Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Slovenské stolové hory: Ohnište, Podskalský Roháč, Klenovský Vepor a iné

Diskusná téma K článku: Slovenské stolové hory: Ohnište, Podskalský Roháč, Klenovský Vepor a iné

Nielen Južná Amerika, ale aj Slovensko má viaceré stolové hory. Keď vystúpite strmou skalnou stenou, môžete sa prechádzať po zarovnanej vrcholovej plošine, kde sú lúky, lesy, koliby, výhľady. Stolová hora je malý samostatný svet. Na Slovensku ich máme viacero, charakteristický je nimi Slovenský kras. Stolovou horou je aj Klenovský Vepor, Ľubietovský Vepor, Ohnište či Podskalský Roháč. Nad Liptovskou Annou zasa môžete vyjsť na stolovú Čerenovú skalu, známu aj ako Jánošíkov stôl.

DoxaD

Minulú sobotu sme boli na Ohništi z Malužinej a naspäť sme zišli cez Slemä a Brtkovicu do Michalova, nádherná túra, les na Ohništi stále v plnej paráde, horské lúky rozkvitnuté. Tento okruh sa dá urobiť aj keď ste autom, lebo medzi Malužinou a Michalovom je len niečo vyše km po štátnej ceste 72 a okruh stojí zato, lebo časť túry od Ohnišťa po Brtkovicu je neskutočne malebná. A parkovisko pri Malužinej je veľké a zadarmo.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Pavel Forgáč k článku: Prekliate pivo Jasné cocktu poznám a mám aj nejakú doma momentálne :). Podobná našej kofole, akurát má viac bylinkovú chuť. Mám rád aj Solu a Schwepper, ktoré predávajú v Slov …

+ 27 ďalších príspevkov