Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Mimovládne organizácie spustili petíciu za funkčné národné parky

Johanhans

Zaujímavy je piaty a posledný bod petície. To sa mi skor zdá, akoby si niekto chcel do budúcna zabezpečiť teplé fleky na účet daňových poplatníkov. Na druhej strane, ako pisal Lubo nižšie, išlo by asi iba o presun kompetencii. Ale s tým rozdielom, že kým lesníci si "musia" na seba zarobiť, títo by mali zaručenú doživotnú rentu. A nikto asi aj tak nezaručí, že po prípadnej zmene vládnej garnitúry nebude nasledovať aj presun ľudí z lesov do ochrany prírody. A skončilo by to asi aj tak ako to je teraz, akurát to bude o niečo drahšie pre štát.

Peter61

k totim mimovladkom daco z archiva (2017)
"„Musíme sa jasne rozhodnúť, či chceme na tomto území národný park pre prírodu a ľudí, alebo ‚lunapark‘, ktorým sa Tatranský národný park stáva,“ napísal Najvyšší súd vo svojom nedávnom rozhodnutí. Ochranári krútia hlavou a neveria, že konečne sa ich niekto zastal a takto presne pomenoval, čo oni roky tvrdia.
dennikn.sk/…/?ref=list

Lubo

Boro, maly detail. Oni nechcu nic vziat, chcu, aby uzemia narodnych parkov spravovala Statna ochrana prirody. Presne tak to maju v Cechach uz dlhe roky.

Boro

Týmto prehlasujem, že vôbec nie som frustrovaný zo súčasného stavu a nepripájam sa k tejto iniciatíve, už aj preto, lebo 25 organizácií amatérov ktorí majú iba hmlisté predstavy o budúcnosti nemôže nikdy nič dobrého vymyslieť a naviac to ešte riadiť. Mne to pripadá ako že sa chcú zmocniť niečoho, čo im nepatrí a na čo sa nikdy nepodieľali.

Rc

Uz ked to porovnavaju s tymi dialnicami tak by asi trebalo aj spomenut ako sa bude platit za prechod tymi narodnymi parkami. trebars kazdy maco 5 eur mesacnbe do kasicky :-) zaujivame ze pre porovnanie si vybrali dialnicny usek kde je asi najviac mostov a tunelov. som ani nevedel kolko je tych mimovladiek. a super ze mimovladky tak vehementne bojuju za elektrifikaciu dopravy, len aby raz tie narodne parky neskoncili ako bane na litium. maju ale dobre umysly ale skoda ze sa takto nestaraju aj o zivotne prostredie ktore je este blizsie ludom a ma na ich zdravie vacsi dopad. ale na to sa asi nedaju cerpat fondy a dotacie :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum