Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Planai za tri hodiny

Diskusná téma K článku: Planai za tri hodiny

Kto by nepoznal Schladming, v zime obľúbený lyžiarmi, v lete zas lákajúci (nielen) rodiny s deťmi na svoju letnú kartu s množstvom výhod? Nuž, neodolali sme mu ani my. Avšak kým väčšina ľudí si miestne hory vychutnávala najmä počas prevádzkových hodín lanoviek, ja som vyrážala až po ich skončení. A tak som aj najnavštevovanejšie kopce mala len pre seba. Napríklad Planai - „vlajkovú loď“ Schladmingu, počas dňa doslova obsypanú zjazdujúcimi cyklistami, prechádzkarmi a rodinami s deťmi.

Martin knor

Na Planai som este nebol, ale siel som uz do Niedere Tauern z parkoviska tesne nad Schladmingim. Momentalne vsak toto pohorie spoznavam od juhu. Je to tam menej civilizovane.

Jan Zimáň , 1 reakcia

Ku tej lanovke na ľadovec..
Pri nej platí ubytovanie minimálne na dve noci..
✌️

J1tka

Áno, presne tak. Ďakujem za doplnenie. Výjazd lanovkou na dachsteinský ľadovec je v rámci Sommercard k dispozícii pri ubytovaní na minimálne dve noci. V prípadne ubytovania na viac ako týždeň je v rámci karty možná jedna jazda na Dachstein Gletscherbahn za týždeň. Každopádne ale bude vrcholová stanica lanovky od 6. septembra 2023 približne do mája 2024 v rekonštrukcii a lanovka v tomto období nebude jazdiť.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Svatopluk k článku: Kolkáreň Drienčany Dobrá správa pre putujúcich týmto zabudnutým krajom. V Drienčanoch sú drevené sochy, možno od rovnakého autora ako Jánošík na Klenovskom Vepri.

nová téma