Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Roháčske črepy

Diskusná téma K článku: Roháčske črepy

Spomienky sú divná vec. Niektoré sú neporušené ako vzácna keramika vystavená na čestných miestach múzeí. Iné sú akoby len kôpkami črepín v ich depozitoch. Občas sa podarí niekoľko kúskov aj pozliepať, no málokedy vznikne kompletný exemplár. Pri triedení fotografií som aj ja našiel pár zachytených momentov z dávnejších dôb, ktoré mi niečo zreštaurovali v pamäti. No sú to len útržky, občas zapadajúce do seba. Povenujem sa dvom väčším črepom z dávnej túry v Roháčoch. Skúsim ich zrekonštruovať a vystaviť na virtuálnej poličke.

Daulagiri

Pekné spomínanie veru hej...
Taký batoh v červenej farbe mali moji rodičia tiež :-)

Martin knor

Nuz, v tej dobe chodievalo po cestach ovela menej aut, ako v sucasnosti. Dnes by ste sa vedla tej cesty asi nevyspali.

Mna vzdy fascinuje porovnavanie batohov podla velkosti. Dolezita predsa nie je velkost, ale vaha. Dlhe roky som nosieval velky batoh najma preto, lebo kopiroval chrbticu a lepsie sedel na chrbate. Maly napratany naberie tvar gule a tlaci a tlaci. Clovek aby rozmyslal kam do neho co dat. Pri velkom je to jedno.

Peter61

@vladimír, moje chúďa zelené skončilo s polámanou konštrukciou.
Je pravda, že vydržalo naťažko dosť. Napr. do tých dvoch bočných vrecák som naložil plastové dvojlitrovky ( z rakúskej aviváže!) a vytrepal vodu od Rilského monastiru na hrebeň. Zbytočne, hore voda tiekla prúdom. Pred rokom sme totiž našli na začiatku Pirinu namiesto Dautovho jazera akurát bahno a sušili sme huby.

Vladimir.

Peter61, keby som vedel, že taká vzácnosť to bola, tak som ju vlani fyzicky nezlikvidoval po dlhej dobe nevyužívania. teraz mi je to ľúto. Inak to bol nákup z druhej ruky, ani si nepamätám od koho.

Tomka

Tiež občas s nostalgiu spomínam na svoje turistické začiatky.:)

Jana T.

Krásne čriepky! Tak veľmi našim podobné. :)

Peter61

Supeeeeer.
Kápni božskou : kde si kúpil tú zelenú krosnu ? Ja som musel pre ňu ísť do Poľska, lebo u nás boli len čerevené.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum