Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Malý priateľ

Matobee , 3 reakcie

Pavel pekne. Prvoplánovo som tipoval, že to bude niečo o legendárnych Balkánskych psoch.
Ale opisuješ, že to bolo u nás. Stalo sa samozrejme aj mne niečo podobné, ale havko šiel maximálne 10 km. Buď som ho potom odplašil alebo sa sám zvrtol.

Spomínam si však, že ešte ako teenager pred 20 rokmi sme s bratom a kamarátom v Starohorských vrchoch niekde medzi Žiarmi a Jelenskou skalou, ale nie na hlavnej trase natrafili na asi zatúlaného psíka. Bol dosť dezorientovaný, pár km išiel s nami ale nakoniec sa odpojil a zmizol. Tipujem, že bol stratený už aspoň 2 dni ale bolo to tak dávno, že neviem či to bola jar, jeseň alebo bezsnežná zima.
Iba si spomínam na jeho neúnavné, beznádejné a smutne znejúce štekanie. To vo mne rezonuje dodnes. :-(

Pavel Forgáč

Budú časom aj balkánske :). Tam som tiež kadečo zažil so štvornohými kamarátmi. Toto sa stalo minulý rok už začiatkom zimy počas cik-cak prechodu Malými Karpatmi. Mal som to čerstvo v pamäti tak som to hneď spísal :).

Smutný príbeh s tým psíkom. Tiež mám jeden s nie šťastným koncom :(. Práve z Balkánu.

Cvajo

Ahoj Pavel, odoberám Tvoje inšpirujúce a zaujímave príspevky. Nemám taký dar na písanie článkov ako ty, ale chcem ti napísať ako sa Chilli dostal šťastne domov. Ja som ten starší pán na bicykli, ktorý sa pri Tebe zastavil.
Píšem až teraz, lebo som nevedel ako ti napísať...teraz som objavil FÓRUM.. Nie som v týchto vymoženostiach doby celkom doma..
Na druhé tel. číslo sa nám našťastie ozvala majiteľka psíka z osady Ošmek. Do polhodiny prišla autom a viac sa tešila ako Chilli, ktorý to bral ľahostajne. Pýtali sme sa kde boli najďalej pre neho a vraj v Bratislave... Myslím, že som tento príbeh niekde čítal od turistov z Bratislavy. Naviac môj kolega (občas pracujem na dohodu) už dávno Chilliho stretol na Veľkom Plešivci a išiel s nimi po Ošmek a tam psík odbehol domov, paradoxne ku kamarátovi môjho kolegu, aspoň si nemusel Chilliho doviesť domov do Šípkového. Nechal by si ho.
Tvoju trasu som identifikoval, len obchod kde si jedol mi vychádza tak na obec Krajné - iných tu už nie je veľa v dedinách..
Vtedy som sa vrátil k tebe preto, lebo ma napadlo, že možno nie si z nášho mesta, čo si mi potvrdil. Bolo mi jasné, že o Chilliho sa musím postarať s pomocou manželky.
Moje putovania boli aj v Tvojom kraji - spal som nad osadou Bukovinka pri prechode Rudnej magistrály. Po obedňajšej búrke v Rudne n. Hr. a Novej Bani som stúpal hore magistrálou a hľadal som suché miesto na bivak. Bukovinkou búrka neprešla , bol tu pekný západ slnka a len tak vedľa cesty nad osadou som rozbalil karimatku a spacák. Bola to posledná noc pred cieľom v Zl. Moravciach.
Tiež súhlasím s Tebou prečo chodíš sám, viem o čom to je.
Veľa pekných turistických zážitkov Ti prajem,
Cvajo

Pavel Forgáč

Ahoj, super že si ma tu našiel :). Konečne teda viem celý príbeh ako to dopadlo. Som rád že sa Chilli dostal rýchlo domov. Ako tak čítam, tak je to zjavne cestovateľ :D. Tá obec kde som jedol pri potravinách bola Prašník. Šiel som vtedy od Bratislavy a tam som prechádzal z Malých Karpát do Čachtických.

Tiež som mal psa, ktorý rád utekal, ale vždy sa sám vrátil domov.

Tak "dar". Niečo občas zbúcham a som rád keď to niekoho poteší :).

Super že poznáš aj môj kraj. Bukovina a okolie je veru krásne. Ak niekedy pôjdeš do okolia Novej Bane, tak napíš. Máš u mňa pivo alebo čokoľvek iné za záchranu Chilliho. Fakt neviem čo by som tam s ním vtedy robil.

Martin knor , 5 reakcie

Nuz, problem bol, ze si ho podchvilou pohladkal. Ku mne sa tiez par krat pridal njeaky pes a ten posledny (pri Balatone) zrejme preto, ze som ho poskrabkal za usami. Hned som si uvedomil, aku sprostost som spravil, ale bolo neskoro. Uz som ho vsak nepohladkal, ani som mu nic nedal, a aj tak ma sprevadzal zopar hodin.

Svatopluk

Martin, neplatí to 100%. Ten môj štvornohý kamarát na mňa zo začiatku tak zúrivo dorážal, že na nejaké hladkanie či dobrôtky som nemal ani pomyslenie. Potom sa ukľudnil, nič nedostal a aj tak so mnou šiel.
Mimochodom, neviete niekto, čo je "Tiergotňa" ? Bol to dom v Hodruši a bolo to na ňom napísané.

Pavel Forgáč

Hej bola to chyba, ale uvedomil som si až keď bolo už neskoro. No hlavne, že sa vrátil domov a neskončil niekde pod kolesami auta.

Daulagiri

Áno toto sú situácie, ktoré som už zažil aj ja, ale našťastie som sa vždy psa, ktorý sa ku mne pridal striasol po maximálne pár stovkách metrov.

Svatopluk

Tiež podobný zážitok - šiel som z Žarnovice a za Lukavicou, pri Bartkovom majeri, sa ku mne pripojil psík. Najprv zúrivo brechal, potom sa skľudnil a šli sme spolu do Hodruše, kde sme sa rozlúčili.

Boro tomis

Mali sme podobný zážitok a píšem o ňom v článku : V kopcoch kde pramení Ipel. Dodnes na toho psíka s láskou spomíname.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum