Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Túra versus virus COVID-19 (koronavírus)

Adee.e

NEchcem sirit hoaxy, ale podla mna to smeruje k vyhlaseniu stanneho prava.

Martin knor

Peto, uplne staci nasadit si masku zajaca, slona ci ineho zvera. Virus ide iba na ludi takze ked zbada valkeho zajaca (ci maleho slona), iba si odpluje a pojde het. Neodporucaju sa iba masky netopierov a battmanov.

Peter61

toto som vyplodil na účet 15.marca 2020 10:26 Plaveckého Podhradia, ako prevenciu zvýšenej preskripcie antidepresív a hospitalizácií na psych.odd.

Peter61

Treba zaparkovať auto 4,5 m od najbližšej osoby a vystúpiť v maskách. Pri návrate postup opakovať.
To by malo byť nielen v tom podmalokarpatskom kráľovstve, ale aj v demänovskej džamahírii, alebo na Podlesku, v Tatroch a pod.
V Hradisku ( okres Terňa, C SNP ) s tým probľém nebol.

Myshell

Chodiť von, na vzduch, na slnko, sa vyslovene odporúča ak si zdravý, napr. dnes lekári v Na telo na Markíze vraveli, ale asi nie na Plavecký hrad, že jo...
Ja som to včera vyriešila tak, že som šla tam, kam sa dostanem peši od domu. A keďže naša Veľká Javorina (Biele Karpaty) je navštevovaná hojne, štartovala som ca polhoďku pred východom slnka a hore som bola už pred deviatou. Nestretla som ani na vrchole nikoho, len cestou dolu 1 človek + 1 pes. Pri chate sa motalo zopár ľudí, ale tú som obišla. Verejnej doprave by som sa teraz na čas vyhla, ak máš v dosahu peši/bajk aspoň kúsok prírody.

Japen

Ďakujem všetkým za vaše príspevky a názory.

Adee.e

Podla mna netreba robit paniku. Mat rusko, sal, sadnut si k otvorenemu oknu. I tak su poloprazdne vlaky, busy. A clovek moze ist aj verejnou dopravou.

Radoslav

Sú ľudia, kde k zodpovednému konaniu stačí osvojenie vedomosti autorít. Potom ľudia, pre ktorých treba pridať legislatívu. A ľudia, ktorí žiaľ potrebujú ešte i represiu.
Btw diskusné fórum nemôže byť tou autoritou, nech iste vie byť i reprodukciou hodnotných vedomostí, ale i balastu. Len žiaľ niekedy suplujú, keď autority nepočuť, no zase naopak aj práve ony vedia prehlušiť. Ale tu zrovna zaznieva imho veľmi trefne o nutnosti stopky mobility, to je práve jedno z pádnych doporučení autorít. Len pri mobilite nositeľov majú tento problém i napr. Špicbergy, nech tvoja relácia vyzerá oproti tamojšej malá.

Japen, tento víkend sám rád pôjdem bezprostredne od bydliska do prírody, tak ako bežne sa snažím každý podvečer, keď naviac nemusím ani cez časť sídla. Len v individuálnej mierke môže i to byť
v súčte dosť masová záležitosť, na to tiež pozor. Ale tiež podtrhnem spomenutý správny dôvod o posilnení imunity.

V susednom fóre možno prečítať rozhodnutie v poľ. Tatrách, ktoré nie je len čisto v návštevnosti turist. chodníka, má ambíciu preventívne postihnúť práve zníženie rizika z mobility.

TomXX

Už sa balím, dúfam že nikoho nestretnem :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum