Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Nová turistická útulňa

Adee.e

Oni su fakt mimo? Oni stavaju utulne, kde nejaka stavba uz je a staci len kus dorobit, prerobit? Ty kokos, mna fakt drbne..

Daulagiri

Stavbička vyzerá fakt pekne, proti tomu nemám jedinú výtku. Ale..., ide sa to stavať na mieste kde už objekt (chata hoci zamknutá) stojí. Podľa mňa opäť trochu nevyužitý potenciál. Viem že som asi vyrývačný, ale je toľko pohorí kde nieje absolútne nič napr. Vtáčnik, Cerová vrchovina, Slovenský kras. A tu ideme objekt takpovediac "zdvojovať". Jasné že táto iniciatíva je super, ale trochu viac treba domyslieť situovanie týchto objektov.

Ade.e

Vyberom lokality na Trsti pozitivne prekvapili, taketo lokality v zabudnutych oblastiach si priam pytaju nejaku utulnu.
No zial mam opat pocit, ze je na tom mieste zbytocna. A to preto, ze jedna turisticka chata uz tam je. I ked je zavreta, preco sa radsej nehlada sposob na jej (ciastocnom) otvoreni, ale radsej sa postavi nova utulna, ktora by mala ovela vacsi zmysel na inom mieste. Napr. na takej Stolici.
Alebo v okoli Zajezovej.

Blizzard

K inym podtemam:

  • fascinujuce je aj to, ako tu niektori pisu, ze Hikemates robia blbosti a radsej by mali opravit nejake ine utulne a ich milovane salase.
    Brani cinnost Hikemates nejak v tom, aby mudrlanti radsej sami spravili zbierku a opravili tieto objekty? No nie, ale vypisovat na inych je lahsie.
    Taky Palo Timko by vas mal do roboty nahnat, ten ma aj vysledky, nielen reci...

  • ze na Slovensku by mali byt len salase a drevenice? Takze v Rakusku su to uplni blbci a tie ich niektore krasne stavby dobre zasadene do prirody su totalny blud?
    Toto hejslovactvo... Dost to zjednodusim, ale vela z tych salasov nie je slovensky vysledok, ale vysledok valasskej kolonizacie.

Blizzard

Niekedy mam pocit, ze niektori by tu najradsej zburali vsetky utulne alebo zakazali ostatnym ludom vstup do hory, len aby tam mohli byt sami.
Iste, sam vyhladavam skor miesta, kde je malo ludi, ale zas nie som takto odtrhnuty od reality, aby som cakal, ze semtam nenatrafim aj na partiu, ktora pride za inym ucelom ako ja.
Takze teraz podme nestavat utulne, lebo tam moze prist nahodou na vikend aj niekto iny ako ja. Pritom da rozum, ze ked chcem mat niektore miesta v hore sam, musim tam ist v robotnych dnoch.
Radsej nebudem mat na Dobrej vode utulnu, lebo ked posluzi aj inym ako mne, tak radsej nech nesluzi nikomu. Mne toto fakt hlava neberie...

O to viac ma fascinuje, ako ich velmi zaujima, ci s tym nebude mat nahodou problem nas najvecsi organizovany spolok alkoholikov a egomaniakov. Mozno je to tym, ze maju rovnaky postoj, a to ten, aby po hore nikto iny nechodil, aby mohli strielat hocikedy, hocico a hlavne 5m od krmitka...

Jjano

Trochu nerozumiem tým oknám - bude cez ne fučať, pršať a snežiť a utekať teplo. Alebo teda ak je v nich sklo, tak to sa čoskoro porozbíja.

PaliT

Mal som trochu obavy, že to bude príliš uletené, ale napokon to vyzerá byť akceptovateľná architektúra aj dispozícia.

Na môj vkus to má priveľkú kapacitu, neviem si ani teoreticky predstaviť, že by sa na takom mieste stretli toľké turistické partie, že by potrebovali 12 miest na spanie.

Miesto je vybraté dobre, v tom úseku sa nocľah zíde a z oboch prístupov je aj zdroj vody neďaleko.

Pavel Forgáč

Z pohľadu cesty SNP si myslím, že fajn lokalita. Veľa ľuďom to vydá nocovať na Dobrej vode. Ani objekt nevyzerá zle. Len aby sa z toho nestalo ožranské sídlo vzhľadom na propagáciu, blízkosť Bratislavy/Trnavy a ľahký prístup z Dobrej vody. Ale však všetko ukáže čas...

Peter61
Svaťo :-) kuknem na to možno aj bez tej traumačky, ale musím vydýchať. Mám z toho bobky, r.2017 som chystal výstavu z pozostalosti účastníka expedície Hindukuš 1974, (z negatívov, TJ JAMES BA). Zachránilo ma, že som konzultoval som s Pánom Horolezcom Maroškom Šajnohom, ten snáď vedel aj hĺbku dezénu na rezerve expedičného vozidla. R.2018-9 so sa hrabal v mojom novembrovom archíve, to bolo ľahšie výsledky z.B. pulib.sk/…/834 -)
Svatopluk Štěpánek

Peter61, nohy si nelám, ale o tú fotku starej horárne na Nižnej Kľakovej bysom hodne stál. Videl som ju v roku 1979 či 1980 a pamätám ju peknú stavbu.

Peter61

ad Nižná Kľaková :
keď si zlomím nohu, alebo sa dajak podobne imobilizujem. vyhrabem z archíva horáreň pred vypálením, naskenujem a zavesím.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Pavel Forgáč k článku: Prekliate pivo Jasné cocktu poznám a mám aj nejakú doma momentálne :). Podobná našej kofole, akurát má viac bylinkovú chuť. Mám rád aj Solu a Schwepper, ktoré predávajú v Slov …

+ 27 ďalších príspevkov