Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cez Diery na Malý Rozsutec

Merhorn

Inak Sona nam podakuje ako som jej zvrhli debatu ku krasnemu clanku :D

Merhorn

No ale mas pravdu bacaardi, ja mam tiez niekedy pocit ,ze tie tetusky musia byt zo svedska :)

Bacaardi

chlapci, este nie je po desiatej:-)... svedske miss s korbacmi ci co to tu splietate:-)

Merhorn

uaah, ta priskrtim bean ak si na tetky s korbacikmi teraz spomeniem v chovili kedy by som mal mysliet na nieco uplne ine ;) :))

Bean

Full servis davaju akurat tak teticky s korbacikmi pri ceste, ale o tom potom :)

Merhorn

tak moment, tie miss tam nebudu? to ma ani ne..r :D Ja tu Zazrivu prave kvoli nim planujem, ktosi mi povedal, ze po hrebeni tam davaju full servis :D

Bean

Tu uchylku mam aj ja, asi preto, ze tiez som biker. Ja tomu vravim "spravna pracovna teplota". Proste musim dat urcite tempo, idealne dychanie, idealny pulz, potenie atd. aby som citil, ze som spravne rozbehnuty. Hore kopcom utekam kazdemu partakovi, ci uz pesi, alebo na biku. Ked sa prisposobujem a cakam, vzdy som vecer viac unaveny, ako ked idem po svojom a cakam az na vrchole. Ale rozdiel medzi mnou a tebou asi bude ten, ze ja ani zdaleka nie som ranne vtaca, staci mi, ze musim skoro vstavat do prace, ale take ze o 05.30 vyrazat na turu, take ja zatial nepoznam. To by ma musela v Zazrivej cakat vyprava svedskych Miss :))) Preto to ja osobne vidim len po Medziholie...

Merhorn

Bean, my sme boli asi hodinu na Stohu, dlho sme cakali v rade na Snilovskom sedle a tak. Ide o to,ze ja ked idem vsade do kopca mam taku uchylku,ze musim popredbiehat kazdeho koho vidim pred sebou :) to mam este z dob ked som na biku jazdieval casto :) Preto som vzdy bol dlho pred bratom a v klude som aj pofotil a tak. Ako vravim, aspon ja som sa nehnal, ja som si siel v klude ale brat bol zniceny. Ale ten hreben od Vrutok, mna to zo strasna moc nelaka, z Vrutok je to mimo ine aj dalej ako od Strecna po cervenej, az po Zazrivu mam proste ako taky ciel, samozrejme,ze to uz bude o hnani sa a o tom ist rychlo, oddychovat kratko ale ved clovek si musi vyticovat stale vacsie a vacsie ciele, no nie? :) A toto je jeden z tych ktore som si dal :)

Honza286

Túra je to krásná, osobně jsem ji šel od hotelu Diery (přece jen atraktivnější) a přes Malý Rozsutec dolů. Lepší je však dle mě túra hotel Diery - Podžiar - Medzirozsutce - Stoh - Poludňový Grúň a dle času jít ještě dále po hřebeni nebo sejít kolem chaty na Grúni do Štefanové či Vrátné. A Rozsutce pak udělat oba dva najednou: Zázrivá - V.Rozsutec - Malý Rozsutec a dolů.

Bean

Podla mna idealna jednodnovka so zaciatkom v Strecne je asi tak po Medziholie, resp. este dole do Stefanovej. Kazdy meter dalej, t.j. skriabat sa este cez oba Rozsutce nie je nemozne, zvladli by urcite viaceri z nas, ale to uz je viac o vykonnostnom sporte ako o turistike, suhlas s Bacaardim. Je rozdiel "strielat" fotky takmer za jazdy, jest cucoriedky len tie, co nahodou uviaznu medzi prstami, oddychovat len pri jedle atd. Ja nemam problem vyvalit sa niekde aj na hodinu, ak sa mi tam paci, pripadne aj hodit slofika, ked slniecko prijemne hreje :)

Lolisha

Bola som na Malom i na Velkom Rozsutci..Velky som uz bola davnejsie a pamatam si ho menej, ale tento Maly z Dier som bola tak cca pred 4 rokmi a pamatam si ho este dobre :)
Je tam naozaj velmi pekne a tie retaze nie su az tak extra narocne, ze by sa ich bolo treba obavat..ako povedala Sona,a ked tam ide rodic s malymi detmi, pre tie je to skor atrakcia.
Tento vikend som bola vo Fatre na Ostrej a kopa detisk tam tie retaze, co su tam, zliezala s ohromnou radostou..nepobadala som nejaky strach

Merhorn

Bacaardi, my s bratom sme presli od Vrutok cez Suchy, cez krivane a az po Stoh a potom do Medziholia a nasledne do Stefanovej a tak pohodovo,ze mas az mrle brali :) a to som fotil straasne vela, sli sme sa nejst na Snilovskom sedle, zanacoval som do GPS, proste pohodicka a samozrejme aj cucoriedky cestou a dosli sme po siedmej do Stefanovej, aj by som to siel ja tak o siedmej som bez problemov az v Zazrivej :) da sa to spravit a myslim,ze to nie je ani az tak tazke :) Uvidime, tento rok to uz nepojdem lebo uz su kratke dni a zas po tme chodit, to je o com potom :) Tes sa na mna hreben MF o rok :)

Bacaardi

komplet krivansku a jeden den... a kde su prijemne pohlady, fotenia prestavky a vobec vsetko vychutnavanie si prirody a prostredia?:-)

Merhorn

Spravim ich oba naraz to uz by som nemohol ist na jeden a druhy nechat len tak, len ja by som to chcel dat smerom na Terchovu kvoli tomu useku po tej suti, no zaroven by som radsej chcel ist radsej smerom na Zazrivu, uvidime. Spravim to najskor tak,ze do Medziholia a potom hore dole cez Velky, na Maly a ako Sona sla do Terchovej a usek do Zazrivej si necham na ten raz ked pojdem komplet Krivansku MF za jeden den, ale to si bude musiet brat trosku zamakat na kondicke alebo zobrat niekoho kto ma aj lahsie prevody vo vybave :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum