Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Túra versus virus COVID-19 (koronavírus)

Ade.e

Beta: Nechaoem, co ti vasi Poliaci saskuju s tymi puskami, ako keby sme mali mor alebo co. Rovnako na juhu Madari, nejdete nas nahodou obsadit a podelit si Slovensko?
Inac, prave teraz som planoval ist ci na juh do Madarska a na jednu turu aj z Paloty na Sanok, ale tak preklzavat nebudem..

Beta

ak by niekoho našlo ísť do nás na túru cez zelenú hranicu:

hornyzemplin.korzar.sme.sk/…/…

Kým doposiaľ Poliaci vítali našincov vstupnou bránou, už niekoľko dní po prijatí opatrení v súvislosti s pandémiou koronavírusu priechod blokujú zátarasy. Vojaci ozbrojení samopalmi majú okrem vojenského nákladného auta s dispozícii aj stan, piecku a náhradné osvetlenie. Všetko nasvedčuje tomu, že sa na hranici usadili na dlhší čas aj napriek chladnému počasiu. Priechod i zelenú hranicu monitorujú v hliadkach 24 hodín denne a neprekĺzne cez ňu ani myš.

Peter61

@ 20/03/20 17:17 Yetee
cca 3 roky som sa zobúdzal s výhľadom na komín magnezitky, čo bol vynikajúci vetromerač, teda pomôcka na odhad smeru rýchlosti vetra ( slengová prezývka bola " bazmek" ). Predpoveď počasia bola veľmi často : "na celom území Slovenska mierny, v Košickej kotline čerstvý severný vietor. V praxi to znamenalo, že cestou z Podhradovej vietor bral ľahšie kolegyne.
Jeden z názvov tejto metropoly Východu preto bol "Buenos Aires". Celkom náš potešil S vietor, pretože spad prachu ( aj z magnezitky) bol 450 t/km2 pri Slovane, 250 t/km2 na Terase. Norma bola 150.
Okrem toho sme podľa východu Slnka na Golanskými výšinami (Ťahanovce) v skúškovom období veštili výsledky na tento deň.
Ako študenti VK VŠV ( Eläin­lää­ke­tie­teel­li­nen tiede­kunta) sme totiž občas v maskáčoch a kanadách mašírovali po ťahanovskej stepi. pootm tam postavili sídlisko.
Dalšie názvy Krásavice nad Hornádom etc. : on the request.

Mahe

Mor ako mor.
A je už asi jedno, ktorá Sviňa ho sem doniesla. Zjavne sa mu u nás darí ("99 ks").

Lubo

Od rana mame tuto informaciu na titulke v Novinkach

Mahe

Namiesto žabomyších vojen resp. "vraňarsko-koňárskych"
(aby bolo po našom)
jedná malá ale dôležitá informácia z Východu:

ZAKAZ VSTUPU DO LESOV =

južná časť Slanskych vrchov.

kosice.korzar.sme.sk/…/v-okol…

Takže nielen Corona ale aj africký mor !

Ako keby nás Vychodňárov už Pán Boh dosť nepotrestal tým, že sme na (ďalekom) Východe (od Brááátislavy...)

Beta

Yetee, ako rozprávajú Košičania? Akým jazykom? Lebo u nás na severe od vás sa vraví, že toto nie je slovenské mesto. Nenapíšem ako u nás volajú Košice. Však nie je to pre nás tiež maďarské mesto :-)

Yetee

Peter61, skús radšej po slovensky, bo u Košicoch tak hutore ĺen tote priscahovane Koňare:)
Translate pre ostatných:
v Košiciach takto rozprávajú len prisťahovalci z Prešova:)

Peter61

Covid-19 - A Message from Petzl
The world is facing a pandemic, forcing a large part of the population to shield itself from COVID-19 by practicing social distancing and staying home. We have no other choice but to do everything in our power to curb the spread of this virus and protect our employees, their families, and the population at large. This is why our factories have closed their doors and our staff is working from home.

Staying at home and putting your habits and routines on hold for a few weeks is not going to be easy. Please respect the precautions given by national health authorities and the World Health Organization. For all those who must leave the house we encourage you to exercise the utmost of prudence in your activities. It is paramount to limit putting unnecessary strain on emergency services and hospitals, already overburdened. Together, we have substantial power to combat the impacts of the virus.

Now's the time to learn, read, make music, disconnect, take time for yourself and your family… and to come back stronger than ever when the time comes! Take care of yourself and others and, above all, stay home!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum