Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Zbierka na opravu salasa Obrubovanec

Pavol "Chodec" Horvath

Pekm: V poriadku.

Mam tu rozne veci ktore su urcene do tomboli dufam, ze nieco co bude v tombole v buducnosti Ta zaujme a budes chciet byt zaradeny do tomboli.

Pekm

Ahojte, za mna este taka malickost. Prosim aby ste ma vyhodili zo zoznamu zaradenych na zrebovanie. Ako som uz aj v minulych prispevkoch pisal nerobim to preto aj ked chapem vase umysli. Tricko neobleciem lebo som vacsi, dat ho nemam komu takze nech posluzi niekomu kto by ho aj realne vyuzival. Rad kedykolvek takto prispejem na dobru vec a nerobim to preto aby som ziskal nejaku pozornost alebo dar. Tak prosim o vyhodenie zo zoznamu a dakujem, ze robite tuto dobru vec.

PaliT

Hurá, prekonali sme 500€ hranicu! Ďakujeme každému prispievateľovi.

20,- Daniela Tomášiková
50,- Branislav Číž
20,- Tomáš Nestický
30,- Roman Konrád
21,50 Pavol Olejník
20,- Timkovci
187,- Dalibor Vyberci
22,22 Michal Bukvai
22,22 Trstenský Tomáš
50,- Peter Kmeto
25,- Dušan Šrenkel
10,- Vladimír Mikuš
15,- Martin Jonas
30,- Kubasová Mária
25,- Csiba Zoltán

535,94 € nový zostatok

PaliT

Swift: TATRSKBX

Vďaka za podnet, doplním to aj na stránku OZ. Vďačne prijmeme príspevky aj spoza rieky Morava.

Zbierka pokračuje, budeme potrebovať isto cez 1.000€...

Svatopluk Štěpánek

Páni, prosím doplňte "swifcode" kód banky pre nás zo zahraničia.
( je to zväčša 8 písmen ).
Ďakujem

PaliT

Veľká, veľká vďaka všetkým prispievateľom!

Príspevky prichádzajú, začínam mať chrobáka v hlave, prečo sa opakuje suma 22,22€ ??? :)

20,- Daniela Tomášiková
50,- Branislav Číž
20,- Tomáš Nestický
30,- Roman Konrád
21,50 Pavol Olejník
(My sme dali pri založení účtu 20)
187,- Dalibor Vyberci
22,22 Michal Bukvai
22,22 Trstenský Tomáš
50,- Peter Kmeto
25,- Dušan Šrenkel
10,- Vladimír Mikuš

Nový zostatok (niečo zožrali poplatky banke):
465,94

Vďaka aj za podnety v diskusii, asi by som mal napísať článok, ktorý by sa aktivitám OZ bude venovať všeobecne a tam sa bude aj diskutovať, nech toto vlákno zostane najmä pre tému "Obrubovanec".

Anonymized_25093

Zbierku spustilo, riesi a organizije OZ. Ako ostatne zbierky aj tato sa vyhlasila tu na hikingu a zo suhlasom PalihoT som ju vyhlasil ja. Zbierka bude pokracovat nadalej, ale kazdy kto prispeje do konca augusta bude zaradeny do zrebovania o tricko. Motivacia alebo vdaka skrz tricko je len tu na hikingu.
Doteraz som zbierky organizoval sam, odteraz sa budu organizovat pod OZ ale stale ich budem riesit tu na hikingu ja.

TomXX

OPIS = operačný program informatizácie spoločnosti, Slovensko.sk a podobne.

Ade.e

PaliT: A este sa vyjadrim, co si pisal nizsie.
Je mi jasne, ze to robis len vo svojom volnom case a toho nikdy nieje dost, takze necakam nic svetoborne. Rovnako viem, ze je to na zaciatku a som aj rad, ze su prve vizualne vysledky. A ze to neostane len pri ideovom navrhu. Plus aj ta zbierka je super, ze sa s nou zacalo, kedze o Obrubovanci sa bavime od mojej poslednej prespavacky v nom pred 3 rokmi. Pevne verim, ze sa niektori vikend pri nom streetneme pri jeho oprave.
Co sa tyka slobody pohybu v prirode a zrejem sa to mysli aj v NP, tak teraz, ked je taka vlada a ministri Budaj a Micovsky, ktori mi pridu dost akcni, aspon co sledujem v telke, tak by si vedeli predstavit aj oni, nejaky slobodnejsi pohyb, kde to nieje velmi mozne.
A este nieco k OZ. Ak sa bavime o statnych pozemkoch a chat v statnom vlastnictve, tak tam by sa OZ mohlo kludne prezentovat. Ale to by sa muselo fakt transformovat na nejaky organizovanejsi projekt. Tam by sa dalo bavit aj s LEsmi SR, aby napr. niektore chaty, ktore su spustnute boli pristupne turisstom na prespatie.
Tolko k teme. :)

Ade.e

Tak zase utulne su utulne. Netreba precenovat ich funkciu ani celospolocensky vyznam, kvoli ktoremu by mali byt nejak organizovane podporovane statom. Teraz nech to nikto neberie v zlom, bol by som velmi rad, keby tie utulne aspon nezanikali.

Utulne su konkurenciou platenym ubytovnam a ani samotny KST nejak neriesi stavanie ci udrzbu utulni ci pristreskov, ktore by sa mohli vyuzit na prespatie.

Co sa tyka mechanizmu, prave v KST by som videl riesenie, lebo je to velka statom podporovana organizacia a skor by ziskala nejake panieza naviac na komplexnejsiu obnovu utulni. Otazne je, ci vobec to v KST zaujima. Mne skor pride, ze sa len hraju na politiku a masove stretavanie.

Druhym riesenim by bolo OZ, nieco na sposob zdruzenia na zachranu hradov, s ktorym stat uz dlhodobo spolupracuje. A vysledky su viditelne.

CI uz s podporou statu alebo bez nej, PaliT predsa vyslovil myslienku OZ, kde by sa (nielen) utulne systematicky riesili. Preto ma aj potesilo, ked sa pri zbierke uakazalo, ze za tym stoji PaliT a jeho OZ. Akurat ma prekvapilo, ze je to nejake tajuplne a nakoniec ta zbierka nieje ani cez OZ, co je len na skodu, lebo nemusi to byt uplne doveryhodne pre neznalych tunajsicjh pomerov.

A pritom by sa oprava Obrubovanca mohla vyuzit na spropagovania OZ a jeho cinnosti a casom by sa mozno aj samotne KST zaktivizovalo a pridalo ruku k dielu oprav utulni. Alebo by aspon posvatilo OZ ako prijemncu peniazi od statu. Legislativu teraz neriesim, ale ak chceme aby stat nejakymi financiami podporoval orpavu utulni., treba to co najviac zdoveryhodnit a nejako medializovat, nech kazdy vidi, ze to nieje len zbierka, bez urazky, jedneho typka.

Preto som aj rad, ze PaliT tam doplnil informacie ohladom zakladatelov OZ. Myslim, ze je uplne normalne pri OZ udavat aj nejaku tu adresu a kompetentnu osobu.

Cize, ak uz OZ vzniklo, malo by jasne dajat najavo, ze OZ organizuije zbierku na opravu Obrubovanca.
A hned by sa aj malo prezentovat aspon na tunajsom webe. Potom aj na webe celoslovenskeho KST. (Myslim, ze by lokalne KST by mohli poslat nejake symbolicke dary na opravu utulni). Rovnako by bolo fajn sa prezentovat aj na nejakych inych forach. Mozno aj v nejakej telke.Ale na to by bolo treba ochotnych ludi a ich casu, ktory uz beztak bude treba na samotnu opravu.

Preto si treba polozit otazku a najma zodpovedat, ci oprava utulni sa bude robit takymto ad hoc jednoduchym rezimom alebo to bude uz nieco organizovanejsie a systematickejsie?

TomXX

Útulne sú v podstate verejno-prospešné zariadenia, tak by mohol niečo prispieť aj štát. Myslím, že práve pri tejto vláde by sa možno niečo dalo dosiahnuť. Hlas OZ by mohol byť hlasnejší, ako jednotlivca alebo nejakej internetovej petície.

Anonymized_25093

Tomxx: “ len ma mrzí, že neexistuje mechanizmus ktorý by ich výstavbu a údržbu systematicky zastrešoval.”

Vlegislative nic take na Slovensku neexistuje. OZ je na to aby sa to poriesilo ako sa najlepsie da. Nech je to akokolvek peniaze su a budu najvacsi problem. Preto zbierka.

TomXX

Niečo pošlem, 2% ešte asi nebudete vedieť prijať... Zdieľam vaše nadšenie, mám pre to pochopenie, prispievam na útulne a podporujem ich, len ma mrzí, že neexistuje mechanizmus ktorý by ich výstavbu a údržbu systematicky zastrešoval. Za jeden hajzel (glob.zoznam.sk/luxusny-nezmys…) by mohlo byť 10 perfektných útulní na štátnych pozemkoch. Nebudem radšej ani spomínať na miliardu € ktorá sa stopila v OPISe.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k článku: Tri Vody Prechádzal som okolo 1.5.2024, oddychoval a skrýval som sa tu pred silným slnkom. Prístrešok je pekný, na spanie len v núdzi, ale pred dažďom by mal ochrániť do …

nová téma