Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Dvakrát na malokarpatský Železník a vždy iný kopec

MisoB

Miro, ak na SHOCart topo podklade bol kedysi Javorník, už tam nie je :) Samotný ZBGIS zbgis.skgeodesy.sk/…/zakladna… (čo by malo byť "písmo sväté") neuvádza Železník ani Javorník ako kótované názvy vrchov. Tie sú kapitálkami (viď SOLÍROV alebo KUKLA). SHOCart zas má názvy vrchov hnedým ležatým (viď Soviná) mapy.dennikn.sk/?x=17.36716…. Ostatné (teda aj Železník) sú v oboch prípadoch len miestne názvy.
Najlepší pohľad asi poskytujú OSM dáta - freemap.sk/…/17.366810&l….

Miroslav Svitek

Tóno, ďakujem za potvrdenie, ktoré som si urobil po znovu prečítaní Paliho článku. Ja som tam žiaľ nič tak výrazné, čo by mi napovedalo, že som na bývalom hradisku, nevidel. Ale podstata článku je v tom, že nechápem, prečo na mapovom podklade, ktorý používa Hiking pre turistickamapa.sk$ret je ako Železník označený Javorník. To je predsa obrovská chyba.
Čo sa týka jaskyne, mám jej GPS polohu, len fakt sa nám nechcelo v kraťasoch škriabať žihľavou a kadečím iným hore skalami. Ja som tam už raz tak chodil. Počkáme si až bude zima a bez snehu a pridá sa aj Bača zo Skalice.

Martin knor

Fiha, naozaj sa zda, ze je Zeleznik obohnany valmi. Ak nezabudnem, v zime sa tam vyberiem. Tato oblast Malych Karpat je vdacna a uz som ju dlhsie nenavstivil.

Tomka

Vďaka, celkom podnetný článok - možno raz...

PaliT

Pekné. Pozerám, že takmer celú tvoju trasu som prešiel, ale v kombinácii troch-štyroch túr.

Tá spomínaná ruina tam asi naozaj je, lebo ten kov na fotke nie je radlica, ale rozlomená liatinová platňa zo šporheltu, vidno na nej aj kruhový výrez, kde bývali kruhové prstence, na ktorých sa varilo. Neverím, že by to sem niekto vyniesol a zahodil, to je skôr zreteľný dôkaz, že tu stálo obydlie.

Ak rád chodíš mimo značených trás, skús nabudúce od Solírova zvážnicu popri potoku Barina, vyhneš sa tak frekventovanej cyklotrase na zelenej značke.

O Železníku som písal, Tono Zahradník mi tam pridal zaujímavé dáta o tej falšovateľskej dielni. V článku o Šišoretnom zas do diskusie niekto pridal informáciu, ako zahynul K. Jurenka.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Poľovnícka chata Lešník Heňo fajn tip. Pamätam si, že som v decembri išiel okolo aj som si chatku trochu obzrel v zimnom vydaní. Všimol som si verandu, kde by sa dalo aj prespať. Len …

nová téma

Komentár

Pavel Forgáč k článku: Prekliate pivo Jasné cocktu poznám a mám aj nejakú doma momentálne :). Podobná našej kofole, akurát má viac bylinkovú chuť. Mám rád aj Solu a Schwepper, ktoré predávajú v Slov …

+ 27 ďalších príspevkov