Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Centrálnou časťou Strážovských vrchov koncom jari

Martin knor , 3 reakcie

Pekna tura. No hoci viem aky mas zamer, predsa nechapem, preco si nezasiel zo Zavady kusok bokom pozriet si skalny hribik. Dvakrat za turu zavitas do dediny, ale zaujimavost co nie je na znacke odignorujes :-?.

Paci sa mi ten znak obce. Podobny ma Liptovska Luzna. Vsvetluju, ako harminicky v minulosti ludia nazivali s medvedmi.

Ta paprad bude asi orlicnik. Rastie masovo na rubaniach.

Matobee

Martin Knor ďakujem. No zas nejak extra dôkladne som nekoumal tie končiny z fotiek a článkov. O skalnom hríbe som do kým si mi nenapísal, nevedel. Vlastne už plánujem posledné 2-3 roky túry o dosť vlažnejšie ako predtým. Pozriem na mapu, kde som ešte nebol, pozriem počasie, nejaké tipy a idem. Často na druhý deň. Jasné, že mi tak ujdú nejaké miestne tipy a zaujímavosti ale ako často vravím, nedá sa byť všade a všetko vidieť.
Dosť ma lákalo aj pivo a atmosféra miestnej krčmy, priznám sa. To ma tiež zaujíma stretnúť miestnych, najlepšie z nejakej nižšej vrstvy. Bohatí a uspešní ma zaujímajú menej. :-)

Máme proste každý svoje turistické motivácie, ktoré chceme riešiť tak ako aj ty aj napríklad Danka (rastliny, mimo značené trasy zabudnuté miesta), Tono (hrady, opevnenia) atď. Zas všade, pri každej zaujímavosti sa byť nedá. Ja sa chcem zatiaľ pohybovať prevažne po značkách v rámci mojich turistických preferencií. :-)

Ale minule som v Rajci pri Porúbke neplánovane odbočil už z trasy na základe fotky na Hiking mape k skalnej Jarnej bráne na Slnečných bralách. A dokonca mimo značky. Nech nie som u teba za ignoranta miestnych zaujímavostí. Hehe.
Aj keď ma mňa zas skalné utvary až tak extra nezaujímajú, tiež vzácne rastliny aby som ich vyhľadával. Ale keď je čas, chce sa mi, rád si pozriem a odbočím. To sú tie naše preferencie.

No na erbe Závady som sa zasmial. Trefne si to vystihol. Veru bol to iný vzťah. Snáď sa nedožijeme podobných ale už modernejších praktík za pár mesiacov. Som rád, že sa tu táto fotka zatiaľ nespustila nejakú akciu-reakciu ako minule. Čo vyvolali priveľké palice do fazuly a následný Borov vtip.

Ďakujem za objasnenie orličníka. Mne pripomínal najmä papraď alebo mierne aj ganju. No u nás (Starohorské vrchy) to asi veľmi nerastie, možno pár kusov ale taketo políčko som ja ešte nevidel.

Martin knor

Martin, s rastlinami je to tak, ze ked nejaku hladas, tva isty cas, kym ju najdes. No ked sa Ti dostane do oka,nasledne ju vidis vsade. (Zasa som tento tyzden fotil hrebienku obycajnu.)

Orlicnik rastie ostrovkovite, ale ked sa kdesi vyskytne, tak masovo. Ked nabuduce natrafis na paprad na rubani, takmer naisto to bude tato. Videl som ju v Nizkych Tatrach, takze nie je dovod aby nebola v Starohorskych vrchoch.

S ludmi sa aj ja rad porozpravam. Posledne som zabil 3/4 hodiny trkotanim so starsim parom vo vinohrade. Ale nerozlisoval by som to podla majetku. Najdu sa ludia co nemaju nic, ale predsudkov tony, a aj ludia co su zabezpeceni viac ako dobre, ale v rozhovore to nespoznas.

Matobee

Martin Knor určite je to náročnejšie. To ti verím. Chce to trpezlivosť, chuť a motiváciu lebo úspech, či natrafíš na tú vytúženú, nie je zaručený.

No už ktovie ako to je. Zas Starohorské mám za roky tu strávené poriadne prešpikované. Ale takéto políčko tohto papraďu som nikdy nevidel u nás a vlastne nikde. Ale samozrejme môžu sa u nás vyskytovať. Ťažko povedať keď sa o to nezaujímam a následne ani veľmi nevšímam.

Potešia veru rozhovory najmä s dlhoročnými turistami, ale aj rôzne iné. Včera som v Považskom Inovci smal. takých pár. Najskôr som na druhý pokus stretol Miša Bukvaia, potom skvelého tursitu z KST Dubnica n. V. a náslendne večer nadšeného začiatočníka v dôchodkovom veku.

K tomu rozlišovaniu som napísal len, že ma väčsinou zaujímajú úspešnejší menej kedže väčšina rieši hmotné statky. Ale samozrejme vínimky existujú ale to čo uvázdaš sa mi ešte neprihodilo. Poznám to len z filmov a príbehy sú to krásne. Snáď raz. :-)

Pavel Forgáč , 1 reakcia

Pekná túra. To brodenie sa mokrou trávou vyslovene neznášam. Jedna z vecí prečo neznášam začiatok leta aj keď je to pekné obdobie.

Matobee

Pavel veru a hlavne na prvom kilometri na totálku, keď tušíš že ďalej to už bude lepšie. Normálne som mal asi tadiaľ prejsť len v ponožkách.

Boro tomis , 13 reakcií

Bohužial, tým, ako prešla stránka k majiteľovi DenníkN, tak aj tu zavládli pomery s cenzúrou . Ale sme to dopracovali.

Matobee

Bolo myslím, že nič zlé tam nebolo a ako som si dnes všimol zmizlo toho viac aj zb8ných článkov.
To bude asi o nejakej IT technology chybe. :-)

Dlhoročné pravidlá platia stále podľa mňa. Bolo a je to tu férové sa mi zdá.

Lubo

Boro, prosim neskonspiruj. Tvoj prispevok bol nahlaseny nasou dlhorocnou citatelkou. Vtip bol nevkusny a bolo v tvojom zaujme, aby sme ho zmazali, nech nevyzeras pre Hiking komunitou ako clovek, ktory nema uctu k zenam.

Vlnka

Milý Boro,

Váš príspevok som nahlásila ja. Ten "vtip" bol maximálne urážlivý, nejde o žiadnu cenzúru, ale o 21. storočie, vitajte! Na portáli o turistike skutočne neočakávam takýto druh obsahu, ktorý sa hodí tak na Topky. Mrzí ma, že moje nahlásenie vnímate ako cenzúru, ale bohužiaľ musím skonštatovať, že toto je celoslovenský, ba až celosvetový problém, že sa neslušné a urážlivé vyjadrovanie o ženách berie za vtip. Ja sa na to ale skutočne nebudem len nečinne pozerať.

S pozdravom

Jana

Boro tomis

Milá Vlnka-Jana. V podstate je každý vtip "teoreticky " urážlivý. A to preto, lebo sa v nich robí sranda z niekoho. Sú vtipy o farároch, mníškach, doktoroch, politikoch, zvieratách, deťoch i učiteloch, skrátka o všetkom. A tak aj o manželkách. Pre niekoho sú urážlivé,pre iných smiešne. Obyčajne je to podľa toho, či sa týkajú čitateľa. Ale vtipy niesu tvorcom dešpektu voči zosmiešovanému. Tie už len používajú paralelu zo života. Na týchto stránkach už padli aj oveľa ťažšie kalibre vtipov, ale všetci to dosial brali ako srandu a zasmiali sa. Ale keď chce Lubo tak silno riešiť celoslovenský ba až celosvetový problém, je to jeho rozhodnutie. A ak si myslíte že znevažujem čistotu ženy, skúste si prečítať napríklad toto: dennikn.sk/…/deviatacky-vrave…

Boro tomis

A ešte toto. Ako príklad uvediem aj vtip, ktorý je paralelou toho článku z DenníkaN : Viete, prečo musia byť ôsmačky a deviatačky už o 20.hod.v posteli ? No preto, lebo musia byť najneskôr o 22.hod. doma.

Peter61

Boro !!!
jsi vedle jak ta jedle. Ak by také sprostáčiny a drísty napísal radový diskutér, tak namiesto textu by tam ostal "nesúlad s pravidlami Hiking" a nick a pod. , viď č.10
hiking.dennikn.sk/…/podmienky…
Ty ako VIP autor ( pre menej rozhľadených : 7. v rebríčku hiking.dennikn.sk/…/boro.html), máš privilégium, že tú hanbu vymázli aj s nickom. Buď rád !
howgh!

Vlnka

Milý Boro,

po prvé, nenapísala som nič o znevažovaní čistoty ženy, článok o deviatačkách na Denníku N som čítala. Nie som deviatačka, ani rodič deviatačky, takže s týmto problémom asi nepomôžem, ale myslím, že sa k tomuto problému v článku vyjadrili aj nejakí psychológovia, ktorí sú asi kompetentnejší ako ja alebo Vy. Skôr mám problém s tým, redukujete ženy na otvor, ktorý potrebuje kolík, čo je pomerne primitívne a myslím si, že problémom tu je aj generačný rozdiel medzi nami dvomi. Vy si myslíte, že "vtip" je v pohode, lebo za Vašich čias to bolo oveľa prijateľnejšie, ja ho považujem za otrasný. Áno, vtipy sú rôzne, aj o židoch, postihnutých, gayoch a podobne, ale tieto už nie sú tak spoločensky akceptované, že? Nečítam všetky príspevky na fórach, takže netuším, aké vtipy tu padajú a to, že sú to ťažšie kalibre ešte neznamená, že sú v poriadku. Ak to niekomu príde vtipné, jasné, je to jeho názor a životné nastavenie. Mne to vtipné nepríde, takže vyjadrím svoj názor. A úprimne povedané, asi nepoznám ženu, ktorá sa na takýchto vtipoch zasmeje. Vy možno áno.

Jana

Sona

Boro, som si ista, ze sa zmozes aj na inteligentnejsie vtipy, toto bolo naozaj cez ciaru. Mame Ta radi, ale...

Boro tomis

Ten vtip poznám už asi 30 rokov. Doteraz nikoho neurazil a bavili sa na tom muži aj ženy. Ale nevedel som, že stačí, aby jedna "súdružka" nahlásila ( ako u policajtov) pobúrenie svojej hrdosti, a je z toho zásah cenzúry. Lebo môžeš to nazývať ako chceš,ale keď niekomu vymažeš príspevok bez konzultácie, je to cenzúra. A naviac , nebolo to formou protestu na fóru, ale osobnou interpeláciou, myslím od kolegyne z redakcie. A nehovor, že ste ho zmazali v mojom záujme. Prisámbohu ,ako za komunistov.

Vlnka

Milý Boro,

Vy to, bohužiaľ, nie ste schopný pochopiť a vecná diskusia sa tu zjavne končí. Úlohu asi zohráva urazená mužská ješitnosť a nedostatok rozhľadenosti, ale neprekvapuje ma to, nejakú sebareflexiu som neočakávala. Tie blbé kecy o súdružkách si nechajte pre seba, mne samej je z toho za Vás trápne.

Zbohom

Jana

Aďo.4

Boris, ste oprávnene rozčarovaný , že Vám vymazali príspevok.. Ten vtip nebol na nijakú menovitú osobu , ale len všeobecný, takže podľa mňa nikoho menovite neznevažoval - neurážal .. Mohol sa niekomu nepáčiť , ale dať ho vymazať.... Domnievam sa , že na tento web nechodí veľa deti , aby sa rodičia museli pohoršovať.. To by Janka a spol. museli dávať veľa sťažnosti na relácie - filmy v televíziách , čo vysielajú do 22.00 hod.. a týmto sa teraz formujú deti - mládež a je to aj vidieť u niektorých v ich správaní ..
Boris ,len nesúhlasím, že to je ako za komunizmu.. Domnievam sa , že teraz je to spôsobené skôr západnou demokraciou.. Len teraz je otázne ,kto bude určovať hranice , čo je morálne - slušne a čo nie..

Rudyc

boro ako uz bolo spomenute, sme v 21. storoci, progres nezastavis. my sa uz dnes chceme mat lepsie ako zajtra

Ade.e

Boro, ber to pozitivne. Ved ked tak ini dbaju na tvoju dobru povest a aby to bolo v tvojom dobrom zaujme...

Matobee

Dominik rado sa stalo. Ale spomínaný Miro Svítek jej pred 2 rokmi urobil určite oveľa lepšiu, tými jeho 70 vrcholmi Strážovských. To ma sčasti aj inšpirovalo a veru ako po nich putujem uznávam, že by sa oplatilo vystúpiť aj na všetky. Aj keď mám o čosi iné ciele.
Krásne pohoria aj keď prvý deň to bolo menej lákavé. Druhý bol zas parádny. Belianska vrchovina a Basky sú krásne. Sedlo Trtavka malebné a veľmi ma lákalo íst smerom na Baské. Prístrešok poznám z Mirovho príspevku. Je to veru veľmi zaujímavý počin aspoň takto z fotiek. Určite sa sa tadiaľ prejdem a s vysokou pravdepodobnosťou na jeseň alebo v zime.

Boro díky za reakciu. Neviem síce prečo tvoj príspevok zmizol alebo bol vymazaný, ale stihol som si ho večer prečítať.
Dobrý vtip. No tie palice ma veru zaujali. Hehe. :-)

Dominob

Paráda Martin, takú peknú reklamu turistike v okrese Bánovce si spravil! Ak by si zo sedla Trtavka pokračoval na Baske, a nie na Rovienky, prišiel by si k svojraznemu prístrešku, o ktorom písal pred 2 rokmi M. Svítek (a zaujímalo by ma ako by sa pozdával tebe):

hiking.dennikn.sk/…/trtavka_c…

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k článku: Tri Vody Prechádzal som okolo 1.5.2024, oddychoval a skrýval som sa tu pred silným slnkom. Prístrešok je pekný, na spanie len v núdzi, ale pred dažďom by mal ochrániť do …

nová téma