickamapa.sk/?x=19.72891… a odtiaľ kolmo hore na Kečku.

Takže asi toľko moje postrehy.

MisoB

kossuri, tak posli track na moj mail.

Kossuri

V turistickej mape máte zle zakreslenú zelenú značku z Trenčianskych Bohuslavíc do Novej Bošáce.
V skutočnosti vedie z Bohuslavíc okolo Haluzického kostolíka do Haluzíc, odtiaľ po asfaltke do Bošáce, ďalej cez Rolincovú popod Bestinné do Novej Bošáce. Podľa turistických smerovníkov má trasa 19,6 km. Z úseku Bošáca - Nová Bošáca môžem dodať GPS track.

MisoB

Hmm - ked tam nie su nikde smerovniky, vyzera to na nejakeho miestneho nadsenca... Su to pomerne dlhe useky a nedokazem ich nakreslit bez nacrtu na mape alebo trackov z GPS pristroja :(

Libor M.

To MisoB II.:
dalsie nove znacky v Stolickych vrchoch:

  • zlta z chaty Anka (Skalica) pod Faltenovycm sedlom do sedla Kohuta
  • zelena z Chyzneho na Dlhy diel (chata Danka) - tam sa meni na zltu a pokracuje do sedla Kohuta
Libor M.

to MisoB:
ahoj,
ziadne smerove tabulky som nevidel.
Siel som z Faltenovho sedla do Revucej. Kusok za sedlom ma prekvapila cervena znacka na strome, (poznam znacky v okoli). Znacenie pokracovalo dole na Skalicu (chata Anka) - tam sice smerovnik je, ale na znacenu bezkarsku trasu (cervena s oranzovymi pasikmi), ktora sem prichadza smerom do Stolice a pokracuje dole do Karafovej.
Cervena turisticka vsak vedie po zvaznici dole, z lesa na lazy nad Muranskou Zdychavou a primo v Zdychave sa stretava so zelenou na chatu Janku, ktora tu zacina. Dalej (este v Zdychave) odbocuje hore po zvaznici smerom na Prednu Horu, ale to som uz nesiel, takze neviem.
Ak vyjde cas, cez vikend to prebehnem a napisem.

MisoB

KST buduje centrálnu databázu TZT (neviem, do akej miery je už skompletizovaná). Nie veľmi ochotne však poskytujú údaje o zmenách a nových trasách.
Ďalším aspektom je, že občas sa objaví chodník vyznačený pásovým značením, ale nie je zaevidovaný v KST. Bola by škoda, aby ľudia chodiaci po horách o ňom nevedeli.
My sa snazime aktualizovat data zo vsetkych dostupnych zdrojov, cim dosahujeme maximalnu aktualnost (napr. oprozi tlacenym mapam). Navyse v mapach sa z nejakych pricin obcas vyskytuju nepresnosti v trasovani chodnikov, ktorych odstranenie vydavatelom tiez cosi trva.

KarolM

Oceňujem všetky snahy ohľadne aktualizácie a kompletnosti turistického značenia. Nie je však na Slovensku nejaká centrálna databáza týchto trás, nejaký správca (Klub slovenských turistov?!), nejaká norma? Takto sa mi to zdá náhodilé a nie celkom spoľahlivé...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum