Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Garmin Colorado

Lubo

Takže po poriadku:

MTK chipset fix drzi naozaj pekne, to je pravda – jeho presnost (vid clanok) je vsak horsia a v niektorych pripadoch ma dost problemy s odrazmi. SirfStarIII je v tomto smere na tom lepsie a 60tka este profituje z anteny s ovela lepsim ziskom ako ma eTrex. Preto si eTrex musi vo vacsej miere "vymyslat" a tazsie filtruje odrazy. Mam to overene z mnozstva tracklogov, ktore som analyzoval cez softver, v ktorom sa tvoria data Hikeplanner. Inac je uplne nediskutovatelne, ze tvoj eTrex ma ovela lepsi prijem oproti tomu, na co si bol zvyknuty u hrackarskeho Geka :-)

Ad ovladanie: Myslim, ze velky rozdiel medzi 60tkou a eTrexom pocitis v zime, ked treba pristroj ovladat v rukaviciach. Taky eTrexovsky cicik je podla mojich zisteni takmer neovladatalny.

60tka ma vacsi a kvalitnejsi displej ako eTrex + pohyb v mape je sviznejsi pre rychlejsi procesor. Zaroven vydrzi podla mna nesetrnejsie zaobchadzanie.

Inac pod fajnsmekrom som myslel okrem potreby profesionalneho pouzitia aj urcity osobnostny rys - obluba technickych hraciek - ktory nasledne vyvazuje negativum hmotnostneho a objemoveho charakteru.

Osobne by som si kupil eTrex Vista HCx, keby som kupoval pristroj pre svoje potreby :-).

Merhorn

No jjano, 60ka ma v prvom rade antenu helix a eTrexy maju patch. Navyse, no vidis, nadseny som z nej ako by som z Legendu nebol :)
CO ti na to viac povedat, ked ju milujes nie je co riesit :D

Jjano

No, v takom prípade by ma definícia fajnšmekra zaujímala :-), lebo ja používam Legend HCx na časté nekompromisné pracovné nasadenie - moja práca je dosť terénna, z veľkej časti sa deje v teréne, kde GPS v kuse využívam a pracujem s ňou ... :-) Buď sa prijímač vála niekde v batohu, kde je mletý s inými vecami (stále na príjme a bez výpadkov), alebo ho mám v bocnom vrecku alebo na popruhu batoha, kde nan posobia vsetky zivly ... S tehlou si to ani neviem predstavit, tehlu napríklad do vrecka vetrovky nedám a pritom Vista HCx ponúka presne to isté, ako tehla ... rozdiel je len v ovládaní, ale to u mňa nevyvažuje tehloidnosť šesťdesiatky ... aha, tak vlaste preto nie som fajnšmeker - nie som ochotný vláčiť tehlu :-) :.-) :-)

Lubo

Jano, Colorado je podstatne vacsie ako eTrex, avsak nie az taka tehla ako 60CSx, telo je viacmenej porovnatelne no antena je vyrazne mensia. Sesdesiatka je pre ludi, ktorym vazne zalezi (z akehokolvek dovodu) na tom, aby mali maximalne presny a odolny pristroj. Velka antena a SirfStarIII chip je ovela lepsia volba v tomto pripade, ako MTK chip a mala externa antena Colorada, ci len interna v pripade eTrexu. Antena celkom zavazi v hustom poraste, ako som mal moznost otestovat v Lucanskej Malej Fatre. Ako som vsak napisal v predchadzajucom prispevku, ak nie si fajnsmeker ani geocacher, vysokocitlivy eTrex je idealna volba, t.j. Vista HCx, Legend HCx alebo eTrex H.

Jjano

Inak, priznám sa, že nedokážem pochopiť nadšenie (z inak skvelého)GPS60CSx. Veď je to strašne veľké a ťažké! Mal som to zo sebou len pár hodín, ale aj tie stačili, že som si potom kúpil menší, ľahší, praktickejší a skladnejší (a navyše lacnejší) etrex legend hcx ... Je aj Colorado taká tehla?

Merhorn

Lubo vdaka,ze si ma ohodnotil ako fajnsmekra. To som si nedokazal odpustit :D

Lubo

R, ak si predajcom, tak si isto mozes vyskusat pohyb v mape v navigatoroch rady eTrex. Colorado ti po nich bude pripadat ako rychlik-sviznik :-).

Kice, kvalita displeja je podla mna postacujuca aj ked je pravda, ze odrazov je viac, ako dost a v slnecnom pocasi treba hladat vhodny uhol. Jeho velkost vsak tento drobny nedostatok celkom slusne predci. GPS60CSx by vsak mal byt na tom lepsie.

Navyse, do terenu ma turista moznost vyberu velmi obmedzeny - len na znacku Garmin, konkretne GPSmap60, Colorado a eTrex. Kazdy z nich ma svoje pre a proti. Colorado je vhodne pre Geocacherov, eTrex pre beznych turistov a GPSmap60 pre fajnsmekrov :-).

Merhorn

60CSx je ako tank, perfektne ma vyriesene ovladanie, displej je dobre citatelny, je pomerne rychle. Podla mna je to vyborne gps, ktoreho Colorado mi pride a nie nastupcom ale skor trosku inou vyvojovou liniou.

R

Samozrejme pohyb v teréne je v pohode. Displej je podľa mňa šedý priemer.

Kiče

Colorado som zatiaľ nemal možnosť vidieť naživo, ale čítal som dosť ostré kritiky na kvalitu displeja. Údajne je tmavý, nedostatočne podsvietený a podobne. 60CSx je na tom vraj podstatne lepšie. Aký je váš názor?

Merhorn

Ono aj to 60CSx u ktoreho sa tak hlasalo,ze ake je rychle oproti predchodcom tak to rolovanie map nie je plynule ale da sa to a hlavne pro pohybe v terene je to plynule, mozno to Lubo tak myslel.

R

"Pohyb v mapách je veľmi svižný, prekresľovanie nie je problém ani pri zapnutí veľkého množstva detailov." napísal Lubo, ale ja musím povedať že to vôbec nie je pravda. Som predajca navigátorov GARMIN a skúšal som COLORADO aj EDGE 705. Keďže sa výrobcovia snažia udržať spotrebu na rozumnej úrovni používajú pomalšie procesory a potom je prezeranie mapy priam hrôza.

Merhorn

Ja osobne by som vsetky hry z GPS odstranil :) mne to tam vadi, taky vrub na krase. Ani geocache ma nenadchlo. Tak ma nekamenujte za to, proste mi to prislo take odveci.

Lubo

Tejto veci som sa blizsie nevenoval po tom, co mi Matus napisal, ze ani Slovensku GC komunitu (co su ini GPS maniaci) tato hra zatial privelmi nenadchla. Kedze som tak nemal info z prvej ruky a ani vlastne skusenosti, nechcel som davat povrchne info do clanku.

Ak si tuto hru hral, napis sem do fora, o co vlastne ide. Diki :-)

Pea C

V celej recenzii mi popri geocachingu chyba aspon kratka zmienka, ze Colorado ako prvy GPS prijimac zvlada aj hru Wherigo (skratene WIG). Povazujem to sice za "podmnozinu" geocachingu, ale kto si raz skusil WIG zahrat a technika ho nesklamala, bude sa k nej vracat casto a rad.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum