Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nový OTO 24 vrcholov Malých Karpát v BSK

Vladimir Popluhar

Ja som bol včera na Gajdoši. Musim povedať, že značenie je tam pevne pripevnené páskou, nebolo na nom viditelné žiadne poškodenie a to pritom tam mali lesáci cestu pre mechanizmy.
Nevravím, že spravím celú túto akciu ale páčia sa mi niektoré tipy na lokality, ktoré rád spoznám. Vela miest poznám, ale mne nevadí sa tam vrátiť. Som v prírode. To je na tom to najlepšie. Vďaka Miro.

Miroslav Svitek

Hm, tak už chápem prečo to strhli. Ale pravdu povediac, kým si to nenapísal, tak som si toho nebol vedomý. Nejak sme si to s Ivanou fakt nevšimli. Dám tam kovové označenie, len čo mi ho Milo dodá. Vďaka za upozornenie a v tomto prípade je vina na mojej strane.Ale Tomáš si toho tiež na fotke nevšimol, keď podozrieval vietor.

Jaro.q

Miro,
nevadilo ti, že si im prelepil označenie hranice dielca?

FunTTomas

miro: strhnúť to mohol aj vietor, keďže páska vydržala, ale podfúklo euroobal. Keby to niekto chcel zničiť, tak minimálne vytrhne celý obal. A fúkalo posledné týždne statočne...

Miroslav Svitek

Dnes som dostal dva ohlasy od turistov, ktorí plnia tento OTO. Je fajn, že zaujal, len ma mrzí, že ľudská zloba je asi nekonečná! Komu vadilo označenie na Hrabovine? Pribudli kovové označenia na Veľkom Petrklíne, Malom Javorníku, Zámku, Zrkadlisku, Klokočine. Neoznačené je už len Kozlisko. Žiaľ dnes ma zradila noha.

Miroslav Svitek

Na stránke KBT by to malo byť opravené a poprosím aj redakciu o opravu. Toto som konkrétne tam nedával ja, ale Milo Kubla. Naozaj sa neviem naklonovať. Ešte raz vďaka za upresnenie polohy kameňa. Ja som v nedeľu márne ho hľadal na Bázgovičovi, hoci som podľa GPS stál na ňom a už som u neho bol. Takže označenie je na najvyššom bode na borovici a GPS údaj v podstate sedí.

Jaro.q

Miro sa činí.
U Švabského vrchu treba ešte opraviť GPS.

Miroslav Svitek

Jaro.q
Môžeš mi poslať polohu toho kameňa na Švabskom vrchu? Hladali sme ho dvaja a keď sme ho nenašli, označili sme relatívne najvyšší bod. Mne to podľa turistickamapa.sk$ret ukazovalo pri plote tej budovy vodárničky, ale terén sa ďalej dvíha smerom hore k chodníčku a tak sme označenie dali na strom s fialovou jednotkou a dvomi žltými bodkami. Tak by sme to opravili.

Sona

Zabudol si upresnit, ze meter stvorcovy :)

PaliT

Väčšinu vrcholov som už navštívil, jeden opäť včera, bol tam dokonca aj meter snehu:

Jaro.q

Martin,
podľa Cyklo – OpenCycleMap som našiel umiestnenie bodu pre Švabský vrch. Zaujimavé bod nie je umiestnený na najvyššom mieste. Zrejme, keď zakladali sieť, odtiaľ bol najlepší výhľad.

Vladimir Popluhar

Miro - jasné - :-). Nechcem Ti do toho nejako vrtať a viem, že si na to nebol sám. Aj to sú atraktivné miesta samozrejme.

Miroslav Svitek

Vlado ďakujem za názor. Ak si prečítal článok, tak si si musel všimnúť, že sa jedná o Bratislavský samosprávny kraj a že za každú obec a mestskú časť som tam dal jeden kopec. Niektoré, ako Bratislava Staré mesto, Devín, Dubová zas až tak moc kopcov na výber nedávali. Ja som to pôvodne chcel robiť pre celé MK a len 12 kopcov. No a napokon v tom istom termíne predložil myšlienku na Najkrajšie Malokarpatské výhľady p. Junas a v pár kopcoch mi navrhli, aby som mu ustúpil. Takže je mi jasné, že toto nie je ideálny výber, ale všetko je vec pohľadu a názoru. Nič také tu dlhodobo nebolo a tak nič nikomu nebráni navrhnúť nejaký iný zoznam a s podmienkami plnenia a zabezpečenia to predložiť VV KBT na schválenie, alebo to dokonca robiť vo vlastnej réžii mimo KST. Ešte raz, som naozaj vďačný za každý názor, lebo nemám ani ja patent na rozum a mohol som sa nejako zamerať a pohľad zvonku zbadal omyly, ktoré som ja nevidel. Ale holt odznak je vonku a treba ho buď vziať na vedomie a začať plniť, alebo si ho nevšímať a turistický život ide ďalej.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum