Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Garmin eTrex H

Map

Tento model používam asi rok na pešiu turistiku ale aj bike. Vzhľadom na biednu kvalitu mapových podkladov Slovakia TOPO (hlavne chýbajú detaily ako neznačené lesné cesty, chodníky apod.), mi nevadí, že sa nedajú používať s týmto modelom. Trasu si vždy pripravujem na OziExploreri z mapových podkladov VKU.
Najvačšie nedostatky tohto prístroja:

  1. Nemožnosť rolovať displej s trasou (chýba joystick)
  2. Chybne zobrazuje dlžku prejdenej trasy, obvykle je kratšia oproti skutočnosti o 5-20%. Nerozumiem prečo to už dávno neopravili v najnovších firmware update. Toto nie je ojedinelý problém. Čítal som o tom už aj na iných fórach. Firmware mám najnovší 3.0 zo 6/2008. Zaujímavé je že ak trasu nahrám do OziExplorera, tam je dlžka správna.
Rolfi

kup si lacny GPS BT modul, stiahni si soft do mobilu a mas najlacnejsie riesenie ako zistit suradnice a svoju polohu.

Merhorn

Mas Geko 201, ktory je este lacnejsi, teda ak sa bavime o produktoch garmin, teraz GOS modul sa zacina montovat tak do mobilov, fotoaparatov a pod. takze pripadne tam mozno aj najdes, ale do akej miery to bude davat vystupne udaje ako chces a do akej miery, napr. pri fotoapartoch budu dane data viazane len na EXIF povedzme, to ti moentalne neviem povedat, to si uz zistis. Takiez ak sa nemylim SUNTO hodinky maju niektore vyssie modely GPS jednotku, ale za cely balik zaplatis zas ty pekny balik :) Neviem neviem ci je nieco vyslovene ako napr Pager kde ti vyhodi len cisto suradnice.
To Geko si myslim,ze uz je dostatocne minimalisticke aj ked viwm co myslis :)

No-name

a neexistuje nieco este viac minimalizovane a lacnejsie? napr. aby to ukazovalo len suradnice s cenou pod 1000sk

Merhorn

Idem si este len precitat clanok, ktory bude urcite super ako vzdy od Luba, no uz teraz suhlasim so zaverecnym verdiktom, tyto zakladny "zltaskovia" su podla mna super tak pre ludi s mensim rozpoctom ako aj ako hracka na ci na naucenie sa s GPS. Mne osobne su velmi sympaticke tieto vykastrovane modely, prave pre ich priamost a nenarocnost. Nehraju sa na nic :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum