Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Sedlo Závrat (Zawrat) na jar po snehu

Diskusná téma K článku: Sedlo Závrat (Zawrat) na jar po snehu

Vydáme sa do jedného z najznámejších poľských sediel v Tatrách. Budeme prechádzať jarnými zasneženými dolinami: Dolina Pięciu Stawów Polskich a Dolina Gąsienicowa. Sedlo (Przełęcz) je vo výške 2158 m. Podľa encyklopédie bol pohodlný chodník vybudovaný v roku 1934, stará, menej komfortná cesta bola využívaná už od roku 1877. Pomenovanie Zawrat a jeho zdrobnenina Zawracik sa v poľských Tatrách objavuje relatívne často, obvykle označuje strmé priesmyky.

Martin knor

V tomto hice sa na tie obrazky dobre pozera. Vcera som sa presiel po rovine, a hoci som mal prevysenie necelych 500 m, v tom horku mi to dalo zabrat.

Wojciech Kostowski

Pekná tura, ale ja by som to odporučil isť zo severu na juh, ideš hore Závratovým Žľabom, pohlady nie sú, a v okamžiku sa nachádzaš v sedle, kde sa otvára krásny, ďaleký pohľad na juh. Pre túto chviľu le lepšie isť zo severu.

Tomas Vohlarik

Roman, ty uz len v tom Polsku tusim chodis :-) objednam si ta ako sprievodcu

ten vodopad je paradny, vystihli ste asi spravny cas pri topeni snehu

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k článku: Tri Vody Prechádzal som okolo 1.5.2024, oddychoval a skrýval som sa tu pred silným slnkom. Prístrešok je pekný, na spanie len v núdzi, ale pred dažďom by mal ochrániť do …

nová téma