Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bývalá chata pod Rozsutcom

Eskimo

Aj mna tento clanok potesil! Chatu som uz, bohuzial, nemal moznost zazit a tak ju poznam len z rozpravania rodicov. A este mam jednu spomienku z detstva ked som bol prvykrat v Malej Fatre: na jednej z turistickych smeroviek bol napis "pod Rozsutcom" a pred nim sa dalo vytusit bielou farbou zatrete slovo "Chata"...

V hlasovani "chata ano - chata nie" sa priklanam na stranu "ano" a v hlasovani do "vybrali.sme.sk" som poslal svoj hlas tiez!

Jozos

dakujem za pekny clanok, i ked smutny. predsa je len o zaniku jednej chaty. neviem aka byvala a do akej miery mozem hodnotit jej opodstatnenost. no mne osobne veta autora o tom ze ochranari nepovolili vystavbu novej chaty tak nejako zapada do mojho presvedcenia, ze u nas sa ochrana prirody vykonava v zmysle ohradit ostnatym drotom a zakazat ludom navstevovat ju a vstupovat do nej pripadne v nej a s nou zit. zakazat kysle dazde aby vstupovali do NP nevieme. zakazat cloveku vstup je jednoduchsie.
sorry za ten off topic.

este raz dakujem,
jozo

PS: mne na mojich hrebenovkach v Krivanskej MF nechyba- daju sa urobit za den, aj v lete aj v zime, pri dobrych podmienkach?. to ale predsa nie je dovod, aby som vyhlasoval, ze tam nema co hladat. mozna mnohi by ju privitali napr. rodinky s detmi, starsi alebo menej fyzicky zdatni ludia atd. a co je zle na tom keby bola vyletne miesto zo stefanovej, ak si tam ludia vyslapu peso?

Daulagiri

Takže konečne vidím ako chata vyzerala, díki za to.
A tiež si myslím že chata tam nieje nejako špeciálne potrebná, mne osobne sa to tam páči bez nej a nechýba mi a práve preto je to jedna z mojich naj oblastí.

MatusM

Zaujimavy clanok, pre moju generaciu (alebo aspon pre mna) celkom nepoznana historia.
Chata by ma na tejto vyznamnej krizovatke znacenych tras, ako turistu, urcite potesila. No musim tiez priznat, ze jednak tam nie je nevyhnutne potrebna a najma by isto znamenala dodatocnu zataz na prirodne prostredie v NP.

Misko79

Super článok aspoň už konečne vidím ako vyzerala chata.

Bean

Hej hej, taketo znalosti aj ja mam :)
Chapem to tak, ze tie sudy boli uzavrete a teplom ich roztrhlo. Potom uz nafta na drevenom podklade robi svoje...

Bacaardi

nafta je explozivna, ale musi mat nejaky iniciator, ked do nej hodis zapalku tak ta zhasne. (aspon pokial teda viem, odbornik nie som)

Bean

...a ja som si vzdy myslel, ze nafta je neexplozivne palivo...

Eric

Ti ludia tam chodia aj tak, akurat, ze sa nezastavia na ziadnej chate, lebo tam ziadna nestoji. Vzdy je skoda, ked zmizne co i len jedna chatova atmosfera na Slovensku. Na pocte ludi by to vobec nepridalo, horsie by to bolo, keby tam vybudovali lanovku.

1tom1

Skoda takej peknej chaty. Boro, vdaka za fajnovy clanok...

Shadow

suhlas, z Medziholia by bol bratislavsky lesopark. Podla mna by chatu potrebovali uplne ine lokality.

Jjano

No, asi budem v mensine, ale mne tam chata vobec nechyba. Z hladiska hrebenovky Malej Fatry nie je potrebna a tak by to bolo skor vyletne mieste zo Stefanovej, to jest este viac ludi v uz aj tak hojne navstevovanej lokalite. Skratka by som nevidel iny prakticky vyznam okrem parkov a piva a to asi fakt v horach nie je potrebne.

Priesil

Krásna história. Mám pocit že chata sa mohla obnovíť. Možno sa mohla obnoviť v mensej podobe.
priesil

Tono

Veru chatu si este matne pamatam z mojej navstevy v roku 1982. Osobne by som privital jej obnovu.

Adrihan

Aj ja ďakujem za priblíženie histórie tejto chaty. Neviem ako ostatní, ale ja by som tam novú chatu rada uvítala. Beriem to z pohľadu človeka, ktorý má malé dieťa a tak by mi taká zástavka na chate určite bodla.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum