Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Stretnutie s medvedom

Merhorn

mam pocit,ze tvoje rady zneju lepsie napisane ako realita. SI mam piskat, alebo spievat, alebo mrmlat celu hrebenovku? Ja osobne chodim do prirody aj relaxovat a nie aby som prisiel domov a potom si usta 2 dni regeneroval :D No v bocnej dolinke, bolo to v Necpalskej doline a nie bozne, ona totizto moc tych bokoviek nema :) A co tak medvede co schadzaju do zahrad? Nemam rad ked niekto napise, ze medved nie je nebezpecny, ze to len ludia maju zbytocny strach. Nie, je nebezpecny, ano ludia maju zrejme o nieco vacsiu hrozu z neho ako je realita ale strach, resp. respekt je na mieste.

Peterok

Tie exkrementy sú na chodníku často ,ak do neho nestúpiš nič ti nehrozí .Sám píšeš že to bol polovník a teda nie turista a nebol na značke ale na bočnej dolinke . Nemusíš celú cestu nič mrmlat stačí si pískat v zavretom teréne , ak nevieš tak si spievaj a ak nevieš ani to tak chod do kina tam medved nieje . Hore Zdar!

Merhorn

Myslim,ze treba mat respekt tak pred bleskom ako aj pred medvedom a povedz o tom nic nic nehroziacom nebezpecenstve napr tomu polovnikovy co siel po ceste necpalskou a a napadol ho.
Prehanas trosku aj ty. Je to selma a treba na to mysliet. A to s tymi chodnikmi, no asi si v zivote nenasiel h...o na chodniku od neho,ze? Hlucny, to mam akoze niekolko hodin stale mrmlat nieco? A vidis on ta moze akurat vtedy chytit ked uz ta budu usta boliet :DD

Peterok

Trekujem myslím často a mám len jednu nepríjemnú skúsenost s medvedicou . Bolo to mimo značeného chodníka a mala mladé čo ju ospravedlnuje. Osobne si myslím že ak sa pohybujeme na znač..chod.. a budeme trochu hlučný , ale naozaj len trochu, nič
nič nám nehrozí ! Tá averzia na medveda je vačšinou u ludí ktorý ho videli len v ZOO . Tento rok malo prebehnút sčítanie počtu medveda u nás , nevie niekto náhodou či vobec bolo a ak áno ako dopadlo . Takže priatela bojme sa lavíny alebo bleskov, prípadne splašených aut v dolinách napr.. V.F . Ten medved tu bol pred nami a možno tu bude aj po nás .

Bean

Od niecoho k nicomu, ako to uz pri tejto teme byva zvykom...

MuchaMan

Je zaujimave, kam sa za dva mesiace posunula diskusia, ktoru som tu zacal :)

Bacaardi

ohrievaj ohrievaj, ved pises serial co do esusu.:-)

Boro

Už na to chlapci moji kašlime. My to tu asi nevyriešime, ale aspoň sme si vyjasnili názory. A teraz, keď mám pripravený jeden príbeh o medveďovi sa budem obávať, že budem narčený z toho, že si ohrievam svoju polievočku. Ale ja naozaj žiadnu nemám.

Raymond

Kôlnička hej bum tralali, to by som ja povedal medvedovi keby som ho stretol

Bacaardi

ja mozno to nevidim spravne, ale vy sa chovate k borovi ako keby hlasal heslo: vezmi pusku, konar a zabi medveda! boro nechce vykantrit vsetkych medvedov! on podla mna len tvrdi, ze "prehnana" starostlivost prave o medvedov je neadekvatna.

Jjano

Boro, správne píšeš: príroda patrí AJ nám, ľuďom.
Ale patri nielen nám, patrí aj iným živočíchom. Napriek tomu sa chceme správať, ako keby patrila iba nám.

Odkiaľ máš číslo 35-40 konfliktov s medveďom? Respektíve čo považuješ za konflikt? Stretnutie medveďa na lesnej ceste nie je konflikt. Na Slovensku iste dochádza ročne k stovkám, možno k tisíckam stretnutí medveďa a človeka. Ale neviem, čo by z toho malo vyplývať.

Necpalská dolina - neviem o takom prípade, o ktorom píšeš. Zachytil som v médiách niečo v apríli, keď nejaký lesák priamo hovoril, že počul v Necpalskej doline v húští nejaký šramot a išiel sa tam pozrieť (!) a ostal zoči-voči medvedici s dvoma mladými. Ale to je presne to, ako sa správať nemáme - ak sa niekto v Necpalskej doline ide pozrieť do krovia, že čo je to tam za šramot, tak sa nemôže čudovať, že sa mu medvedica zahryzne do nohy...

Bean

Boro, v jednom si dovolim s tebou nesuhlasit. Pokial zije na zemi 6 miliard ludi (a povedzme si rovno, ze menej ich tak skoro nebude, ak vobec), o akej prirodzenej rovnovahe to chceme hovorit? Podla mna clovek je ovela viac "premnozeny" a prejavuje sa to uplne vsade a vacsinou uplne negativne. A cisto filozoficky, len preto, ze mame vacsi mozog, mame automaticky pravo rozhodovat nad ostatnym tvorstvom? Tak nebude rovnovaha nikdy.
Podla mna urcite s tym treba nieco robit, ale suhlasim, ze problem je v konkretnych jedincoch a kantrit to hromadne nebude k nicomu. Napr. s tymi specialnymi kontajnermi, ak sa objektivne preukazalo, ze to funguje (Dem. dolina, to sa asi musi p. British expertovi uznat), preco je tak tazke ten system zauzit vsade inde? Niecim sa zacat musi a toto nevyzera ako zly napad.

Boro

Ondro RK: to je práve ono o čom hovorím,pozitívna informácia je kontraproduktívna. Po tejto správe isto začali ludia jazdiť do Vlkolínca a tým sa vystavovai nebezpečiu a tiež plašili medveda.
Gumenné projektili samozrejme zvýšia strach medveďa pred človekom, ale na druhej strane ho môžu aj riadne naštvať. Otázka je : dokedy nestrieľať medveďov? Až ich bude 1000 alebo 1500? Lebo musíme si uvedomiť, že ten stav nastane.
Jjano: každoročne prichádza k 35-40 konfliktom s medveďom. Samozrejme, že sú to ľudia, ktorí chodia potichu. A aj ja k nim patrím. Vôbec ma nebaví chodiť po hore a robiť rachot ako cirkus Humberto. jJ chcem vidieť aj zvieratá. Mimochodom, vieš o marcovom prepade človeka v Necpalskej doline? Vraj to bola medvedica, ale nikto nevidel žiadne medvieďatá. Vieš , stále hovoríme, že na vine bol človek. Ale veď preboha tá príroda patrí aj nám,ľuďom. A vždy za celú históriu ľudstva sme bojovali proti iným vplyvom, aby sme tam mohli byť. A zrazu sa sami odsúvame kdesi do pozície outsidera a sami seba odsudzujeme za to, že tam chceme žiť. Žime s prírodou, ale v prirodzenej rovnováhe a nie v diktáte jednej strany.

PetoH

Aha, prepac, asi som ta zle pochopil.
Ak ho to nasere, tak zle-nedobre. No za pokus to stoji aspon, urcite si lesnici dali nejaky zalozny plan :D

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Poľovnícka chata Lešník Heňo fajn tip. Pamätam si, že som v decembri išiel okolo aj som si chatku trochu obzrel v zimnom vydaní. Všimol som si verandu, kde by sa dalo aj prespať. Len …

nová téma

Komentár

Pavel Forgáč k článku: Prekliate pivo Jasné cocktu poznám a mám aj nejakú doma momentálne :). Podobná našej kofole, akurát má viac bylinkovú chuť. Mám rád aj Solu a Schwepper, ktoré predávajú v Slov …

+ 27 ďalších príspevkov