Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Stretnutie s medvedom

Merhorn

Ako vidim, tu treba davat nieco co je ocividny vtip, alebo byt len vazny.
OK ha ha, aspon ja som sa zasmial

Peterf

odvazny-s pistolom na medveda-to by sa ti akurat vysmial:-)

Merhorn

no comment, myslim, ze uz vsetko bolo vysvetlene, nema dalej nic popisovat.
peterf: napisal si hlupost ale kedze tu sa vsetko len vazne berie nejdeme teda dalej ani zo srandy o tomto ;)

Merhorn

peterf no hlupost si napisal vzhladom na toto>
add1:priemerna velkost slovenskeho maca ani zdaleka nedosahuje velkost kodiaka
add2: v USA sa bezne aj medvede lovia kalibrami 44.Magnum a vyssie co su stale revolverove, pripadne pistolove naboje takze az tak by sa ten maco nesmial
ale nechcel som to rozoberat lebo to co bolo myslene ako vtip bolo touto komunitou prebrane uplne nespravne, ja som ochranca prirody a vsetkeho co v nej pobehuje a preto ma mrzelo,ze takto ludia zobrali to nad cim som ocakaval,ze sa len pousmeju pripadne k comu hodia dalsiu usmevnu reakciu.
Tymto naozaj ziadam ludi aby uz na toto nereagovali, proste bolo to este raz myslene ako vtip a reagujte radsej na predm daneho vlakna ako na ok mozno nepodareny vtip. Myslim si ale,ze v komunite vyzretych ludi by ziadna tema nemala byt tabu a kazda cenzura vid, zmazat a pod svedci skor o niecom zlom ako nepodareny vtip.
Poprosim nereagujte, precitajte si, spravte si nazor nech to tu nie je plne OT

Peterf

Merhorn hlupost si napisal ty-nie ja. Okrem toho ze na Slovensku sa tento kaliber na lov pouzivat nesmie, chcel by som ta vidiet ako trafis na jeden pokus smrtelne miesto-to by si musel byt super strelec.
Mimo toho neviem co na tom bolo vtipne.

Merhorn

peterf> na lov sa nesmie ale vidis ako sa vola vlakno? nik tu nehovoril o love v tomto pripade no nevadi, ale o sebeobrane. To,ze tebe sa zda nieco nepredstavitelne je uz problem niecoho ineho a to,ze tebe sa nieco zda ci nie vtipne to uz necham na tolerancii, mne nepride vela veci vtipnych s ktorymi prichadzam do styku. Nie vsetky situacie su take, ze na teba maco vyskoci a ak ideme brat len tieto tak to potom mozme cele vlakno zmazat lebo potom uz ti nepomoze nic. ESte raz skus(-te) najst v sebe tu zdrzanlivost a reagovat nie OT. Predpokladam, ze zbran by mali drzat v rukach len ludia co ju vedia ovladat navyse kazdy z nas ak by mal moznost tejto sebeobrany v pripade utoku na seba ci vam blizkych by tuto moznost vyuzil tym myslim cela debata konci. Ok ty si sa nezasmial, tebe som to an i nepisal. Ak sa nikto tak sa nikto co uz. Ak to chcete zmazte no tym spravite o sebe verdikt, mna to hnevat nebude, skor bude mrziet, uroven tolerancie a porozumenia.

Merhorn

:) To vizera az usmevne aj ked to urcite sranda nebola :)

Jaro_Vr

Možno si podaktorí ešte pamätáte :-) je to tak 25 rokov dozadu. V lokalite okolo Čremošného zrazil vlak medveďa. Odrezal mu nohu. Osožák chcel ukončiť jeho trápenie, ale služobnou pištolou nedokázal medveďa usmrtiť. Urobil to až privolaný poľovník s puškou. Nechcem rozširovať diskusiu o kvalite zbraní vtedy a dnes, len som chcel povedať, že zabiť medveďa nie je také jednoduché.

Merhorn

zabit ziadne zviera nie je jednoduche uz len z totho titulu,ze je to zivy tvor.

Miro

pozeram co tu pisete...pracujem u lesou a s medvedom som sa stretol uz par krat.ten sprej je podla mna najucinejsi,medved ma dobre vyvynuty cuch takze ho to dost odradi.zbran ---treba ho dobre zasiahnut lebo jedna rana ho len nasere,a hret mrtveho-hahaha chcel by som vidiet toho co to dokaze,taky kolos ked pri nom sfuci a trosku sa s nim labkou pohra tak sa...po..kaka

Lubo

Celkom zaujimave je sledovat snahu medii o bestializaciu medvedov uverejnovanim vybranych prispevkov v snahe vzbudit v spolocnosti presvedcenie, ze maco je skodna. Informovanie o aktivnej prevecii a neinvazivneho manazmentu uplne absentuju, aj ked existuju mimovladne organizacie, ktore sa venuju tymto temam.

Ak to bude takto pokracovat este nejaky cas, vlade sa vsetci podakuju, ked odklepne zmenu pristupu k tejto selme. Polovnici budu plesat a ludia im budu za kantrenie aj vdacni...

Boro

Lubo, ja s tebou asi nesúhlasím a myslím, že varovanie verejnosti pred medveďom je na mieste a naopak, vôbec sa mi nepáči snaha niektorých ochranárav včetne (ako ho už pasovali naše média) tzv."britského experta na medveďov", ktorí robia z medveďov neškodných mackov,hrajúcich sa so včielkami. Medveď je a bude šelma a pretože je všežravec, tak mu mäso chutí. Samozrejme loví len to, na čo mu sila a rýchlosť stačí. Ale loví a nie že nie. Vpády do salašov, strhnuté jalovice na pastve a tiež aj nejaká jelenica a pod. Na stránkach toho "britského experta ",žijúceho na Slovensku, nájdeš hocičo, len nie prípady prepadnutia medveďom, a že je ich každoročne až až.Lenže to by už asi nebolo po chuti a tak o tom ani muk. Nikde sa tam ani nespomína prípad, ktorý sa stal(myslím) na Táloch, keď medveď vytiahol turistku v noci zo stanu a vliekol si ju ako korisť potoku. Všetci experti sa zhodli, že ju vyslovene ulovil na zožranie. Medveď má len prirodzený rešpekt pred človekom, ale ak ho stratí, tak mu nič nezabráni, aby si ho aj ulovil. On totiž príručky nečíta.Môžeme stokrát hovoriť, že keby sme mu nejedli čučoriedky, tak by nás nenapadal. Ale ja si myslím, že aj človek je súčasťou prírody a vždy sa živil aj lesnými plodmi a vyhnať človeka z lesa len preto, aby mal medveď hojnosť je kontraproduktívne.A vieš si predstaviť všetky lesy obohnaté elektroohradníkmi ktoré medveďa aj tak nezastavia? To potom už ani nebudeme môcť osiať polia pre výživu, robiť rybníky (kormorány) atď.,atď. A zabezpečené smetiaky neodoženú medvede od naších obydlí. Skôr či neskôr si tam nájdu cestu zasa. Tu nie sme na Kamčatke ani na Aljaške. V Amerike takto bojoval o "poludštenie medveďov" Timothy Treadwell s Annie Huguernard. Hovorili mu Grizzly man. Presvedčoval verejnosť o tom, že medvede sa človeka boja a určite ho neulovia.Až do tej doby, než ich obidvoch našli roztrhaných a zožratých od medveďov.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum