Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Rada kam do Ciech za turistikou

Diskusná téma Rada kam do Ciech za turistikou

Caute. Vedeli by mi znalci Ciech poradit, kam ist na 3-4dnovu tulacku, ktora by zahrnovala bud zrucaniny hradov, ktore su pospajane TZT alebo nejaku hrebenovku so znamejsim kopcom. (Jested, Snezka), ci nejaku vyslovenu oblast, kde su samoty, ci opustene horske osady. Najidealnejsie, aby to nebolo velmi dopravne komplikovane. :) Dakujem za rady

Kuba Turek

Ještědsko-kozákovský hřbet. Od Oybina do Jičína. Turistika, výhledy, hrady, spaní venku bez problémů.

Zivan

Pred týždňom dom sa vrátil z mesačného treku Severnou stezkou (od Ašu až po Slovensko), takže na základe tejto čerstvej skúsenosti by som doporučoval Broumovské stěny (prípadne aj České Švajčiarsko, ale len východnú časť), Jeseníky alebo Moravsko-slezské Beskydy.
Tiež za zmienku stoja Rychlebské hory (tam som síce nebol), ale sú to vraj opustené končiny s peknou prírodou.

Pavel Forgáč , 1 reakcia

Ahoj, osobne by som sa do Krkonoš na 3-4 dni netrepal. Je to dosť ďaleko a dva dni budeš len cestovať. Keď už, tak by som tam šiel aspoň na týždeň a pridal si ešte aj Jizerské hory a ten Český raj. Snežka je fakt preplnená, ale ak tam budeš skoro ráno, tak môžeš zažiť aj úplnú samotu. Treba predbehnúť lanovku :D. Ak to bude tvoja prvá návšteva Česka, tak ti Orlické hory neodporúčam, 90% času ideš lesom a výhľady sú iba z rozhľadní na niektorých vrcholoch. To čo je tam pekné je rozsiahle opevnenie z čias prvej ČSR. Ak si nadšenec tejto časti histórie, tak je to tam super. No ak nie, tak môžeš byť mierne sklamaný (vzhľadom nato ako si bol sklamaný aj z Vtáčnika). Osobne by som ti odporúčal Hrubý Jeseník a pridať si ešte aj Králický snežník a končiť v Králikoch. Jeseník je pekný lúčnatý s výhľadmi a Králičák taká trochu divočina najmä tá severná časť kde hraničí s Rychlebskými horami. Samotný králický snežník je veľmi pekný kopec. Niečo ako Pilsko alebo Babia Hora. Je to asi moje najobľúbenejšie pohorie a vrch v celom Česku. Z novej rozhľadne sú dobré výhľady na pol republiky. Králiky sú pekné mestečko a v okolí je rozsiahle opevnenie a pekné múzeá k prvej ČSR. Spojenie je tam fajn chodí od Púchova vlalašský expres. Išiel som ním už asi 2x. Prípadne je zaujímavý a dobre dostupný národný park Podyjí. Nie sú to síce veľké kopce, ale rieka tu v podstate vytvára prielom. Vzhľadom nato, že to bola zakázaná zóna, tak je tu veľmi dobre zachovaná príroda. Asi najkrajšie dubové lesy v Česku. Samotné Znojmo je pekné historické mesto a je tam aj hrad. Cestou sa dá navštíviť ešte krásny zámok Vranov nad Dyjí. Tiež je tu múzeum opevnenia prvej ČSR a prípadne sa dá zatúlať aj do Českej kanady, kde sú ďalšie zaujímavé zákutia.

Ade.e

Dakujem za vycerpavajuce info. Urcite z toho budem cerpat. Orlicke hory by som navstivill asi len kvoli tym pevnostiam. Tie lesy by som prezil, tak ako som prezil prechod hrebenom Vtacnika a nebolo to az take hrozne. Ale asi preto, ze som nesiel sam. :D Co sa tyka preplnenosti, ak som zmiereny, ze v Raji je kopa ludi, ak vo VT, MF je vela ludi, ci na Dumbieri, tak musim prezit aj tu Snezku. Hlavne mi ide o navstivenie niecoho znamejsieho ceskeho a na par dni, lebo zase tyzden na Cechy sa mi nechce davat. :D

V.v.l.a.a.d.o.o , 1 reakcia

Vsetínske vrchy z Valmezu alebo Vsetína do Turzovky alebo ako túlačka po miestnych osadách.
Beskydy, napríklad po hranici od Makova do Jablunkova, či okolie Travného a Lysé hory.
Hrubý Jeseník z Ramzovej na sedlo Skřítek, prip. až do Hrabišína alebo Šumperka. Tiež sa mi páčilo okolie Rejvízu a Orlík, tam je to však dosť lesnaté.
Tie najvyššie kopce ako Lysá hora, Praděd, Sněžka.. sú veľmi populárne a prepchaté.
Tiež je pekná Šumava, dobre dostupná vlakom cez Rakúsko. Červená značka tam vedie však veľa veľa po asfaltkach. Možno by stál za pozornosť prechod po hranici, nebol som.
Krkonoše sú na môj vkus celé úplne strašne preplnené.

Ade.e

Dakujem. To okolie slov. hranic s Radhostom je zalozny plan. No primarne chcem nieco dalej od SK a mozno aj nieco znamejsie a frekventovanejsie. Zvazujem Orlicke vrchy alebo Cesky raj, pripadne tie Krkonose.

Svatopluk , 1 reakcia

Ahoj Ade.e, žijem v Čechách, moc ich však nepoznám. V každom prípade bysom ODHOVÁRAL od výletu na Snežku, bol by dobrý iba pre tých, čo uprednostňujú davy ľudí.

Ade.e

Dakujem Svato, viem, ze Snezka je dost navstevovane miesto, ale to jedno s davmi ludi prezijem, ak zvysok trasy je s menej navstevnikmi.
No zvazujem hrebenovku Krkonose, Jeseniky alebo Sumavu.
Ak ma niekto typy, budem rad.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum