Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cerová vrchovina je pohorie s magickým hradom a skalným vodopádom. Pozrite si deväť najkraších túr v ňom

Diskusná téma K článku: Cerová vrchovina je pohorie s magickým hradom a skalným vodopádom. Pozrite si deväť najkraších túr v ňom

Cerová vrchovina (Cserhát) je málo známe pohorie s magickým hradom a skalným vodopádom pri Fiľakove na hraniciach s Maďarskom. Patrí k našim najmladším sopečným pohoriam a má najlepšie zachovaný sopečný reliéf. Odporúčame ho turistom, ktorí ocenia ticho a pokoj. Pripravili sme tipy na deväť najkrajších túr v ňom.

Waldi

Dovoľte, aby som týmto vyjadril najhlbšie uznanie a obdiv k nájdeniu tejto lokality, ktorá je zatiaľ vhodná pre pohyb hajkerov po vonku.
V zmysle štúdie "Odhad populace medvěda ...": sopsr.sk/…/00 ŠTÚDIA FINAL - …
Je Cerová vrchovina, Vihorlat a Biele Karpaty (aj keď tu ide zrejme o chybu) vhodná pre pohyb turistov po vonku.

V štúdii na mapke na str. 15 je explicitne ukázané, že nie je žiadúce, aby sa na iných zalesnených územiach Slovenska pohybovali turisti, nakoľko ide o domovské územie Medveďa hnedého, ktorého z jeho domova ľudia vytláčajú, a tak potom musí utekať do Mikuláša, Bystrice, Kysuckého mesta, do hotela v Smokovci, do Skalnatej chaty a kadejakých záhrad a intravilánov, kde ich zlí poľovníci úmyselne vábia na ľudské potraviny a strieľajú, aby tak nahnali hlasy Harabínovi..

Milí priatelia hajkeri,
nastal čas sa vážne zamyslieť, prečo toľko ľudí chodí vyrušovať zvieratká a rastlinky v ich domovskom prostredí.

Môžete ísť do telocvične na lezeckú stenu, do obchodného centra, do reštaurácie, kina, a na sieťach máte toľko atraktívnych záberov, že naozaj nie je dôvod niekam loziť a vyrušovať. Samozrejme, zatiaľ nie sú zakázané Vihorlat a podmienečne aj Biele Karpaty - lebo ak štúdia našla exkrementy aj nad Jurom pri Bratislave a nad Pezinkom a macka zrazil kamión aj pri Malackách, ťažko uveriť, že tí mackovia sa tam prepravili letecky.

Kto miluje prírodu, ten ju chce predsa chrániť - nech si sadne k televízoru a neťahá uhlíkovú stopu z mesta až do lesa.

Matobee

Danka opäť parádny výber s krásnymi zábermi autorov. Vidno, že máš túto oblasť doslova v malíčku a veru vieš poradiť kam zájsť.

Ako tak pozerám na tipy tak najzápadnejšiu časť pohoria som ešte nenavštívil. Niekedy to veru rád napravím. :-)

DoxaD , 1 reakcia

Danka, krásne spracované, ako vždy.
Výhoda duba cerového je, že listy sa rozvíjajú pozdejšie ako ostatné stromy, výhľady z lesa sú dobré aj v pozdnú jar. Prďák je riadna dierisko. Pár týždňov dozadu sme boli aj na Salgo a Somoske, ešte sme nič neplatili a veľmi dobrý je článok o maďarskom značení- hiking.dennikn.sk/…/turistick….
Na Fiľakovskom hrade je to veľmi pekne zrekonštruované, s parkoviskom pod hradom, toaletami.
Vodná nádrž v Gemerskom Jablonci je v noci, pri prevaľujúcej sa hmle a veľkej členitosti terénu, zaujímavé miesto, chýba už len Jóžin z Bažin.

Tomka

Ďakujem Katka za pozretie a doplnenie.
A vďaka aj Svaťovi a Martinovi.

Daulagiri

Naozaj dobre a podrobne spracované informácie o málo známom, ale veľmi sympatickom pohorí. Bol som tu len raz, ale vtedy ma nesmierne očarilo. Určite prídem ešte spoznávať aj ďalšie miestečka.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum