Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Termosky

Hasty

myslis tutu ikea.com/…/90082195 , ako silno izoluje? vydrzi v tom caj teply tych cca 8h?? lebo to, ze nema ten dementny uzaver by mi vyhovovalo

Peter

Idealna je IKEA. Kratsia, zmesti sa aj na lezato do bagla. Nema ten dementny termoskovy uzaver, ktory sa rad rozpada a vyborne izoluje. To vsetko za par susnov. A to uz som peknych par termosiek zlikvidoval...

Jana T.

Termoska Tescoma za 700 sk, slúžila výborne asi 7 rokov, pokým som ju neopravila podobne, ako Marpo. Tesniaci uzáver sa mi skotúľal z kredenca...Ďaľšiu som kúpila v Coop Jednota, asi za 300 sk, tiež som s ňou spokojná, iba pár kvapiek treba odfŕknuť...a ešte jedna, tiež stláčací uzáver, v pohode...

Siki

V jednom prispevku byla zminovana termoska Crown Stainless (Nissan 1.1 qt. Stainless Steel Vacuum Bottle) Nevi nekdo, kde se da koupit v CR ev. SR? Mam ji take asi od 85 roku, deda ji dovezl z Japonska, a lepsi jsem opravdu v ruce nemel.

Toomas

Marpo,
napriklad tato Signum na 2 druhy uzaverov - stlacaci aj zavit.

Marpo

Cute,
mal som jednu termosku zopar rokov na stlacaci uzaver, co neskutocne dlho drzala horuci caj az do minuleho tyzdna, ked mi uzaver pri nesikovnom zatvarani vypadol z ruky. A dopadol na parkety v kuchyni tak "presne", ze pri naraze sa odlomila spodna okruhla tesniaca cast v tom najslabsom mieste....A teraz zhanam uz iba na zavit....

Toomas

Dakujem vam vsetkym za osobne skusenosti.
Nakoniec som sa rozhodol na radu boba7 pre Signum (1l), v mamute za 630,- .
testoval som ju vonku na okne pocas 16 hodin pri vonkajsej teplote 2 az 6 stupnov. Po otvoreni bola voda vo vnutri horuca, 53 stupnov.

Hajko

cafte davajte si pozor na zamenenie uzaverov(nie vrchnakov) Pred par rokmi som si omylom zamenil s kamošom uzaver a odvtedy mi preteka. Je to taka Tescova ale napriek tomu a tejto vade tesni super. Caj v nej vydrzi horuci akoro ako v tych vasich tatonkach :)) ale aj napriek tomu ma to laka si kupit nejaku inu na sroubovanie napr. Inac ked ich mate tolke roky tak cim si ich cistite? Ja ju už mam dosť zanesenu aj po umyti

Andy

Tescoma je ok-čaj vydrží o 50% dlhšie teplý ako v polskej-asi tenšie plechy.Skúšali sme to s bratom,potom kúpil tiež Tescomu. Má ju široká rodina.Škoda, že aj Slováci nemajú niečo také.

Mrnka

to nage:
tatonka ma velmi podobne spravanie ako tvoja Crown.
Caj v nej byva horuci aj na druhy den. Inak pocas jednodnovej tury, v zimnych,mrazivych a veternych podmienkach, nikdy nepijem caj priamo naliaty z termosky, lebo velmi pali..a tak riedim snehom:-))

tatonku som kupila bez dlhsieho vyberania, vlastne som sa vobec nezamyslala aka by mala termoska byt. Prisla som do outdooru, vypytala si termosku, trochu som ohrnula nosom, ze ci nemaju stlacaci mechanizmus, no kupila som aj tak. Asi som mala stastie na dobru ponuku.

Nage

Uz mozno 15 rokov mame doma termosku Crown Stainless (teraz sa da najst ako Nissan 1.1 qt. Stainless Steel Vacuum Bottle, napr: campmor.com/…/ProductDisplay?….
Otec ju vtedy doniesol zo Svedska.

Doteraz som lepsie izolujucu termosku nevidel. Napr minule- v sobotu rano som do nej zalial horuci caj, celu sobotu som slapal v zime a vo vetre, pomaly som odpijal, caj v nej potom zostal aj cez noc a v nedelu okolo obeda som si z nej este nalial caj, ktory bol prijemne horuci.
Uzaver ma srobovaci, co mi vyhovuje.
Ziadna tesco-termoska nema sancu, rad by som ju porovnal napr. s tou Tatonkou. Seriozne uvazujem ze si zozeniem este jednu rovnaku.

Branulik

Tak ja mam uz takmer 8 rokov termosku znacky Tescoma.Svojho casu stala cez 700 sk ale este som nestretol nikoho komu by vydrzala termoska viac ako mne.Uzaver mam stlacaci ale doteraz funguje bez problemov.Ked je naozaj mrazivo davam na nu este termo obal(material ako karimatka potiahuta aluminiovou vrstvou) ktory som kupil raz v Kauflande a s nou to vydrzi este dlhsie.Po celodennej zimnej ture si este vecer popalim jazyk... :)

Bobo7

toomas:
napr. spominany thermo rex mi sluzil asi 8rokov, od cias, kedy tu nerezove termosky este nebolo vidno, az kym netresol na suter :) ....takisto berghoff mi drzi dobre... z pocutia su skvele primus, sigg, tatonky a colemany atd atd....na jednodnovky je to jedno, zvol podla toho, aky uzaver ti vyhovuje :))

Target11

Pouzivam 1 L termosku z Tesca za par supov. Mozno ze som za nu dal 300 Sk. Sluzi mi uz par rokov. Ale problem s teplotou som nikdy nemal. Rano do nej dam horuci caj a ked pijem tak si ho musim riedit studensou vodou. Problem je len ten ze po naliati do pohara a uzavreti stlacacieho uzaveru ju musim este raz prevratit aby z nej vytieklo par zabudnutych kvapiek

Mrnka

Tiez mam Tatonku, ma sroubovaci uzaver. Caj v nej vydrzi teply dlhsie ako v termoske Sigg, ktora ma stlacaci uzaver(prakticka skusenost). Na tento fakt ma uzpozornili uz pri kupe v outdorovej predajni..srobovaci je z jedneho kusu plastu, tym je unik tepla mensi a izolacia lepsia.
Nemam problem s otvaranim ani v rukaviciach, a to nosim obrovske palciaky:-)

Jedine na co si spomeniem, ked vkladam tatonku do batoha je, ze je akasi tazka:-) (tazsia nez spominana Sigg. No uz mi to neprekaza. Kompenzuje sa to tou teplotou:-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum